Begüm Minkis

10 Mart 2024 tarihinde İstanbul’a göre 12:00’de 20° Balık burcunda yeniay meydana gelecek. En büyük kurtarıcının kendimiz olduğunu bilerek hareket etmemiz gereken bir süreç başlıyor. Satürn ve Neptün gezegenlerinin orta noktasında haritanın 10.evinde meydana gelen yeniay kaçamayacağımız ciddi gelişmeleri önümüze serebilir. Paçayı sıyırdığımızı sansak bile öyle olmayacağını gösteriyor. 18 Eylül 2024’de gerçekleşecek Balık Ay Tutulması’na doğru bir köprü vazifesi göreceğini söyleyebiliriz. Tabiri caizse herkesin kendi haritasındaki potansiyeline göre büyük plan, evrensel yasalar, ilahi enerjiler artık devreye giriyor. İlk bakışta algılanması epey zor aklın sınırlarını zorlayan gelişmeler de olabilir. Gizlice insanlara zarar veren, dolandıran, hile yaparak ilerleyenler Satürn’ün acımasız cezasıyla karşı karşıya kalabilir ve ağır duygusal yaralar alabilir. Yolunu şaşırmadan, etrafındakilere çelme takmadan, bütünü de düşünerek adanmışlıkla ilerleyenlere de sonsuz ilahi destekler gelebilir. Film senaryosu niteliğinde gündemlere kapı aralayacak yeniay hislerimizi dinlemeye davet ederken, hayalleri gerçeğe dönüştürmenin de tüyolarını vermeye başlayabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Balık burcu; 12. son burç olduğu için deneyimler sonucunda ruhsal bir olgunlaşmışlık, kemale ermekle yakından ilgilidir. Fedakarlığın da kitabını yazabilir ancak karşılık olmadan vermek yalnızca Allah’a mahsustur. Balık burcu hem fedakarlık göstermek hem de etrafındaki kişileri de buna mecbur bırakmakla ilgilidir. Ancak bu yeniay bizi geleceğe dair sınayan olaylarla karşı karşıya olduğumuzu söylüyor. Satürn ve Neptün orta noktasında gerçekleşeceği için maddi manevi ne kadar aldık, ne kadar verdiğimizin hesabını kesmeye geliyor. Herkesi tam bir hak edilmişlikle ait olduğu yere koyabilir.

Uranüs yeniay derecesine altmışlık açı içerisinde sürprizli sonuçları cereyan ettirebilir. Bir yerlerde denge oldukça bozulmuş olabilir. Birileri kandırılıyor ve haksızlığa uğradığını bile bilmiyor, birileri kibirinden yanlış yolda olduğunun farkında bile değil, kimisi de koşulları idare ede ede tükenmiş bir konumda olabilir. Balık yeniayı sarsan etkiyle herkesin içindeki durumu tüm gerçekliğiyle ortaya çıkarmaya başlayacaktır. Aşırı iddialı olmak rezil olmaya neden olabilir. Tesadüfi olarak tezahür eden mutluluklar, küçük olayların büyük sonuçlar doğurması, kazandığını sanarken kaybedenler, her şey bitti derken küllerinden yeniden doğanlar bu yeniayın ana temasını oluşturuyor.

Sinsi ilerleyen hastalıklar, uyuz, alerjik vaka ve salgınlarda artış, su kaynaklarındaki kıtlıklar, verimsizlik, taşkın ve aşırı yağışlar yeniayla maalesef ortaya çıkabilir. Ayak, ayak parmakları, lenf bezleri ve hormonal sorunlara dikkat etmek gerek. Jüpiter, yeniay derecesinin dispozitörü konumunda Boğa burcunun 12°sinde ve 12.evde konumlanmaktadır. Balık burcu temalarını adeta ikiye katlıyor. Manevi alem, şifa, yardımlaşma ve merhamet konuları önem kazanabilir. Yeniaydan sonra 12 Mart itibariyle Venüs de Balık burcuna geçeceği için partnerimize bu şekilde davranmaktan hoşlanabileceğimizi göstermektedir. Ay-Lilith ve Güneş-Lilith karşıtlıkları maalesef bazı ilişkilerin zarar görmesine, kurban durumuna düşmeye, haksızlıklar nedeniyle kopuşlara neden olabilir.

Yükselen yeniay anında İkizler burcu olacağı için aynı gün içindeki duygu değişimleri bile ışık hızında olabilir. Aynı anda birden fazla olay, mekan veyahut insanla uğraşmak zorunda gibi hissedebiliriz. Olaylar karşısında objektif bakış geliştirmemiz, meraklı, kurnaz ve tezcanlı olmamız mümkün gözüküyor. Sinir sistemi sorunları, akciğer ve solunum yolları problemleri de görülebilir. Yükselen yöneticisi Merkür yeniay anında özel bir derecede 0° Koç burcunda Scheat sabit yıldızı üzerinde yer almaktadır. Bu yıldız imkansız gibi gözüken şeyleri gerçekleştirme arzusu, uç fikirler, sıradışı tasarılarla ilişkilidir. Şairler, filozoflar ve mucitlerde vs. görülen bir yıldızdır. Büyük fikir adamlarını temsil edebilir. Bu yeniay yeni akımlar ortaya çıkarabilir. Aklımıza gelen değişik fikirleri not almakta yarar var. Öte yandan yeni bir potansiyelimizi keşfetmemiz ve yeteneklerimizi keşfe çıkmamız da mümkün gözüküyor.

Yeniay’ın Sabian Sembolü küçük beyaz bir kuzu, bir çocuk ve çinli bir hizmetçi. Bu sembol biyolojik farklılıkları, içine doğduğumuz ve değiştiremeyeceğimiz iyi kötü ailevi koşulları, sınıf ayrımlarını bizlere hatırlatan olaylar içerisine dahil olabileceğimizi gösterebilir. Saf ve masum bir şekilde gelecekten beklenti içerisine girebileceğimizi gösterebilir.

Türkiye’nin doğum haritasında 10.evde gerçekleşen yeniay ülke çapında önemli gelişmeleri açığa çıkarmaya aday gözüküyor. Ülkenin başındakilerin sorumlulukları ve üzerindeki baskılar artacaktır. Muhalefet partilerin iktidar üzerindeki baskıları, yönetimin daha çok hırslanmasına ve potansiyeli aşan ağır sorumluluklar altına girmelerine, büyük vaadler vermelerine neden olabilir. Her ne yapılıyorsa artık geri dönüşü olmayacaktır. Bir yandan görevden alınmalar, güçlü kurumlardaki skandallar neticesinde istifalar gündem yaratabilir.

Bu yeniay takibinde yerel seçim sürecine bir adım daha yaklaşacağız. Ülkemiz adına en hayırlısı olmasını temenni ederim ancak her ne başlatılıyorsa Türkiye Cumhuriyetini uzun yıllarca etkileyecek belki de 20-30 yıl sonra dahi konuşacağımız unutulmaz şeylerin tohumları atılabilir. Ciddiyetle ele almamız ve gözlemlememiz gereken konular bizi beklemektedir.

Balık Yeniayı’nın Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Tepkilerinizi ölçülü yansıtmanız gereken bir sürece girmektesiniz. Psişik enerjileriniz artabilir. Karmaşık rüyalar görebilir, uyku problemleri yaşayabilirsiniz. Sizi korkuya sürükleyen durumlar karşısında emin değilseniz evhama kapılmamalısınız. Bir şeyi kaybetmekle yüz yüze gelebilirsiniz ancak bu sizi farkında olmasanız bile daha güçlü bir kişi haline getirebilir. Bağımlılık, kötü alışkanlık veya fazla kiloları bırakmak için ideal zamanlara giriyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Sosyal çevrenizde iyiyi kötüyü ayırt ederek elemeler yapabilirsiniz. Gruplar içinde anlaşmazlık, kıskançlıklar meydana gelebilir. Arkanızdan gizli işler çevrilebilir. Akran zorbalığına da maruz kalabilirsiniz bugünlerde. Olgun, tecrübeli insanlara daha çok yaklaşmak isteyebilirsiniz. Kendi işinizi kurmayı veya sektör değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için daha çok çaba göstermeniz, sorumluluk almanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kariyeriniz konusunda kadersel gelişmelerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Toplumsal imajınızın, otoriteyle ilişkilerinizin sarsılmaması konusunda ekstra dikkat etmeniz, sağlıklı kararlar almanız gerek. İş sebepli yurt/şehir dışına taşınmayı düşünenler olabilir. Size yabancı olan yerlerde kariyerinizi daha başarılı şekilde inşa edebilirsiniz. İnternet mecraları üzerinden para kazanabilirsiniz. Yaratıcılığınızı, ilhamınızı işiniz vesilesiyle geliştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İnançlarınızı ve hayat görüşünüzü tekrar tekrar sorgulayarak doğrusunu bulmaya çalışabilirsiniz. Hayata daha depresif bakmanız gerçek şansınızı görememeye neden olabilir. Geçmişte hatalar yaptıysanız düzeltme fırsatı bulabilirsiniz. Zorlu ama üstesinden gelebileceğiniz deneyimlerden geçebilirsiniz. Uzun vadeli bir eğitim, zorunlu göç gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Fanatik ve kibirli davranışlardan uzak durmalısınız bu süreçte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Banka hesaplarınızı, vergilerinizi, ödemeleri iyi kontrol etmeniz ve yönetmeniz gereken bir sürece giriyorsunuz. Çok harcıyor az kazanıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Kısa vadeli küçük kazanımlardan ziyade uzun vadeli büyük kazanımlara odaklanmaya başlarsanız sizin için daha iyi olabilir. Hayatınızı zorlu olsa da dönüştürmeye başlayabilirsiniz. Aciliyet içeren operasyonları ertelerseniz sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İlişki modellerinizi gözden geçireceğiniz bir sürece girmektesiniz. Hem kendinizin hem karşınızdaki kişilerin potansiyelini bilerek sorumluluktan kaçmamalısınız. Bekarsanız ciddi bir beraberliğin yolu görülebilir. Devam eden bir beraberlik evliliğe taşınabilir. Çok samimi olduğunuz kişilere mesafe koyarken uzun zamandır ihmal ettiğiniz kişilere daha çok şans tanımaya başlayabilirsiniz. Ancak yine de herkesle yüz göz olmamaya dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Yeterli beslenme, uyku ve öz bakım gibi konularla ilgilenmenizi gerektiren mecburi olaylarla karşılaşabilirsiniz. Kilonuzu koruyabilir, detoks yapabilir, zararlı alışkanlıklarınızı sonlandırabilirsiniz. Ancak bağışıklık sisteminizin zayıflamaması için dikkat etmelisiniz aksi takdirde hastalıklara davetiye çıkarabilirsiniz. Meslek hayatınız rekabetten ötürü tıkanık olabilir. Hızlı yükseliş gelmeyebilir. Rutinleriniz yorucu, kısıtlayıcı da olabilir bugünlerde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aşk mı arkadaşlık mı? konusunda artık bir seçim yapmanız gerekiyor olabilir. Bu yeniayla olgun, geleneksel bir aşk arayışında olabilirsiniz. Uzun yıllarca unutamayacağınız biri hayatınıza girebilir. Beraberliğiniz varsa otorite figürlerini devreye sokmaya düşünebilirsiniz. Başarıyla sonuç verecek iş ve yatırım girişimlerinde de bulunabilirsiniz bu yeniayla. İşte rakiplerinize yetenekleriniz sayesinde fark atarak hızlı ilerleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aile hayatınız konusunda gerçekçi bir bakış açısı kazanmaya, daha çok empati kurmaya ihtiyacınız var. Aile içinde inanç, siyasi görüş ayrılıkları fazlasıyla gözünüze batmaya başlayabilir. Asla değişmeyecek kadersel şeyler üzerine ısrarcı ve baskıcı bir tutum sergilerseniz birileriyle aranız açılabilir. İş veya kentsel dönüşüm sebebiyle mecburi taşınma, atama vb. konular gündeminizde yer edebilir. Evlilik içerisinde çocuk kararı da alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Plan, muhasebe ve organizasyon yapmanız gereken bir sürece girebilirsiniz. Henüz deneyim kazanmadan yüzeysel olarak yaptığınız planlar, yargılamalar maalesef hayal kırıklığıyla sonuçlanabilir. Aynı görüşte olmadığınız kişilere laf anlatmaya çalışmak veya sizi dinlemeye hazır kişilerle aranıza sınır koymak gibi hatalara açıksınız. Kardeş, komşu veya kuzenlerinizle ilgili zorlu deneyimleriniz olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Maddi konularda hayalci olmaktansa mevcut koşulları iyi tasnif ederek adımlarınızı öyle atmalısınız. Büyük bir kazanç yağmuru bekliyorsanız beklentiler hayal kırıklığı yaratabilir. Yeniayla iş kurmak, uzun vadeli yatırım planlamak, mal mülk konularıyla ilgilenmek için destekleyici tesirler bulunuyor. Özdeğer sorunları da yaşamanız hak ettiğiniz muameleyi görememenize neden olabilir. Kendinizi iyi sunmayı öğrenmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Her türlü eylemleriniz dikkat toplayabilir bu yeniayla. İnsanlar sizinle ilgili olumlu olumsuz yanılmaya çok müsait olabilir. Birilerine bariyer çekebilir, yalnız kalmaktan hoşlanabilirsiniz. Ancak başarılı olmak istiyorsanız gerçeklerden uzaklaşmamanız gerekiyor.
Özgürlüğünüzü kısıtlayan insanlarla kalıcı kadersel ayrılıklar görülebilir veya ciddi bir ilişkiye de başlayabilirsiniz. Resmi prosedürlerle yakından ilgilenebilirsiniz bu yeniayla. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis