Merve Çubuktepe

Güneş tutulmasından hemen önceki anda yani iki tutulma arasındayız. Bu hafta Merkür retrosu etkin olacağı için tüm dengelerin tamamen değişeceği son derece karmaşık bir evreye adım atıyoruz. Merkür retrosu durağan konumla birlikte 1-26 Nisan 2024 arasında etkin olacak, Koç burcunda gerçekleşecek bu retro tam anlamıyla hatları karıştırıyor. Bu retronun en önemli özelliği tahammül sınırımızı ve sabrımızı düşürecek olması. Neyse ki hafta içerisinde oldukça romantik açı kalıpları da olduğu için haritası olumlu açı alan kişiler için bu hafta barışmalı kavuşmalı güzel hikayeler görebiliriz. Yine de kabul edelim ki tutulma enerjileri bazı ilişkileri komple bitiriyor ve bu retro süreci de bir iyileşme dönemi olacak. Özetlersek giden gider kalan sağlar bizimdir diyeceğimiz, bazen bir şeyleri tam kaybettik sandığımız anda bambaşka bir şey bulacağımız bir hafta bizleri beklemekte.

Bu haftanın hatta ayın tutulmalarla birlikte en önemli konusu pek tabii ki Merkür retrosu. Merkür 1-3 Nisan 2024 tarihleri arasında durağan konumda kaldıktan sonra 27-16 derece Koç burcunda gerileyecek. Merkür 24 Nisan 2024’e kadar retrosuna devam edip 25-26 Nisan 2024’ü durağan konumda geçirdikten sonra ileri hareketine başlayacak. Öncelikle takvime bir göz atalım:

Merkür retrosunun takvimi şu şekilde:
Merkür Durağan Konumda: 1 Nisan 2024 01:15 – 3 Nisan 2024 01:14 (27 derece Koç)
Merkür Retro Dönemi: 3 Nisan 2024 01:14 – 24 Nisan 2024 15:53 (27-16 derece Koç)
Merkür Durağan Konumda: 24 Nisan 2024 15:54 – 26 Nisan 15:53 (16 derece Koç)
Merkür İleri Harekette: 26 Nisan 2024 15:54 (16 derece Koç)

Merkür’ün Koç burcunda yolculuğu pratiklik, yeni fikirler ve planlar, hızlı düşünme, yaratıcılık ve üretkenlik gibi özellikleri öne çıkarır. Etkili mizah anlayışıyla birlikte orijinal düşüncelerin ortaya çıkması olasıdır. Ancak Merkür’ün Koç burcunda geri harekette olduğu dönemlerde bu alanlarda sorunlar ortaya çıkabilir. Aceleci davranmanın detayların gözden kaçmasına yol açabileceği fark edilebilir. Ayrıca tekrarlanan görevlerin sinir bozucu olabileceği ve dikkat eksikliğinin kaza ve sakarlıklara neden olabileceği süreçler de söz konusudur.

Merkür iletişimi temsil ettiği için elektronik cihazlarda teknik arızalar, beklenmedik internet veya elektrik kesintileri, trafik sorunları, araç arızaları gibi problemler sıkça yaşanabilir. Yeni anlaşmalar ve imzalar bireysel harita özel pozitif bir etki almıyorsa tavsiye edilmez, ancak bu tür etkinlikler ertelenmişse yani yarım kalan bir iş ele alınıyorsa tam tersi olumlu bir tesire sahiptir.

Bu dönemde sahte fırsatlar, piyasa manipülasyonları artabilir ve dolandırıcılık girişimleri sıklaşabilir; tetikte olmak lazım. Fikirlerimiz hızla değişebileceği için dövme yapmak, radikal imaj değişimi gibi konularda çok emin olmadıkça beklemede kalmakta fayda vardır.

Bireysel gelişim için bu dönem oldukça destekleyici olabilir. Örneğin yarım bırakılan bir müzik kursuna geri dönmek veya tamamlanmayan derslerin sınavlarına girmek gibi adımlar atılabilir. Uzun zamandır hayal edilen bir hedef için ilk adımı atmak da mümkündür. Ayrıca ikinci el eşya alışverişleri, alım satım süreçleri bu dönemde daha avantajlı olabilir.

Unutmayalım ki bu bir Merkür retrosu ve tüm ilişkiler bu evrede tökezleyebilir ve yanlış anlamalara açık olabilir. Sınırların belirlenmesi, karşılıklı saygı ve anlayışın korunması önemlidir. Tek taraflı ilişkilerde dengesizlikler yaşanabilir. Özellikle Merkür Koç burcunda çok dediğim dedik bir halde olduğu için hali hazırda Nisan ayı boyunca etkin olan tutulmalar tesirleri sebebiyle çok fazla ilişki tuzla buz olabilir. Ancak retroda bu durumlar gerçekleşeceği için hepsi kalıcı bir tuz-buz durumu olmayacak, bazıları kaldığı yerden devam edecektir. Yine de restleri çekerken iyi düşünmek ve gemileri gerçekten bir daha binmeyeceksek yakmakta fayda var. :) Olumlu anlamda ise eğer taraflar inat etmez, mantıklı ve kapsayıcı davranırlarsa gerçekten bağ ve değer içeren ilişkilerin de tamir olma şansı söz konusudur.

Ve 8 Nisan 2024’te retro etkili bir Güneş tutulması var, ilişkilerde çok fazla olay, ezber bozulması, başlangıç ve bitişler bizi bekler. Üstelik retro olduğu için hiçbir şey net değil, yani bu pilav çok su kaldırır. :) Hiçbir şeyi kesin oldu bitti diye yorumlamamak lazım.

Haftanın tek ve önemli transiti Venüs’ten geliyor. 5 Nisan 2024’te Venüs Koç burcuna geçiş yapacak. Venüs yüceldiği Balık burcundan Koç burcuna adım atıyor. İlişkilerde bireysellik ihtiyacının ve cinsel tansiyonun artışı, ilk görüşte aşklar, aşk ve tutkuyu karıştırmak, bir anda ayrılıp bir anda barışmak gibi durumlar sıkça görülebilir. İlişkide sürekli talep eden, ya da istediğimizi alınca aniden giden taraf olmak mümkündür. Zaman zaman tamamen dürtüsel ve fevri hareketlerimizden kendimiz de zarar görebiliriz, dikkat. Olumlu yönüyle özgürlüğümüzü, bastırdığımız şeyleri dışarı vurmayı ve savaşçı dişil arketipi temsil eder. Venüs Koç kovalayan bir enerji olmamalıdır, özümde fethedilme arzusu yatar. Tıpkı Yunan Av tanrıçası Artemis gibi. Sabır ve sabırsızlıkla imtihan olurlar genelde. Venüs 29 Nisan 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın önemli açıları oldukça romantik tesirler içeriyor, yani tutulmalar öncesi bu hafta barışmalı kavuşmalı ve sempatik geçebilir. Ancak yine vurguluyorum ki hiçbir şey kesin değil, yelkenleri hemen suya indirmemekte; dikkatli ve gözlemci olmakta fayda var. :)

3 Nisan 2024’te Venüs-Neptün kavuşumu kesinleşecek. Yılın en romantik açı kalıplarından biri. Hem de Merkür retro olduğu için tam bir barışma açısından bahsediyoruz. Bu açı kalıbı koşulsuz sevgi, romantizm ve kendini adamakla doğrudan alakalıdır. Açı kalıbı yeni aşk ilişkileri veya mevcut bir ilişkinin ciddiyete binmesi gibi etkileri beraberinde getirebilir. Barışma ve affetmek adına da güçlü bir tesir söz konusudur. Açı kalıbı+-5 gün etkili.

6 Nisan 2024’te Venüs-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 1 Nisan 2024: Herkese iyi haftalar! Merkür saat 01:14 itibariyle durağan konuma geçerek haftaya başlıyoruz. Durağan konum 2 gün sürecek. Her anlamda şaşırtıcı, büyük bir değişim süreci yaşadığımız aşikar. Tüm bu süreçlerin de Merkür durağana gelmesi de oldukça anlamlı. Bireysel anlamda önümüzdeki iki gün boyunca yani retro başlayana kadar hayati konularda %100 emin değilseniz kritik kararlar almayın derim, zira Merkür durağan konum zamanı mühürler. Olumlu anlamda ise atılan doğru bir adımın tamamen kalıcı olma ve kök salma ihtimali söz konusudur. Ay Yay burcunda ve saat 07:06’da boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Ciddi kararlı ve odaklanmaya uygun tesirler altındayız. Günün en verimli saatleri ise 18:48-20:48 arasındaki Ay-Mars altmışlığının etkin olduğu saatler. Üşendiğimiz veya güç gerektiren bir işi halledebiliriz, ayrıca spor faaliyetleri için de çok uygun bir açıdır. Gece saatlerinde 22:24 itibariyle Mars-Juno karşıtı kesinleştiği için çiftler arasında hırgür görülebilir, zaten Merkür durağandayız herkes sakin olsun. :) Günün Sabian sembolü “Patlamayan bomba güvenli bir şekilde saklanıyor.” Bu sembol yıkıcı bir tehdidin ortadan kalkması ile ilgilidir, korkular açığa çıkmıştır ama artık eski hükmü kalmamıştır. Artık yeni bir bakış açısı ve sürece hazır olma vakti gelmiştir. Tabii ki geçmişe dair korkular olacaktır, bu korkuların kişiyi yönetmesi yerine korkulardan ders alarak en doğru olanı yapması yolunu aydınlatacak ve güvenlik hissini arttıracaktır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 2 Nisan 2024: Ay Oğlak burcunda ve saat 06:14’te Güneş ile kare açı yapıyor, Son Dördün fazına geçiş yapıyoruz. Bugün egomuz hassas olabilir, Merkür de malum durağan konumda. Bin düşün bir söyle düsturunu unutmamak lazım, zira Merkür durağanda biten veya başlayan şeyler genelde kalıcı olma eğilimindedir. Günün erken saatleri oldukça verimli özellikle saat 06:46-09:46 arasında Ay-Satürn altmışlığı etkin olduğu için önemli işler ve resmi konuları bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Günün enerjisi genel olarak olumlu ve özellikle en iyicil anları ise Ay-Jüpiter üçgeninin etkin olduğu 12:43-16:43 arası. Özellikle her türlü finans ve kariyer konusunu ele almak adına ideal bir evredeyiz. Unutmayalım yarın Merkür retrosu başlıyor bu sebepten ötürü önemli işleri bitirmek adına bugün gerçekten önemli. Günün Sabian sembolü “Bir yılan, bir kadın ve erkeği sıkıca kucaklıyor.” Bu sembol ne olursa olsun asıl hakikatin ortaya çıkacağını bize hatırlatır. Daha üst bilgeliğe ancak bir konunun her iki ucuna dokunup o iki yönü gördüğümüzde ulaşabiliriz. Fark etmesek de daha ulvi bir gücün koruması söz konusudur. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 3 Nisan 2024: Saat 01:14 itibariyle Merkür 27 derece Koç burcundan retrosuna başlıyor. Merkür 24 Nisan 2024’e kadar 16 derece Koç burcunda retrosuna devam edip 25-26 Nisan 2024’ü durağan konumda geçirdikten sonra ileri hareketine başlayacak. Bu retronun en önemli özelliği tahammül sınırımızı ve sabrımızı düşürecek olması. Tüm ilişkiler bu evrede tökezleyebilir ve yanlış anlamalara açık olabilir. Sınırların belirlenmesi, karşılıklı saygı ve anlayışın korunması önemlidir. Tek taraflı ilişkilerde dengesizlikler yaşanabilir. Özellikle Merkür Koç burcunda çok dediğim dedik bir halde olduğu için hali hazırda Nisan ayı boyunca etkin olan tutulmalar tesirleri sebebiyle çok fazla ilişki tuzla buz olabilir. Ancak retroda bu durumlar gerçekleşeceği için hepsi kalıcı bir tuz-buz durumu olmayacak, bazıları kaldığı yerden devam edecektir. Yine de restleri çekerken iyi düşünmek ve gemileri gerçekten bir daha binmeyeceksek yakmakta fayda var. :) Olumlu anlamda ise eğer taraflar inat etmez, mantıklı ve kapsayıcı davranırlarsa gerçekten bağ ve değer içeren ilişkilerin de tamir olma şansı söz konusudur. Ve 8 Nisan 2024’te retro etkili bir Güneş tutulması var, ilişkilerde çok fazla olay, ezber bozulması, başlangıç ve bitişler bizi bekler. Üstelik retro olduğu için hiçbir şey net değil, yani bu pilav çok su kaldırır. :) Hiçbir şeyi kesin oldu bitti diye yorumlamamak lazım. Ay Oğlak burcunda saat 08:40’da Neptün ile altmışlık açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve saat 08:41-12:08 arasında boşlukta kaldıktan sonra 12:09’da Kova burcuna geçiş yapacak. Üzerine saat 16:10’da haftanın en önemli açısı olan Venüs-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Yılın en romantik açı kalıplarından biri. Hem de Merkür retro olduğu için tam bir barışma açısından bahsediyoruz. Bu açı kalıbı koşulsuz sevgi, romantizm ve kendini adamakla doğrudan alakalıdır. Açı kalıbı yeni aşk ilişkileri veya mevcut bir ilişkinin ciddiyete binmesi gibi etkileri beraberinde getirebilir. Barışma ve affetmek adına da güçlü bir tesir söz konusudur. Açı kalıbı+-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Kızılderili günbatımının altın ışıkları altında bir sepet örüyor.” Bu sembol geçmişten beri sahip olduğumuz ancak bir süredir âtıl durumda kalan yeteneklerin tekrar harekete geçmesini sembolize eder. Doğaya daha fazla uyumlanmak da ruhsal gücümüzü güçlendirecektir. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 4 Nisan 2024: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor. Günün ilk yarısı oldukça sakin ve pozitif tesirler içermekte. Saat 13:44’te Ay-Güneş altmışlığı kesinleşirken Son Dördün fazının en olumlu evresine adım atıyoruz. Yani özellikle saat 11:44-15:44 arası Merkür retro olsa da önemli bir işimizi ele almak adına ideal tesirlere sahip. Önceden olmayan bir iş gündeme tekrar gelebilir, yarım kalan veya duran bir konu tekrar canlanabilir. Sadece saat 16:32-20:32 arasında Ay-Jüpiter karesi sebebiyle abartıdan, aşırı risk alma, harcama ve yeme gibi konulardan uzak durmakta fayda var. Saat 19:24-21:24 arasında Ay-Chiron altmışlığı etkin olduğu için bu aralık her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için çok uygundur. Saat 23:24’ten sonra Ay-Uranüs karesi devrede, vücudu zorlamamak, gereksiz gaza gelmemek ve risk almamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Parlak kekler sıcak ve solgun ışıkta dans ediyor.” Bu sembol beklenmeyen ve hatta göremediğimiz bir yardımın yolda olduğunu gösterir. Dış dünya tehditlerine karşı gardı güçlü tutmayı unutmamak da önemlidir. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 5 Nisan 2024: Haftanın en iyicil enerjiye sahip günlerinden birindeyiz. Saat 01:10’da Güneş hayırlı Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum açısı gerçekleştiriyor. Bu açı hem ruhsal hem de fiziksel iyileşme ile doğrudan ilgilidir. Aynı zamanda tekamülü arttıran, kişiyi güçlendirip doğru yola ileten bir tesir de söz konusudur. Bu açı kalıbı altında hayır yapmak, kolektif işlerle ilgilenmek ve ruhsal çalışmalar yapmak son derece etkilidir. Saat 06:59’da haftanın en önemli gökyüzü olaylarından biri gerçekleşiyor ve Venüs Koç burcuna geçiş yapıyor. Venüs Koç burcuna geçiş yapacak. Venüs yüceldiği Balık burcundan Koç burcuna adım atıyor. İlişkilerde bireysellik ihtiyacının ve cinsel tansiyonun artışı, ilk görüşte aşklar, aşk ve tutkuyu karıştırmak, bir anda ayrılıp bir anda barışmak gibi durumlar sıkça görülebilir. İlişkide sürekli talep eden, ya da istediğimizi alınca aniden giden taraf olmak mümkündür. Zaman zaman tamamen dürtüsel ve fevri hareketlerimizden kendimiz de zarar görebiliriz, dikkat. Olumlu yönüyle özgürlüğümüzü, bastırdığımız şeyleri dışarı vurmayı ve savaşçı dişil arketipi temsil eder. Venüs Koç kovalayan bir enerji olmamalıdır, özümde fethedilme arzusu yatar. Tıpkı Yunan Av tanrıçası Artemis gibi. Sabır ve sabırsızlıkla imtihan olurlar genelde. Venüs 29 Nisan 2024’e kadar bu burçta kalacak. Ay Kova burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 08:40’ta Merkür ile altmışlık açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve saat 08:41-14:13 arasında boşlukta olacak. Hali hazırda Merkür de retro olduğu için boşluk evresine önemli bir işimizi denk getirmemekte fayda var. Ay saat 14:15’te boşluktan çıkıp Balık burcuna geçerken daha da ruhani bir forma gireceğiz. Açıkçası günün muhakkak bir ruhsal çalışma veya bir hayır işi ile taçlandırmanızı öneriyorum, tam bir şifa ve kolektif fayda etkisi söz konusu. Özellikle Ay-Vesta üçgeninin etkin olduğu 15:37-17:37 arası bu konular adına en ideal zamanlar. Saat 16:13’te Balzamik Ay fazına da geçtiğimiz için artık ruhani enerji maksimuma çıkıyor. Bu evre tarot okuması yapmak gibi konular için de idealdir, fırsatı kaçırmayın derim. :) Sezgiler maksimum güçte çalışabilir. Günün Sabian sembolü “İki evlenmemiş kadın sessizce oturuyorlar.” Bu sembol bizi hayat ve istekleri ertelemememiz konusunda bizi uyarır. İç bütünlük ve istekleri sağlayamazsak huzursuzluk bizi ele geçirebilir. Tarafsız bir şekilde isteklerimize cevap vermeliyiz.Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cumartesi – 6 Nisan 2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay Balık burcunda ve günün ilk yarısı gergin tesirler içeriyor. Merkür retrosu üzerinde sert gezegen etkileri birleşince çok alıngan, depresif ve biraz daha her şeyi fazla kişisel alan bir ruh haline bürünebiliriz, dikkat. Özellikle Ay-Mars ve Ay-Satürn kavuşumunun etkin olacağı 06:07-15:10 arasına dikkat. Bu evrede yanlış anlaşılmalar, gereksiz gerginlik ve küslükler görülebilir. Önemli işleri bu zaman dilimine denk getirmemekte fayda var. Neyse ki günün ikinci yarısı çok daha iyicil tesirlere sahip en çok da akşam ve gece saatleri harika etkiler içeriyor. Günün en iyicil zamanları Ay-Jüpiter altmışlığının etkin olduğu saat 18:12-22:12 arası. Her türlü önemli işimizi bu aralığa denk getirebiliriz. Üzerine haftanın en önemli ve olumlu açı kalıplarından Venüs-Plüton altmışlığı saat 20:45’te kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Özlem ve barışma tesiri getiren bir özelliği vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “İki güzel ağaç arasına asılmış boş bir hamak.” Bu sembol istediğimiz bir hedefe ulaştıktan sonra dinlenmemiz gerektiğini bize hatırlatır. Vadesi dolan şeylerle bağları koparma vakti gelmiştir. Ve unutmayalım ki toprağı daha bereketli hale getirmenin yolu sürekli ekmek değil bazen nadasa bırakmaktır. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Pazar – 7 Nisan 2024: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Balık burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 09:27-11:27 arasında Neptün ile kavuşum açısı gerçekleştiriyor. Ruhani enerjisi son derece yüksek olan bu açı kalıbı ilham verici ve iyileştiricidir, aynı zamanda hayal gücü ve yaratıcılığı da tetikler. Bu aralık ruhsal pratik ve şifa çalışmaları için çok uygundur. Ay saat 11:28-14:24 arasında boşlukta kaldıktan sonra 14:25’te Koç burcuna geçiş yapacak. Boşluk evresine Merkür de retro olduğu için özellikle hiçbir işimizi denk getirmemekte fayda var. Ay Koç burcuna geçerken Güneş tutulmasından hemen önceki gün ve Balzamik Ay fazının en güçlü evresinde olduğumuzu da unutmayalım. Bugün her türlü ruhsal çalışma, özellikle bağ kesme, zararlı bir alışkanlığı bırakma, detoks ve diyet gibi konular için çok uygundur; ayrıca Merkür retro etkisi sebebiyle geçmiş bir travmayı çözümlemek veya önceki hayat bilgisine ulaşmak gibi temalar da son derece etkin olarak deneyimlenebilir. Günün en iyicil zamanları Ay-Venüs kavuşumunun etkin olduğu 17:21-21:21 arası. Özellikle bu evre tam da tutulma öncesinde sorunları çözmek, küslükleri geride bırakmak ve bir orta yol bulmak adına harika tesirler içermekte. Günün Sabian sembolü “Çirkin bir banliyöde gezinen sihirli bir halı.” Bu sembol kaçış psikolojisine kapılmanın ve bazen de imkânsız hayallerde kaybolma ihtimalinin sembolüdür. Günlük hayat sorumluluklarını ertelememek ve gerçeklerle yüzleşmek önemlidir. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Umut ve ilham dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe