Merve Çubuktepe

Çok önemli bir haftaya adım atıyoruz. 21 Nisan 2024’te Dünya savaşından Arap baharına pek çok küresel olayı tetikleyen Jüpiter-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Her açı ve tutulma felaket getirmek zorunda değildir, ancak bu tür yapılar çok büyük değişimleri tetiklerler. Nitekim tesirini ülkemizde de hissetmeye başladık bile. Bu değişim dalgası bireysel ve küresel olarak bu ay dalga dalga daha artarken bireysel düzlemde kendi dünyamızda hiç keşfetmediğimiz şeyleri keşfedebiliriz. Bazı yollardan tamamen uzaklaşırken yepyeni diyarlara yelken açabiliriz. Bitmedi, Merkür retro dinlemeden bu hafta gökyüzü aşırı hareketli, kesinleşen açı sayısı çok fazla ve sayısız olaya gebe. İyi haber şu ki, zorlayıcı tesirler olsa da Venüs ve Mars’ın açıları oldukça iyi durumda. Bu da eylemlerimizde yavaşlama veya tökezlemeler olsa da eğer iyi planlar ve gerçekten istersek iyi sonuçlar alabileceğimize işaret.

19 Nisan 2024’te Güneş Boğa burcuna geçiş yapacak. Tüm Boğaların doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız size güzellikler getirsin! Güneş Boğa burcunda baharın başlangıcından bizi alıp çiçeklerin açtığı ve doğanın tam anlamıyla uyandığı o ahenkli döneme getirir. Bir şeyleri sağlamlaştırma, güzelleştirme zamanıdır. Doğayla temas ve beş duyuyu etkin şekilde kullanmak ruha her zamankinden daha iyi gelir. Tüm Boğaların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin! Güneş 20 Mayıs 2024’e kadar bu burçta kalacak.

21 Nisan 2024’te Jüpiter-Uranüs Kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbının etkisi oldukça uzun süreli ve Dünya astrolojisi açısından son derece büyük bir öneme sahip. Açının etkin olduğu zamanlarda Dünya Savaşından ihtilallere, Arap baharından toplumsal ayaklanmalara pek çok kritik gelişmenin olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda bu açı kalıbı yine aynı şekilde makro koşullar üzerinde büyük değişimleri belki bir anda değil ancak yıl içerisinde çok çarpıcı bir şekilde ortaya çıkaracaktır. Nitekim zaten şimdiden İran-İsrail gerginliğinden etkilerini görüyoruz. Bakalım daha neler olacak… Boğa burcu vurgusu olduğu için kıtlık, küresel ekonomik krizin büyümesi, piyasalarda çarpıcı iniş çıkışlar, yıkılmaz görülen yapıların batması, küresel oyuna hiç beklenmedik yeni oyuncuların dahil olması, kitlesel hak arayışı ve ayaklanmalar gibi motifleri görebiliriz. Tüm bu tesirler aslında bir fragman, asıl güçlü ve küresel etkiler sonbahar, en önemlisi yıl sonunda Mars retrosunda en görünür hale gelecek. Umuyorum ki insan ırkının en karanlık huyu olan savaş merakı bir yerde biter…

Bireysel düzlemde sadece haritası özel etki alacak kişilerin deneyimleyeceği bu açı başta alışması zor, ezber bozan ve son derece sarsıcı değişimleri beraberinde getirebilir. Ancak bu bir kavuşum açısı, olumsuz açı değil. Yani ezberlerimizi tamamen değiştirmemiz gerektiren bir süreçteyiz. Çağa ayak uydurmak, yenilenmek, inat ettiğimiz ve değişime kapalı olduğumuz konularda ayak diremek yerine yeni bir şeyler yapmak vaktidir. Kısır döngüleri kıranları bu süreçte tahmin ettiklerinden büyük fırsatlar bekliyor olabilir.

Haftanın açılarına bakarsak yok, yok! Merkür retro dinlemeden bu hafta gökyüzü aşırı hareketli ve sayısız olaya gebe. İyi haber şu ki, zorlayıcı tesirler olsa da Venüs ve Mars’ın açıları çok iyi durumda. Bu da eylemlerimizde yavaşlama veya tökezlemeler olsa da eğer iyi planlar ve gerçekten istersek iyi sonuçlar alabileceğimize işaret.

15 Nisan 2024’te Merkür-Chiron Kavuşumu kesinleşecek. Egomuzun oldukça hassas olacağı bu dönemde geçmiş ve şimdi iç içe geçebilir. Özellikle tüm insan ilişkilerinde geçmişe dayalı olumsuz referanslarla karar verme eğilimimiz artabilir. Bu açı kalıbı her türlü ibadet ve ruhsal şifa çalışması için idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

17 Nisan 2024’te Venüs-Kuzey Ay Düğümü Kavuşumu kesinleşecek. Bu iyicil açı kalıbı duygusal konularda beklenmedik keyifli sürprizleri beraberinde getirebilir. Yeni flört ve çekimler söz konusu olabilir. Ayrıca birlikte başarmak, ekip çalışmaları için çok uygundur. Merkür retro döneminde olduğumuz için eski ilişkilerde canlanma ve tekrar barışmalar görülebilir, ancak kalıcılık durumu retrodan sonra belli olacaktır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Nisan 2024’te Merkür-Venüs Kavuşumu kesinleşecek. Açının etkisiyle iletişim becerilerimiz ve sosyal etkileşimlerimiz artar. İnsanlarla daha kolay bir şekilde bağlantı kurabilir, duygusal olarak anlaşılabiliriz. İlişkilerimizde daha yumuşak bir dil kullanarak sevdiklerimize duygusal destek verebiliriz. Bu enerjiyi kullanarak ilişkilerimizi derinleştirebilir ve keyif aldığımız şeylere odaklanabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Nisan 2024’te Mars-Jüpiter Altmışlığı kesinleşecek. Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlık ve hırs artar. İyi hesaplanmış cesaret ve rekabet arzusu bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. İnandığımız bir şeyi hayata geçirmek adına harika bir tesirdir. Ayrıca spor, diyet ve kaslanma için destek verir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

20 Nisan 2024’te Mars-Uranüs Altmışlığı kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi etkili çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Cesaret, efor ve yaratıcılık gerektiren konuları geliştirmek ve çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

21 Nisan 2024’te Venüs-Chiron Kavuşumu kesinleşecek. Kavuşum açı nötr doğada olduğu için zorlu halinde duygusal yaralanmalara açıklık veren bu açı kalıbını olumlu kullanmanın en iyi yolu içimizdeki şefkati kendimize yöneltmektir. Açının etkili olduğu dönemde ani ve sivri demeçler, patlatıcı duygulara karşı ekstra dikkat etmekte fayda vardır. Zira anlık tepkiler uzun vadeli krizleri tetikleyebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

21 Nisan 2024’te Güneş-Plüton Karesi kesinleşecek. İlişkilerde saplantı, kısıtlama ve kontrol takıntısı kaynaklı sorunlar yükselişe geçebilir. Değiştirilmesi gereken tutumların tüm gerçekliği ile farkına varabiliriz. Tutku odaklı, karanlık ve saplantılı düşünceler ilişkilerde engel yaratabilir. Kaybedeceğimizi bildiğimiz savaşlara girmemeli, otorite figürleri ile ilişkileri dengede tutmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 15.04.2024: Herkese iyi haftalar! Ay Yengeç burcunda sabah saatlerinde 06:17’de Ay-Mars üçgeniyle bayram sonrası ilk pazartesi sendromuna nispeten dinamik başlıyoruz. Özellikle Ay-Jüpiter ve Ay-Uranüs altmışlığının etkin olduğu saat 11:05-15:00 arası günün en verimli saatleri. Merkür retrosu olsa da önemli her türlü işinizi, resmi işlemlerinizi ve imzalarınızı bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Günün geri kalanında Ay olaysız sakin yolculuğuna devam edecek. Saat 18:22’de haftanın önemli açılarından Merkür-Chiron kavuşumu kesinleşiyor. Egomuzun oldukça hassas olacağı bu dönemde geçmiş ve şimdi iç içe geçebilir. Özellikle tüm insan ilişkilerinde geçmişe dayalı olumsuz referanslarla karar verme eğilimimiz artabilir. Bu açı kalıbı her türlü ibadet ve ruhsal şifa çalışması için idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Gece saatlerinde 22:12’de Ay-Güneş karesi kesinleşerek İlk Dördün fazına geçeceğiz. 21 Nisan’daki Büyük Kavuşuma yaklaşırken kalp ve akıl arasında kalabiliriz, retro da malum iyice işleri çorba ediyor. Büyük kararları zorlamaya gerek yok, olacak önemli şeyler zaten olacak; öyle bir dönemin ve haftanın içindeyiz unutmayalım… Günün Sabian sembolü “Hayal gücü sayesinde kaybedilen bir fırsat geri kazanılıyor.” Bu sembol tam da bu haftanın etkilerine uygun olarak tüm tutum ve düşünceleri ciddiyetle gözden geçirmemiz konusunda bizi uyarmakta. Mental temizlik ve arınma sürecinin vaktidir. Bu esnada zihinsel ve ruhsal potansiyelimiz bir sıçrama yaşayabilir, tekamülümüz hızlanabilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 16.04.2024: Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 02:22’de Neptün ile üçgen açı yaparak boşluğa giriyor. Saat 00:22-00:22 arası her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması içi çok uygun. Akabinde Ay saat 02:23-05:25 arasında boşlukta kalıp Aslan burcunda geçiş yapacak. Boşluk evresi uykuya denk geldiği için ani uyanma, uyuma zorluğu veya garip rüyalar görülebilir takmamak lazım. Sabah saatlerine biraz gergin başlıyoruz saat 07:22-11:22 arasında Ay-Plüton karşıtı etkin, bu sebeple insanlara tahammül etmemiz biraz daha zor olabilir, özellikle baskıcı despot tiplerin sert tavırları çok ters tepebilir. Günün geri kalanında Ay sakin yolculuğuna devam ederken, günün en verimli zamanları Ay-Pallas ve Mars-Ceres olumlu açılarının etkin olduğu 17:39-21:42 arası. Her türlü önemli konu, görüşme, başvuru ve yazışmayı bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Günün Sabian sembolü “Kalabalık gösterişli illüzyonu parçalayan adamı alkışlıyor.” Bu sembol bize değerli fikirlerin herkesin görebileceği bir meşale yakacağını, sadece bireye değil çevresine de hayır getireceğini hatırlatır. Korkularımızdan çekinmemeli ve gerekirse herkesin içinde bununla yüzleşmeli ve hatta içimizden geçerse dalga bile geçmeliyiz. Zira bu korkunun tesirini azaltacaktır. Korku bariyeri ortadan kalkınca sorunlu meselelerin düzeltilmesi de kolaylaşacaktır. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 17.04.2024: Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor ve günü güzel bir açı kalıbıyla açıyoruz. Saat 09:03-13:03 arasında Ay-Venüs üçgeni aktif. Bu sevimli açı kalıbı gerek duygusal gerek insani her türlü insan ilişkisinde yumuşatıcı ve uzlaştırıcı bir tesire sahiptir, sorunları çözmek adına son derece olumludur. Ayrıca kişisel bakım ve güzellik uygulamalarını da bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Akşam saatlerinde olumlu tesirler devam ediyor ve özellikle de saat 17:01-19:01 arası her türlü önemli görüşme, imza ve başvuru gibi konulara Merkür retrosuna rağmen uygun tesirler içermekte. Saat 19:52-21:52 arasında Ay-Chiron üçgeni etkin olduğu için bu aralık her türlü şifa çalışması ve ruhsal pratik adına günün en ideal saatleridir, ayrıca aromaterapi gibi çalışmalar için de ekstra destekleyicidir. Saat 21:45’te haftanın en olumlu açı kalıplarından Venüs-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu kesinleşiyor. Bu iyicil açı kalıbı duygusal konularda beklenmedik keyifli sürprizleri beraberinde getirebilir. Yeni flört ve çekimler söz konusu olabilir. Ayrıca birlikte başarmak, ekip çalışmaları için çok uygundur. Merkür retro döneminde olduğumuz için eski ilişkilerde canlanma ve tekrar barışmalar görülebilir, ancak kalıcılık durumu retrodan sonra belli olacaktır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 23:10’da Ay-Jüpiter karesi kesinleşirken frene basalım; yeme atakları veya alışveriş çılgınlığına dikkat. :) Günün Sabian sembolü “Kozmik armonileri söyleyen göksel koro ortaya çıkıyor.” Bu sembol kozmik kolektif bilinci duyumsayarak onun bir parçası olmanın tezahürüdür. Doğal düzen ve evrensel yasalara herkesin saygı göstermesi gerekir. Yasa zengin fakir, din, dil veya ırk dinlemez. Ayrıca sembolün müziğin iyileştirici gücüyle de bağı vardır, müzik dinlemek, müzik kullanarak ruhsal çalışmalar yapmak; zikr veya mantra kullanmak ruha çok iyi gelebilir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 18.04.2024: Ay Aslan burcunda saat 00:19’da Uranüs ile kare sert açı yapıyor. Gece saatleri uyanık olanlara aniden sinir gelebilir, bir anda içinizde tuttuğunuz bir konu patlayabilir veya gece vakti uzun uzun giydirmeli mesajlar atmak isteyebilirsiniz. Biraz sakin kalmakta fayda var, malum Merkür retrosundayız. :) Neyse ki öğleden sonra gökyüzü oldukça sakin ve keyifli durumda. Özellikle de saat 13:01-15:01 arasında Ay-Güneş üçgeni etkin olduğu için İlk Dördün fazının en keyifli ve verimli evresinde olacağız. Bugün özellikle tüm önemli iş, görüşme, yasal işlemden tutun gönül ilişkilerine kadar her türlü konuyu bu aralığa denk getirebilirsiniz. Başladığınız bir işi geliştirmek ve insanlardan fikir almak adına da ideal bir zamandır. Ay saat 15:02-17:11 arasında boşlukta kaldıktan sonra Başak burcuna geçiş yapacak. 17:12 sonrası gökyüzü oldukça sakin, Ay Başak burcundayken epilasyondan tutun her türlü temizlik, peeling, detoks gibi faaliyetler en etkin durumundadır. Bayram sonrası diyet yapmak istiyorsanız başlamak adına harika bir zaman. Günün Sabian sembolü “Genç ördek yavruları neşeyle kendilerini suya atıyor.” Bu sembol yalnız kovboy olarak takılmak yerine sosyal çevremizle iş birliği yapmamız gerektiğini bize hatırlatır. İçsel kısıtlamalarımız bizi tereddüt ve ön yargılara sokabilir, oysa bu bariyeri kaldırdığımız anda büyük bir rahatlama ve çok daha makro bir bakış açısı gelecektir. Ay Fazı: İlk Dördün

Cuma – 19.04.2024: Haftanın en olumlu ve güçlü günündeyiz. Öncelikle Merkür-Venüs kavuşumu 02:55’te kesinleşiyor. Açının etkisiyle iletişim becerilerimiz ve sosyal etkileşimlerimiz artar. İnsanlarla daha kolay bir şekilde bağlantı kurabilir, duygusal olarak anlaşılabiliriz. İlişkilerimizde daha yumuşak bir dil kullanarak sevdiklerimize duygusal destek verebiliriz. Bu enerjiyi kullanarak ilişkilerimizi derinleştirebilir ve keyif aldığımız şeylere odaklanabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ve saat 16:59’da Güneş burç değiştiriyor ve Boğa burcuna adım atıyor. Tüm Boğaların doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız size güzellikler getirsin! Güneş Boğa burcunda baharın başlangıcından bizi alıp çiçeklerin açtığı ve doğanın tam anlamıyla uyandığı o ahenkli döneme getirir. Bir şeyleri sağlamlaştırma, güzelleştirme zamanıdır. Doğayla temas ve beş duyuyu etkin şekilde kullanmak ruha her zamankinden daha iyi gelir. Tüm Boğaların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin! Güneş 20 Mayıs 2024’e kadar bu burçta kalacak. Üzerine haftanın en önemli açı kalıplarından Mars-Jüpiter altmışlığı saat 18:28’de kesinleşecek. Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlık ve hırs artar. İyi hesaplanmış cesaret ve rekabet arzusu bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. İnandığımız bir şeyi hayata geçirmek adına harika bir tesirdir. Ayrıca spor, diyet ve kaslanma için destek verir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Kirlenmiş bir kayalıktan berrak bir dağ deresi akıyor.” Bu sembol zorluklara rağmen kendini idame ettirme ve geliştirme gücüne vurgu yapar. Anda kalmak özgürlük, geçmişe saplanmak veya gelecekten korkmak esarettir. Ve unutmayalım ki gerçekten saf ve parlak olan ne olursa olsun tıpkı berrak bir dağ deresi gibi asla kirlenmez. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 20.04.2024: Herkese iyi hafta sonları! Saat 00:14’te Büyüyen Ay fazına adım atıyoruz. Üzerine haftanın en önemli, güçlü ve olumlu açılarından Mars-Uranüs altmışlığı 02:55’te kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi etkili çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Cesaret, efor ve yaratıcılık gerektiren konuları geliştirmek ve çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay Başak burcunda saat 11:13-15:27 arasında Jüpiter ve Uranüs ile harika üçgen açılar gerçekleştireceği için günün gerek kişisel ilişkiler gerek finans ve resmi konular adına en olumlu zamanları bu evre diyebiliriz. Ancak… Malumunuz yarın 21 Nisan Jüpiter-Uranüs kavuşumu kesinleşecek, öncesinde gergin ve yoğun bir tesirin de aktif olduğunu unutmayalım. Özellikle günün ikinci yarısında Ay-Mars karşıtı ile daha gergin, zaman zaman patlamalara açık, dürtüsel tesirlere de açık olacağız. Bu sebepten ötürü sakin, akışta ve en önemlisi kontrolde kalmakta fayda var. “Günün Sabian sembolü bir elektrik fırtınası gökyüzünü parlak bir şekilde aydınlatıyor.” Bu sembol doğanın kudretini hissetmek ve saygı duymakla ilgilidir. Tabiat ile bütünleşmek ve ondan ilham almak hem huşu hem de bilgelik getirecektir. Kişi tüm varlığının kozmik dönüşümünün arifesindedir, buna adım atması onu yepyeni bir düzleme taşıyacaktır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 21.04.2024: Haftanın hatta yılın en önemli açılarından Jüpiter-Uranüs kavuşumu saat 05:26’da kesinleşiyor. Bu açı kalıbının etkisi oldukça uzun süreli ve Dünya astrolojisi açısından son derece büyük bir öneme sahip. Açının etkin olduğu zamanlarda Dünya Savaşından ihtilallere, Arap baharından toplumsal ayaklanmalara pek çok kritik gelişmenin olduğunu görüyoruz. Nitekim zaten şimdiden İran-İsrail gerginliğinden etkilerini görüyoruz. Boğa burcu vurgusu olduğu için kıtlık, küresel ekonomik krizin büyümesi, piyasalarda çarpıcı iniş çıkışlar, yıkılmaz görülen yapıların batması, küresel oyuna hiç beklenmedik yeni oyuncuların dahil olması, kitlesel hak arayışı ve ayaklanmalar gibi motifleri görebiliriz. Tüm bu tesirler aslında bir fragman, asıl güçlü ve küresel etkiler sonbahar, en önemlisi yıl sonunda Mars retrosunda en görünür hale gelecek. Umuyorum ki insan ırkının en karanlık huyu olan savaş merakı bir yerde biter… Ay saat 03:20-06:09 arasında boşlukta kaldıktan sonra Terazi burcuna geçiş yapacak. Bugün gökyüzünde büyük kavuşum dışında birçok açı kalıbı kesinleşiyor, enerjiler gerçekten çok güçlü. Akışta ve kontrolde olalım. Saat 14:48’de Venüs-Chiron kavuşumu devrede. Kavuşum açı nötr doğada olduğu için zorlu halinde duygusal yaralanmalara açıklık veren bu açı kalıbını olumlu kullanmanın en iyi yolu içimizdeki şefkati kendimize yöneltmektir. Açının etkili olduğu dönemde ani ve sivri demeçler, patlatıcı duygulara karşı ekstra dikkat etmekte fayda vardır. Zira anlık tepkiler uzun vadeli krizleri tetikleyebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Son olarak saat 20:01’de Güneş-Plüton karesi etkin. İlişkilerde saplantı, kısıtlama ve kontrol takıntısı kaynaklı sorunlar yükselişe geçebilir. Değiştirilmesi gereken tutumların tüm gerçekliği ile farkına varabiliriz. Tutku odaklı, karanlık ve saplantılı düşünceler ilişkilerde engel yaratabilir. Kaybedeceğimizi bildiğimiz savaşlara girmemeli, otorite figürleri ile ilişkileri dengede tutmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Doğal bir teras çiçek açan bir çime açılıyor.” Bu sembol doğanın insana dostluğuna işaret eder, insan ve doğa bağlantısının kopmamasının önemine vurgu yapar. Doğanın nimetlerini kullanmak, şükretmek, salt dünyevi arzularla kör olmak yerine tabiatla bütünleşmek ruhu yeşertecektir. Bu sembol umut ve inançla da ilgilidir; dünyayı savaş alanı olarak gören tüm tiran ve savaş meraklılarına kapak olsun. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe