Merve Çubuktepe

Bu hafta iki tane çok önemli gökyüzü olayına şahit olacağız. Venüs Retrosu 20 Aralık 2021’de başlarken bir yandan da yılın en önemli ve zorlu açılarından biri olan Satürn-Uranüs karesi 24 Aralık 2022’de kesinleşecek. 24 Aralık 2021’dde kesinleşecek Satürn-Uranüs karesinin yaklaşan etkilerini piyasalardaki daha önceki dalgalanmalarda hissetmiştik. Bu hafta Venüs retrosu ile açı birleştiği için yine ani kur zıplamaları, fiyat artışları görmemiz mümkün. Yatırım yapacak olanların çok dikkatli olması gereken bir hafta. İyi hesaplanmamış, gelişi güzel alınan kararlar ciddi sıkıntılar çıkartabilir.

Açı kalıpları global işler ve Satürn-Uranüs’ün gergin etkisi önceki hafta dünyanın birçok yerinde güçlü depremler yarattı. Bu hafta ülkemizde orta-yüksek ölçekli sismik aktiviteler görülebilir, ancak 1999 benzeri büyük deprem etkisi şu dönemde vermiyor. Ülke haritası üzerinde gündem tahmin edilebileceği üzere ekonomi ve bu konunun yankıları 2022’de de devam edecek.

Venüs retrosu bu hafta 20 Aralık 2021’de resmen başlıyor. Venüs sadece duygusal değil maddi bir göstergedir. Bu sebeple yukarıda saydığım konuların etkilerini yükseltiyor. Duygusal düzlemde ise tüm ikili ilişkileri mantık çerçevesi ile değerlendirmemiz gereken bir dönemdeyiz. Geri dönüşler, barışmalar olabilir, ancak bunun uzun vadede bize faydası nedir? En önemli sormamız gereken soru bu.

Diğer yandan bu retro mantık ilişkisi, mantık evliliği gibi yapılara çok açıktır. Sırf evlenmek için evlenmeye karar vermek gibi kararlar daha kolay alınır, ancak duygusal bir yapıdaysanız uzun vadede bu durum sizi nasıl etkiler bunu iyi düşünmek de gerekir. Haftanın ilk günü 20 Aralık 2021 saat 13:35’e kadar Venüs durağan konumda olacağı için bu zaman dilimine kadar hiçbir hayati maddi veya duygusal karar almamanızı öneririm. (Retro hareket dahi durağandan daha olumlu potansiyel taşır)

Venüs retro konumda Plüton ile 25 Aralık 2021’de kavuşum açısı gerçekleştirecek. İşte +-5 günlük dönem Venüs retro etkisini en buram buram hissedeceğimiz zamanlar. Bu dönemde miadı dolan ilişkilerde kıskançlık, hırs ve duygusal patlamalar sebebiyle bitişler görülebilir. Tam tersi bitmiş ilişkilerde tutku dolu geri dönüş ve barışmalar görebiliriz. Ancak belirttiğim gibi iki versiyonda da herkesin kendisine sorması gereken önemli bir soru var: “Bunun bana uzun vadede faydası nedir?” Ocak 2022’de Venüs retrosu Merkür retrosu ile kesişeceği için geçmiş enerjisi çok yüksek olup bit pazarına da nur yağacağı için hata yapmamak adına çok iyi düşünmemiz gerekiyor.

Venüs takvimini hatırlayalım:
Venüs Retro Konumda: 20 Aralık 2021 saat 13:36 (Oğlak burcu 26 derece)
Venüs Durağan Konumda: 28 Ocak 2022 saat 11:46 (Oğlak burcu 11 derece)
Venüs İleri Harekette: 30 Ocak 2022 saat 11 :46 (Oğlak burcu 11 derece)

Unutmayalım ki bu hafta tutulmalardan sonra değişim ve ezber bozma etkisini en çok hissedeceğimiz zaman dilimi. Önyargılı, kesin sınırlı olmak bizi yanıltabilir. Veya bir şeyler çok “kötüye” gidiyor gibi görünse de aslında biz o an fark etmiyor olsak dahi yeni ve daha iyi bir dönemin kapılarını açabilir. Bu sebeple, tüm dengeler değişebileceği için anlık reaksiyonlar ve panikle alınan kararlardan uzak durmalıyız. 20 Aralık 2021’de kesinleşecek Merkür-Uranüs üçgeni de yaratıcı olan, kalıp dışı bakan, ezber bozarak büyük resmi görmeyi çalışanları ödüllendiren bir doğaya sahip.

Güneş 21 Aralık 2021’de Oğlak burcuna geçiş yapacak. En uzun geceyi yaşayacak ve ışığın tekrar yükselişini selamlayacağız. Aydınlık gün ve uzun gündüzlere daha zaman olsa da Kış Gündönümü bize her zaman umudun olduğunu, döngünün en zorlu yerinde olsak da bir yerde mutlaka devranın döneceğini hatırlatır. Bu vesileyle tüm Oğlakların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. Güneş Oğlak burcunda 20 Ocak 2022’ye kadar kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 20.12.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Yengeç burcunda dolunaydan sonraki ilk gündeyiz. Bu yüzden 04:44’de Ay-Chiron karesi ve 08:25’de kesinleşecek Ay-Merkür karşıtı sebebiyle güne daha alıngan ve gergin başlayabiliriz. Ay saat 10:16’da Uranüs ile altmışlık yaparak bu gergin havayı bir nebze yumuşatıyor. 02:31’de haftanın iyicil etkilerinden Güneş-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Fırsatları iyi görüp değerlendirirsek bereket getirir. İşe başlamak, iş kurmak, terfi etmek, yüksek kazançlar elde etmek adına da destekleyici bir açıdır ve açı kalıbı +-5 gün etkili. (Bu açı özellikle 23 Aralık 2021’de en iyicil halinde olacak) Ancak Venüs 13:35’e kadar durağan konumda olduğu için gün boyunca durağan konum bitene kadar hiçbir hayati maddi veya duygusal karar almamanızı öneririm. (Retro hareket dahi durağandan daha olumlu potansiyel taşır) Venüs saat 13:36’da retro hareketine başlıyor ve 30 Ocak 2022’ye kadar hareketine devam edecek. Venüs retro analizi ve burç yorumlarını profildeki sabitli hikayeden okuyabilirsiniz. Saat 22:18’de haftanın bir diğer iyicil açısı Merkür-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 21.12.2021: Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 04:59’da Neptün ile üçgen olumlu açı gerçekleştirecek. Günün ruhsal enerjisi en yüksek saatlerindeyiz ve 02:59-06:59 aralığı her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun durumda. Öğleden sonraya yaklaşırken daha gerilimli tesirlere yaklaşıyoruz. Bu sebeple önemli işlerimizi günün ilk yarısında öğleden önce tamamlamakta fayda var. Ay saat 15:09’da Plüton, 16:43’te Venüs ile karşıt sert açı yaparak boşluğa girecek ve bu hafta kesinleşecek Venüs-Plüton kavuşumunu çalıştıracak. Bu sebeple ilişkilerde krizler, kıskançlık, hırs ve ani duygu patlamaları görülebilir, gemileri yakmadan önce çok iyi düşünmek gerek. Ay saat saat 16:44-23:53 arasında neredeyse tüm gün boşlukta kalacağı için gerilim yaratmak, olmayacak bir şeyi sürekli tutturmak ve konuşmak bir fayda getirmeyebilir. Ve saat 17:59’da Güneş burç değiştiriyor ve Oğlak burcuna geçiş yapıyor. En uzun geceyi yaşayacak ve ışığın tekrar yükselişini selamlayacağız. Aydınlık gün ve uzun gündüzlere daha zaman olsa da Kış Gündönümü bize her zaman umudun olduğunu, döngünün en zorlu yerinde olsak da bir yerde mutlaka devranın döneceğini hatırlatır. Bu vesileyle tüm Oğlakların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. Güneş Oğlak burcunda 20 Ocak 2022’ye kadar kalacak. Ay saat 23:54’te boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçecek, daha net ve ayağı yere basan bir düzleme geçeceğiz. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 22.12.2021: Ay Aslan burcunda bugün günün yarısını kişisel bakım, estetik ve kozmetik faaliyetler için değerlendirebiliriz. (Venüs retrosunda bunlar tavsiye edilmez, ancak hayatı bir aydan fazla durdurmak çok zor, bu sebeple zaruri bir durum varsa mesela bugün işlem yapılabilir) Ay saat 12:24’te Mars ile üçgen olumlu açı yaparak güne canlılık ve dinamizm katacak. Üşendiğimiz, efor gerektiren önemli işleri 10:24-14:24 arasına denk getirebiliriz. Bu açı spor ve diyete başlamak için de uygundur. Saat 16:33’te Ay-Chiron üçgeni kesinleşeceği için sorunları çözmek ve iç dünyamıza dönmek adına destekleyici tesirler altında olacağız. 15:33-17:33 aralığı ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun. Akşam saatlerine doğru hava bulutlanmaya başlıyor. Ay saat 21:28’de Satürn ile karşıt, 21:49’da Uranüs ile kare açı yaparak 24 Aralık 2021’de kesinleşecek Satürn-Uranüs karesini çalıştıracak. Piyasalarda dalgalanma, sismik aktivite gibi tesirler görülebilir. Önemli konuşma ve işleri bu saatlere bırakmamakta fayda var. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 23.12.2021: Ay Aslan burcunda ve saat 08:36’da Güneş ile 135’lik açı yapacak. Ay faz değiştiriyor ve Küçülen Ay Fazına geçiş yapıyor. Küçülen Ay fazı hakikati bulmaya en yaklaşabileceğimiz, bilgi ve irfan dolu zamanlardır. Bir eğitime başlamak, ustalaşmak ve bilgimizi yaymak adına ideal tesirler taşır. Saat 18:14’te Ay, Merkür ile BiQuintile olumlu açı yapacak. Saat 17:14-19:14 arası tüm önemli toplantı, görüşme ve imzalar için çok uygun durumda. Liderlik etmek, ön plana çıkmak ve görünürlük adına avantajlı etkiler altında olacağız. Akşam saatleri itibariyle vites küçültmeliyiz zira Ay saat 22:47’de Uranüs, 23:52’de Mars ile BiSeptile sert açılar yapacak. Ufak olaylar aniden büyüyebiliriz, fevri abartılı tepkiler verebiliriz. Sakin kalmak, kışkırtıcı veya provokatif kişilerden uzak durmak akşam saatleri itibariyle çok önemli olacak. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 24.12.2021: Haftanın en zorlayıcı günündeyiz. Ay Aslan burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 08:39’da Jüpiter ile karşıt sert açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 08:40-10:24 arasında boşlukta kalacağı için önemli işlerimizi bu saatlere denk getirmemekte fayda var. Saat 09:16’da haftanın hatta yılın en önemli açılarından Satürn-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu açı üçüncü ve son kez kesinleşmekte. Satürn-Uranüs karesinin yaklaşan etkilerini piyasalardaki daha önceki dalgalanmalarda hissetmiştik. Bu hafta Venüs retrosu ile açı birleştiği için yine ani kur zıplamaları, fiyat artışları görmemiz mümkün. Yatırım yapacak olanların çok dikkatli olması gereken bir hafta. İyi hesaplanmamış, gelişi güzel alınan kararlar ciddi sıkıntılar çıkartabilir. Açı kalıbı eski ve yeninin çatışmasını tekrar ortaya koyuyor. Dogmatik, eskimiş, ısrarla dayatılan yapı, karar ve söylemler zamanın ruhuna daha uygun olan devrimsel yenilikler ve açık görüşlülükle çatışmakta. Önümüzdeki süreçte bu savaşı giderek daha keskin bir şekilde gözlemleyeceğiz. Açı kalıbının etkisi gereği Güneş tutulması ülkemizde orta ölçekli sismik aktiviteleri tetikleyebilir, ancak majör bir deprem oluşturmaz. Açı kalıbı +-15 gün özellikle etkili. Ay saat 10:25 itibariyle boşluktan çıkarak Başak burcuna geçecek. Ve saat 16:04’te Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor. Zorlu bir gün olsa da tüm önemli işlerimiz için 14:04-18:04 aralığı günün en iyicil saatleri. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 25.12.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Başak burcunda ve saat 01:52’de Mars ile kare sert açı yapıyor. +-2 saat boyunca daha gergin ve uzlaşmaya kapalı olabiliriz. Ani tepki ve hareketlerden kaçınmaktan fayda var. Saat 12:37’de haftanın iyicil açılarından Mars-Chiron üçgeni kesinleşiyor. Kırgınlık, sorun ve yaralanmalarımıza çabayla çözüm getirebilir, yükleri hafifletebiliriz. Saat 14:01’de Venüs-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. İşte +-5 günlük dönem Venüs retro etkisini en buram buram hissedeceğimiz zamanlar. Bu dönemde miadı dolan ilişkilerde kıskançlık, hırs ve duygusal patlamalar sebebiyle bitişler görülebilir. Tam tersi bitmiş ilişkilerde tutku dolu geri dönüş ve barışmalar görebiliriz. Ancak belirttiğim gibi iki versiyonda da herkesin kendisine sorması gereken önemli bir soru var: “Bunun bana uzun vadede faydası nedir?” Ocak 2022’de Venüs retrosu Merkür retrosu ile kesişeceği için geçmiş enerjisi çok yüksek olup bit pazarına da nur yağacağı için hata yapmamak adına çok iyi düşünmemiz gerekiyor. Saat 22:08’de Ay-Merkür üçgeni kesinleşirken günün düşünsel açıdan en güçlü ve odaklı zamanlara adım atacağız. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 26.12.2021: Ay Başak burcunda saat 01:07’de Neptün ile karşıt sert açı yapacak, günün ilk saatleri dalgınlık ve kafa karışıklığına açık olabilir. Ancak Ay saat 10:11’de Venüs, 10:39’da Plüton’a üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Bu bağlamda 08:11-10:39 aralığı günün en iyicil ve çözüm odaklı zamanlarından biri. Özellikle duygusal ve ailevi sorunların çözümü adına destekleyici tesirler devrede olacak. Ay saat 10:40-18:23 arasında boşlukta olacak, bu sebeple de kritik konuları bu zaman dilimine denk getirmemekte fayda var. Ay saat 18:24 itibariyle boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçiş yapacak. Denge, huzur ve ahenk ihtiyacımız artacağı için kafamızı şişirecek tip ve olaylardan uzak kalmak isteyebiliriz. Bir şeyler için hemen seçim yapmak zorunda olmadığımızı da hatırlamalı, ısrarcı kişilerin dolduruşuna gelmemeliyiz. Saat 23:38’de etkisi bir sonraki haftaya da yansıyacak iyicil Merkür-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe