Merve Çubuktepe

Yılın sondan bir önceki haftasına gelirken bu haftanın ilk günü hem astronomik hem de astrolojik olarak çok özel bir ana tanık olacağız 21 Aralık 2020’de Jüpiter ve Satürn Kova burcunda kavuşum açısı yapacaklar. Zamanın işaretleyicileri olarak bilinen iki gezegen hava döngüsünde uzun süre sonra tekrar bir araya geliyorlar. Son yılların en önemli gökyüzü olaylarından biri olsa da unutmayalım ki bu tür kavuşumlar bir günde tesir etmez. Etkisinin gelecek yıllara dahi uzanacağı büyük bir değişim sürecinden bahsediyoruz.

Açının tam kesinleşme anı Türkiye saatiyle 21 Aralık 2020 saat 21:20. Hava koşulları elverişli olursa Güneş batışından sonra Jüpiter ve Satürn’ü adeta tek bir yıldız gibi görebileceğiz. Teleskopu olanlar için muazzam bir seyir şansı.

Bu kavuşumların son gerçekleşme zamanları 5 Mart 1226, 31 Aralık 1285, 24 Mart 1345 ve 16 Ocak 1405. Yani yaklaşık 800 yıldır ilk kez Jüpiter ve Satürn Kova burcunda yeni bir hava döngüsü başlatıyor. Bu etkinin önemi de esasen yeni bir “çağ” açılışı. Kova sembolizmi gereği bilim, teknoloji, bireysel haklar ve inançlar hakkında önemli reformist hareketler görebiliriz. İnsanların bireysel tercih ve kararları çok daha ön plana çıkacaktır. Bu yıl da etkisini sıkça gördüğümüz protestolar, reformist hareketler daha da yükselişe geçecektir. Ki Jüpiter-Satürn Kova geçişleri ilgili dönemlerde her zaman uzay, fizik, tıp gibi birçok alanda kayda değer gelişmeler yaratmıştır.

Bu açı kalıbına Sahipkıran deniliyor, çok güçlü bir etki ancak mistikleştirilmesi taraftarı da değilim. Her gökyüzü olayından ani mucize veya felaketler çıkarmamalıyız. Zamanın dokusu genelde bir anda değişmez süreç yıllara yayılır. Nitekim 2023-2024 döneminde Plüton Kova geçişi de başlayacak. Gerçek “çağ” değişimini özellikle bu dönemden sonra daha çok hissedebiliriz.

Bu müthiş olayın hemen öncesinde 21 Aralık 2020’de Güneş Oğlak burcuna geçiş yapacak. Kış gündönümü, en uzun geceyi yaşayacağız. Büyük Kavuşumun böyle anlamlı bir ana denk gelmesi de çok güzel. Kış Gündönümü aslında en uzun gece olduğu için aslında bundan daha karanlık bir gece olmamasının, artık ışığın yükseleceğinin ve günlerin uzayacağının sembolüdür. Bu bağlamda aslında kavuşum da bir şafağın eşiğine geldiğimizi gösteriyor. Bu vesileyle de tüm Oğlakların doğum günleri kutlu olsun. Sağlıklı, mutlu ve anlamlı harika bir yeni yaş dilerim.

Ve yine aynı gün 21 Aralık 2020’de Merkür de Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Gökyüzünde Kova etkisine ek olarak Oğlak vurgusu da çoğaldığına göre mantık ve sağduyunun baskınlaşacağı bir evreye giriyoruz. Çünkü bunlar Satürn’ün yönettiği burçlar. Yani 2021 yeni yıl planlarımızı somut bir şekilde uygulamak adına Merkür bize fırsat sunacak bu dönemde. Duygusallıktan ziyade mantık, materyal değerler odaklı düşünce ön plana çıkacaktır. Merkür 8 Ocak 2020’ye kadar bu burçta kalacak.

23 Aralık 2020’de Mars-Plüton karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbının sonuncu tekrarına tanık oluyoruz. Zorlayıcı bir tesir. Gökyüzünde zıpkın gibi çok yoğun açılar var ve haliyle özellikle zor, gerilimli ve çatışmalı konuların da bu etkiyle harareti artıyor. Ciddi restleşmeler, gerilim ve kopmalar gündeme gelebilir. Zira bu hafta tam kopacaksa inceldiği yerden kopsun haftası. Bu açı kalıbı patlayıcı ve tepkiseldir. Yıl sonu yoğunluğu ve bu sebeple ağır iş/hayat stresi getirebilir. Diğer yandan patlama, yangın ve doğal afetlerle de alakalıdır. Ancak büyük deprem tetikleyici bir doğada değil şu durumda. Daha çok iş güvenliği, yanıcı ve patlayıcı malzemeler, madenler, cerrahi gibi konular ön planda. Spor ve tüm hareketli konular, araç kullanımında daha dikkatli olmakta fayda var. Bir de öfke sorunlu, agresif, maganda tiplerle muhattap olmamak lazım. Açı kalıbı tüm hafta boyunca etkili.

25 Aralık 2020’de Merkür-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Yaratıcı düşünce, ifade ve çözüm odaklı bir etkileşimdir. Özellikle de iş başvurusu, mülakat, bir proje hazırlama ve sunma gibi konularda destekleyici. Açı kalıbı +-3 gün boyunca etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 21.12.2020: Herkese iyi haftalar! Haftanın hatta ayın belki de yılın en önemli günlerinden birindeyiz. Öyle bir gün ki, gerçekten yok yok… Saat 02:07’de Merkür Oğlak burcuna geçiş yapıyor ve 8 Ocak 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Gökyüzünde Kova etkisine ek olarak Oğlak vurgusu da çoğaldığına göre mantık ve sağduyunun baskınlaşacağı bir evreye giriyoruz. Çünkü bunlar Satürn’ün yönettiği burçlar. Yani 2021 yeni yıl planlarımızı somut bir şekilde uygulamak adına Merkür bize fırsat sunacak bu dönemde. Duygusallıktan ziyade mantık, materyal değerler odaklı düşünce ön plana çıkacaktır. Ay Balık burcunda 09:23’te Jüpiter, 09:30’da Satürn ile Septile gergin açı yapmakta. Bugün evet büyük kavuşum ve kış gündönümü ama hemen hızla en büyük kararları almak zorunda değiliz. Kendimize zaman verelim zira karar değişimleri de gündeme gelebilir. Saat 13:02’de Güneş Oğlak burcuna geçiyor ve resmi olarak Kış Gündönümündeyiz. Bu gece en uzun gece. Büyük Kavuşumun böyle anlamlı bir ana denk gelmesi de çok güzel. Çünkü bu an aslında ışığın yükselmeye başladığı anı temsil eder, şafağa az kaldığını bize hatırlatır. Bu vesileyle de tüm Oğlakların doğum günleri kutlu olsun. :) Sağlıklı, mutlu ve anlamlı harika bir yeni yaş dilerim. Saat 13:24’te Ay-Plüton altmışlığı tekrar havayı dengelemeye başlıyor. Ancak akabinde tüm gün boşlukta kalacak. Ve saat 21:20’de Jüpiter ve Satürn Kova burcunda Büyük Kavuşumu gerçekleştiriyorlar. Bu konumlanma en son 16 Ocak 1405’te meydana gelmişti. Etkilerini yıllık, aylık, haftalık birçok yerde detaylı anlattım. Umarım herkes istediği yola yürümesi adına ışık ve destek olur. Bu saatler özellikle de açının en etkin olduğu 20:20-22:20 arasını her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için değerlendirebilirsiniz. Güneş battıktan sonra da hava koşulları uygunsa bu önemli ana tanık olabilirsiniz. Kış gündönümünüz kutlu olsun. :) Ay Fazı: Hilal.

Salı – 22.12.2020: Dünün yoğunluğundan sonra daha sakin bir gün bizleri beklemekte. Ancak bu güçlü tesirlerin etkisi günler, hatta haftalar ve aylarca sürecektir. Ay saat 01:32’de boşluktan çıkarak Koç burcuna geçiş yapıyor. Ay saat 01:32’de Satürn, saat 02:35’te Jüpiter’e altmışlık olumlu açı ile ışığı taşımakta. Bu iki burç yeni Kova burcuna geçip bir önceki gün de kavuştuktan sonra Ay’ın bu hareketi gerçekleştirmesi de bugünü doku olarak kıymetli yapıyor. Aldığımız kararları uygulamak, ilk adımı atmak ve inisiyatif almak adına elverişli bir gün. Saat 02:41’de Ay-Güneş karşıtlığı oluşurken İlk Dördün fazına geçiyoruz. Bu faz özellikle kendimizi bir konuda ikna etmek, başarmak adına da kuvvetlidir. Saat 05:04’te Ay-Merkür karesi devrede , özellikle sabah erken saatlerde ikili iletişimde daha kibar, sakin ve ölçülü olmaya özen göstermekte fayda var; gaflara açıklık söz konusu. Neyse ki Ay saat 13:14’te Plüton ile Quintile, 18.56’da Venüs ile üçgen olumlu açı yapıyor. Yani günün ikinci yarısının dokusu çok daha sakin ve pozitif. Özellikle akşam saatleri duygusal ve finansal konularla alakalı odaklanma için uygun durumda. Ancak 22:07’de Venüs-Plüton yarım karesi devrede olduğundan duygusal konularda sınırları çok zorlamamak, sahiplenme ve kıskançlık konusunu da abartmamak çok önemli. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 23.12.2020: Ay Koç burcunda saat 02:45’te Satürn, saat 03:02’de Jüpiter ile Quintile olumlu açı yapıyor. Gece kuşları için harika ve üretken bir etki. Maksimum verimde düşünebilir, çalışabilirsiniz. Sabah saatleri yine bir miktar puslu. Ay saat 06:48’de Güneş, 10:47’de Merkür ile Septile açı yapıyor. Hatlar bir miktar karışık. Özellikle kariyer, patronlar, resmi işler ve imzalar gibi konular adına bugün pek elverişli durumda değil. Ve saat 17:52’de haftanın en zorlu tesiri olan Mars-Plüton karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbının sonuncu tekrarına tanık oluyoruz. Zorlayıcı bir tesir. Gökyüzünde zıpkın gibi çok yoğun açılar var ve haliyle özellikle zor, gerilimli ve çatışmalı konuların da bu etkiyle harareti artıyor. Ciddi restleşmeler, gerilim ve kopmalar gündeme gelebilir. Zira bu hafta tam kopacaksa inceldiği yerden kopsun haftası. Bu açı kalıbı patlayıcı ve tepkiseldir. Yıl sonu yoğunluğu ve bu sebeple ağır iş/hayat stresi getirebilir. Diğer yandan patlama, yangın ve doğal afetlerle de alakalıdır. Ancak büyük deprem tetikleyici bir doğada değil şu durumda. Daha çok iş güvenliği, yanıcı ve patlayıcı malzemeler, madenler, cerrahi gibi konular ön planda. Spor ve tüm hareketli konular, araç kullanımında daha dikkatli olmakta fayda var. Bir de öfke sorunlu, agresif, maganda tiplerle muhattap olmamak lazım. Açı kalıbı tüm hafta boyunca etkili. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 24.12.2020: Haftanın en gerilimli günündeyiz. Ay Koç burcunda saat 01:36’da Plüton ile kare açı yaparak 01:50’de Mars ile kavuşacak. Bu vesileyle dün kesinleşen Mars-Plüton karesini tekrar tetiklemiş oluyor. Gün boyunca çatışma, kavga gerilim ve kazalara açık bir etkileşim olduğundan hiçbir konuda sınırları çok zorlamamakta fayda var. Ay 01:52-13:55 arasında boşlukta olacak. Bu sebeple günün ilk yarısında bir konuda gereksiz laf dalaşları konuyu sadece uzatacak ve bir sonuç vermeyecektir. Saat 13:55 itibariyle Ay Boğa burcuna geçiş yapıyor. Ancak hala günün gerilimi geçmiş değil. Zira Ay saat 15:31’de Satürn ve 16:09’da Jüpiter ile kare sert açı yapacak. Bu sebeple günün her yanı ayrı bir gerilim etkisiyle dolu. Bugünü mümkün mertebe sakin sessiz geçirip çok radikalleşmeden günü tamamlamakta fayda var. Çok önemli konuları bu gün merkeze almak yerine daha standart işlerle ilgilenebiliriz. Ancak şunu da söylemek lazım bu kadar yoğunluk sürüncemede olan veya kişi bunaltan konularda “inceldiği yerden kopsun” etkisini de beraberinde getirebilir. Saat 20:47’de Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor ve en sonunda biraz da olsa rahatlamaya başlıyoruz. Bu saatler itibariyle gece daha sakin, dengeli ve tekrar huzurlu bir tesir oluşturuyor. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 25.12.2020: Ay Boğa burcunda haftanın en iyicil etkilere sahip gününe geldik. Özellikle bugün her türlü önemli işe odaklanmak, güzel zaman geçirmek ve kendimizi dengelemek adına güzel destekler içeriyor. Saat 01:59’da Merkür-Venüs Quintile olumlu açısı devrede. Günün ilk yarısı duygusal konulara dair olumlu bir etki getirebilir. Aynı durum finansal konular için de geçerli. Ay saat 02:47’de Merkür ile üçgen açı yaparak 03:55’te Uranüs ile kavuşum yapıyor. Gece saatlerinde cin fikirler aklınıza gelebilir, bir soruna harika bir çözüm bulabilir veya size cevaplar getiren rüyalar görebilirsiniz. Saat 10:04’te haftanın en iyicil majör açılarından Merkür-Uranüs üçgeni devreye giriyor. Yaratıcı düşünce, ifade ve çözüm odaklı bir etkileşimdir. Özellikle de iş başvurusu, mülakat, bir proje hazırlama ve sunma gibi konularda destekleyici. Açı kalıbı +-3 gün boyunca etkili. Akşam saatlerinde Ay-Jüpiter Septile açısı saat 18:44’te devrede olduğundan aşırı yeme, içme ve harcama gibi konularda kendimizi frenlememizde fayda var. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 26.12.2020: Herkese iyi hafta sonları! Güne ilham veren harika açılarla başlıyoruz. Saat 02:39’da Venüs-Uranüs Quintile ve saat 03:09’da Ay-Neptün altmışlık olumlu açıları devrede. Bu sebeple de günün dokusuna ilham, duygusallık ve keyif hakim. Güzel huzurlu, romantik ve keyifli bir gün geçirmek adına elverişli koşullar bizi beklemekte. Ay saat 14:31’de Plüton ile altmışlık yaparak boşluğa girecek. Açıkçası Ay Boğa burcunda tüm gün boşlukta. Bugün tüm gün yayıl, ye, iç ve dinlen günü tam olarak. Mümkün mertebe kendinize zaman ayırmak için gerçekten tam zamanı. Ay Boğa zamanları cilt bakımı özellikle de maskeler için güzeldir. (Hele bunlar bal, şeker vb organik karışımlar ise) Yemeyi çok kaçırırsak da pazartesi diyete gireriz ne yapalım. :) Ay Fazı: Büyüyen Ay

Pazar – 27.12.2020: Ay saat 01:32’ye kadar boşlukta akabinde İkizler burcuna geçiş yapıyor. Ay’ın boşlukta olduğu anlar uyku zamanına denk gelince uyku güçlüğü, gerilimli rüyalar getirebilir; ancak geçici bir etkidir. Ay saat 03:40’ta Satürn, 04:53’te Jüpiter ile üçgen olumlu açı yapacak. Güne canlı ve enerjik başlayabilir, yeni hafta için hazırlıklarımızı tamamlayarak güzel planlar yapabiliriz. Ve saat 18:47’e Güneş-Neptün Quintile olumlu açısı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhsal bir etkileşimdir. Özellikle +-1 saatlik süreyi her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda dans etmek, resim yapmak, son ses müzik dinlemek gibi aktivitelere de çok uygundur. Çünkü amaç burada dinginleşmekten ziyade canlanmak, enerjinin berraklaşması. Saat 23:09’da Ay-Güneş TriSeptile ve Ay-Merkür 150’likleri gece saatlerinde ebeveyn, üstler ve eril figürlerle önemli konuşmaları bir sonraki güne bırakmamamızın daha faydalı olacağına işaret etmekte. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe