Merve Çubuktepe

Hafta boyunca iddialı, göz kamaştırıcı ancak sağlamlığı sorgulanacak etkiler altında olacağız. 25 Ocak 2024’te 5 derece Aslan burcunda gerçekleşecek dolunay her parlayanın altın olmadığını bizlere hatırlatıyor. Bu gergin dolunay özellikle piyasaları doğrudan etkileyebilir. Piyasalar, kurlar ve özellikle de altın fiyatları Aslan burcu altın sembolizmiyle alakalı olduğu için hızlı bir şekilde yükselebilir. Ülkenin finans yönetimiyle ilgili kritik ve şok edici haberler gündeme gelebilir. Hafta boyunca risklerden kaçınmak çok önemli olacak! Haftanın en önemli transiti ise 23 Ocak 2024’te başlayacak olan Venüs Oğlak geçişi. İlişkilerde ciddiyet, bağlılık ve netliğin önem kazanacağı bu süreçte; duygu ve tutkulardan ziyade mantığımızla hareket edeceğiz. 26-28 Ocak 2024’te Uranüs durağan konumda kalacak ve 28 Ocak 2024 itibariyle ileri hareketine geçecek. Bu tesir daha çok makro ve toplumsal düzlemde etkin olsa da Uranüs’ün ileri harekete geçişi değişim, farklılaşma ve yaratıcılık gibi temaların çok daha rahat ve olumlu bir şekilde akmasını sağlar. Plüton Kova geçişinin enerjisini asıl Uranüs’ün ileri hareketiyle hissetmeye başlayacağız.

25 Ocak 2024’te 20:53’te 5 derece Aslan burcunda bir dolunay meydana gelecek. Yılın ilk dolunayında Ay ve Güneş’e kare açı yapan Jüpiter önemli rolde. İnsan ilişkilerinde fevri davranışlar, risk almaya meyil ve piyasalarda ani dalgalanmalara tanık olabiliriz. Abartıdan uzak durulduğu sürece dolunay anında etkin olan Venüs-Jüpiter ve Venüs-Satürn olumlu açıları ilişkilerde tamir, toparlanma ve güçlenme tesirini de beraberinde getiriyor. İlişkisi olmayanlar için güzel haberler gelebilir, sadece hemen büyük beklentilere girmemek ve lovebombing’lere dikkat etmek koşuluyla.

Dolunay Aslan burcunda gerçekleşeceği için sosyalleşmek, bir araya gelmek, bir grupta liderlik vasıflarımızı bulmak gibi temalar önemli görünüyor. Vega yıldızının çarpıcı etkisi ve dolunayda etkin olan Mars-Üçgeni her türlü sanatsal ve yaratıcı faaliyetle alakalı girişimleri desteklemekte. Sanatsal veya ruhsal bir konuda eğitim almak çok iyi gelebilir. En dikkat edilmesi gereken konu ise spekülatif para hamleleri. Bu konularda çok dikkat zira yanlış kararlar vermeye meyilli riske açık kişiler özellikle 21-30 Ocak 2024 arası oldukça dikkatli olmalı. Piyasalar, kurlar ve özellikle de altın fiyatları Aslan burcu altın sembolizmiyle alakalı olduğu için hızlı bir şekilde yükselebilir. Ülkenin finans yönetimiyle ilgili kritik ve şok edici haberler gündeme gelebilir.

Dolunay maalesef ülkemiz haritasıyla sert irtibatlar içerisinde. Sabit dolunaylar ve tutulmalar genelde ülkemizde sismik aktiviteleri etkiler. Zaten ülke orta ölçekli depremlerle beşik gibi sallanıyor, umarım daha fazlası olmaz. Ancak daha şiddetli yerküre hareketlerini görme ihtimali söz konusu. Dolunay +-7 gün boyunca etkili olacak.

Venüs 23 Ocak 2024’te Oğlak burcuna geçecek. Venüs Oğlak burcundayken duygusal ve finansal konularda mantık odağı tamamen ön plana çıkar. İlişkilerde statü, ciddiyet, kazanılan paralar, toplumsal imaj ve güç merkezde olacaktır. İlişkiler mıçmıç yapış yapış değil, daha mesafeli yaşanır. Venüs Oğlak dönemi güçlü ilişkilerde boyut atlama, evlilik kararları, kalbi boş olanlara gelecek odaklı ilişkiler getirebilir.

Finansal açıdan daha tutumlu, kararlı ve yatırım odaklı bir hale geliriz. Bu transitin zor yanı duyguları ifade etmenin zorlaşması, daha soğuk ve mesafeli bir tavrın oluşumudur. Bu sebeple kendimiz veya karşımızdaki kişiler daha soğuk bir hale geldiyse panik yapmamak, kişilerin üzerine gitmemek önemlidir. Venüs 16 Şubat 2024’e kadar bu burçta kalacak.

26-28 Ocak 2024’te Uranüs durağan konumda kalacak ve 28 Ocak 2024 itibariyle ileri hareketine geçecek. Bu tesir daha çok makro ve toplumsal düzlemde etkin olsa da Uranüs’ün ileri harekete geçişi değişim, farklılaşma ve yaratıcılık gibi temaların çok daha rahat ve olumlu bir şekilde akmasını sağlar. Farklı ve güçlü bir fikir çok daha hızlı bir şekilde hedefine ulaşabilir. Yine de Uranüs durağan konumun etkin olduğu 26-28 Ocak 2024 arasında risklerden maksimum seviyede kaçınmak, ani ve dürtüsel davranmak yerine rasyonel olmak çok faydalı olacaktır.

Haftanın önemli açı kalıplarına göz atarsak eğer, 25 Ocak 2024’te Mars-Chiron karesi kesinleşecek. Kazalar, yaralanmalar, dikkatsizliğe açık bir etki. Bedeni zorlamamak, hareketlerimize dikkat etmek çok önemli. Agresif davranışlar beklenenden fazla kırıcı ve kalp yaralayıcı olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

26 Ocak 2024’te Merkür-Chiron karesi kesinleşecek. Dil yarasının sembolü olan bu açı; kırıcı konuşmalar, haddini aşan ifadeleri gündeme getirebilir. İfadelerimizi doğru seçmekte fayda var. Özellikle de öfke anında fevri davranıp sonra pişman olacağımız şeyler söylemekten kaçınmalıyız. Gereksiz yere eski defterleri açmamakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

27 Ocak 2024’te Merkür-Mars kavuşumu kesinleşecek. Açı kalıbı entelektüel farklılıklarla alakalı çatışmalar getirebilir. Zekâ odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zekâ ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

28 Ocak 2024’te Venüs-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. İlişkileri olgunluk, sağduyu ve anlayışla ele almak faydalı olacaktır. Çocuksu tavırlar yerine olgun yaklaşım önemlidir. Eğer doğru adımlar atılırsa bu açı kalıbı bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 22.01.2024: Herkese iyi haftalar! Ay İkizler burcunda günün ilk yarısında sakin bir şekilde yolculuğuna başlıyor. Bir şeyler öğrenmek, iç dökmek ve sosyalleşmek adına ideal tesirler devrede. Ancak öğleden sonra hava bulanmaya başlıyor. Saat 16:21’de Ay-Neptün karesi, saat 23:39’da Ay-Venüs karşıtı kesinleşecek ve Ay boşluğa girecek. Günün ikinci yarısında gönül ilişkileri başta olmak üzere yanılgılara manipülasyona açığız. İlişkiler konusunda hayati kararlar almak ve körü körüne bir şeylere inanmak yerine sorgulamakta fayda var. Ay günün geri kalanını boşlukta geçirecek. Günün Sabian sembolü “Bir fırsatçı davranışlarının sonuçlarıyla yüzleşiyor.” Bu sembol küçük çıkarlara odaklanıldığı takdirde büyük zarara uğrama riskine dair bizi uyarmaktadır. Hayatta ilerlemek istiyorsak özeleştiri yapmayı da bilmemiz gerekir. Geçmişin hataları ve bundan ders almak hayattaki en önemli rehberliklerden biridir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 23.01.2024: Ay saat 00:51’e kadar boşlukta kaldıktan sonra Yengeç burcuna geçiş yapacak. Saat 09:14-13:14 arası günün en verimli zamanlarından biri zira Ay-Satürn üçgeni devrede olacak. Her türlü resmi işlem ve konsantrasyon gerektiren konu için ideal tesirler söz konusu. Saat 11:50’de Venüs burç değiştiriyor ve Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Venüs Oğlak burcundayken duygusal ve finansal konularda mantık odağı tamamen ön plana çıkar. İlişkilerde statü, ciddiyet, kazanılan paralar, toplumsal imaj ve güç merkezde olacaktır. İlişkiler mıçmıç yapış yapış değil, daha mesafeli yaşanır. Venüs Oğlak dönemi güçlü ilişkilerde boyut atlama, evlilik kararları, kalbi boş olanlara gelecek odaklı ilişkiler getirebilir. Finansal açıdan daha tutumlu, kararlı ve yatırım odaklı bir hale geliriz. Bu transitin zor yanı duyguları ifade etmenin zorlaşması, daha soğuk ve mesafeli bir tavrın oluşumudur. Bu sebeple kendimiz veya karşımızdaki kişiler daha soğuk bir hale geldiyse panik yapmamak, kişilerin üzerine gitmemek önemlidir. Venüs 16 Şubat 2024’e kadar bu burçta kalacak. Saat 11:12-15:12 arasında günün ikinci şanslı kısmına adım atacağız, Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Bu aralık her türlü finansal ve ticari işlemi hayata geçirmek adına idealdir. Saat 21:53 itibariyle Ay-Merkür karşıtının etkisi başlayacağı için frene basıyoruz. Çetrefilli ve çözümü zor konuları bir sonraki güne ertelemekte fayda var. Günün Sabian sembolü “Bir hindu büyük bir şifacı olduğunu keşfeder.” Bu sembol bilinçli çabayla değil asıl en beklenmedik anlarda ruhsal yönümüzle bağ kurabileceğimizi bize hatırlatır. Materyal dünyada kaybolmak yerine arayış zamanıdır. Bu arayış da bizi derinlerde gizlenen asıl ve saf yeteneklerimize götürecektir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 24.01.2024: Ay Yengeç burcunda ve saat 04:43 itibariyle Ay-Mars karşıtı ile güne başlıyoruz. Özellikle günün ilk yarısında daha alıngan ve agresif hissedebiliriz. Her şeyi kişisel alıp takmamakta fayda var. Geçmişe çok gitmek yerine ana ve ileriye odaklanmak ruhumuza iyi gelecektir. Ayrıca riskli hareketlerden ve bedeni fazla zorlamaktan kaçınmalıyız. Neyse ki saat 13:23 itibariyle Ay-Uranüs altmışlığı devreye girerken olumlu tesirleri hissetmeye başlıyoruz. Öğlen saatleri itibariyle kolektif ve yaratıcı tesirler altında olacağız. Bunun üzerine saat 15:48-19:48 arasında Ay-Juno altmışlığı devrede olacak. Bu tesir özellikle ilişkiler konusunda iyileştiricidir. İlişkiler daha derinleşebilir ve ciddiyeti artabilir. Günün Sabian sembolü “Bir dünya lideri atalarının ruhları tarafından yönlendiriliyor.” Bu sembol geçmişin bilgeliğinin geleceğe rehberlik edeceğini göstermektedir. İleriye bakmak güzeldir ancak öz unutulmamalıdır. Kişi atalardan gelen değerleri özümseyerek öz kültürünü kucaklamalı ve bütünleşmelidir. Asıl köklenme ve güçlenme o zaman başlar. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 25.01.2024: Dolunay gününe geldik. Ay Yengeç burcunda saat 01:57 itibariyle Neptün üçgen açı gerçekleştirerek boşluğa giriyor. Saat 00:00-01:56 arası her türlü ruhsal pratik, şifa çalışması ve meditasyon için çok uygun. Ay saat 01:57-10:37 arasında boşlukta olacak ve saat 10:38’de boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçiş yapacak. Dolunaylar zaten gergin gökyüzü olaylarıdır, öncesinde de gergin açılar mevcut. Lüfen bugün özellikle günün ikinci yarısında aşırı hırs, her şeyi kişisel alma, gereksiz gurur ve kibir gibi konulardan kaçınalım, çok ters tepebilir. Saat 20:15’te Mars-Chiron karesi etkin. Kazalar, yaralanmalar, dikkatsizliğe açık bir etki. Bedeni zorlamamak, hareketlerimize dikkat etmek çok önemli. Agresif davranışlar beklenenden fazla kırıcı ve kalp yaralayıcı olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 20:53’te 5 derece Aslan burcunda dolunay gerçekleşecek. Yılın ilk dolunayında Ay ve Güneş’e kare açı yapan Jüpiter önemli rolde. İnsan ilişkilerinde fevri davranışlar, risk almaya meyil ve piyasalarda ani dalgalanmalara tanık olabiliriz. İlişkisi olmayanlar için güzel haberler gelebilir, sadece hemen büyük beklentilere girmemek ve lovebombing’lere dikkat etmek koşuluyla. En dikkat edilmesi gereken konu ise spekülatif para hamleleri. Bu konularda çok dikkat zira yanlış kararlar vermeye meyilli riske açık kişiler özellikle 21-30 Ocak 2024 arası oldukça dikkatli olmalı. Piyasalar, kurlar ve özellikle de altın fiyatları Aslan burcu altın sembolizmiyle alakalı olduğu için hızlı bir şekilde yükselebilir. Dolunay maalesef ülkemiz haritasıyla sert irtibatlar içerisinde. Sabit dolunaylar ve tutulmalar genelde ülkemizde sismik aktiviteleri etkiler. Zaten ülke orta ölçekli depremlerle beşik gibi sallanıyor, umarım daha fazlası olmaz. Ancak daha şiddetli yerküre hareketlerini görme ihtimali söz konusu. Dolunay +-7 gün boyunca etkili olacak. Günün Sabian sembolü “Gizemli bir ritüelde görev yapan yalnız bir adam.” Bu sembol hayatta zaman zaman anlaşmazlıklar ve koordinasyon eksikleri olabileceğini bize hatırlatır. Bazen kimsenin bizi anlamadığını hissettiğimiz anlar olabilir, bu da doğal döngünün bir parçasıdır. İnsanın kendi kendini anlaması bu anlarda yeterlidir. Ayrıca sırların korunmasına ve ortaya dökülmemesine özen gösterilmelidir. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 26.01.2024: Dolunaydan sonraki ilk gündeyiz ve hala gergin etkileri sürüyor. Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor, günün ilk yarısı nispeten daha olaysız durumda. Saat 10:34’te Uranüs durağan konuma geçecek ve 28 Ocak 2024 saat 10:33’e kadar bu şekilde kalacak. Tüm risklerden maksimum seviyede kaçınmak, ani ve dürtüsel davranmak yerine rasyonel olmak çok faydalı olacaktır. Saat 17:48 itibariyle Merkür-Chiron karesi devreye girecek. Dil yarasının sembolü olan bu açı; kırıcı konuşmalar, haddini aşan ifadeleri gündeme getirebilir. İfadelerimizi doğru seçmekte fayda var. Özellikle de öfke anında fevri davranıp sonra pişman olacağımız şeyler söylemekten kaçınmalıyız. Gereksiz yere eski defterleri açmamakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Neyse ki saat 17:55-19:55 arasında Ay-Chiron üçgeni bu gergin tesirleri bir nebze yumuşatıyor. Bu aralık her türlü ruhsal çalışma için uygundur. Saat 22:48’de Ay, transit Ay düğümleri ile olumlu konuma geliyor. Akşam saatleri itibariyle takım oyunu oynamak, bütünün faydasını gözetmek ve ilahi olanla bağ kurmak önümüzü aydınlatacaktır. Günün Sabian sembolü “Kozmik yumurtadan saf ve el değmemiş yaşam doğuyor.” Bu sembol yeni bir hayat ve umudun doğumunu temsil eder. Tüm yıkım ve yok oluşlara rağmen her zaman hayat bir noktada galip gelir ve yeni bir döngü başlar. Ruhsal rehberlere ve iç sese güvenme zamanıdır. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 27.01.2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay Aslan burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 00:19’da Uranüs ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 00:20-22:11 arasında neredeyse tüm gün boşlukta. Açıkçası pek de verimli bir günde değiliz, üstelik gün içerisinde kesinleşecek sert açı kalıpları var. Bu sebeple bugünü rölantide geçirip önemli ve özellikle zorlu konuları pas geçmek daha mantıklı olacaktır. Saat 10:18’de haftanın zorlu açı kalıplarından Güneş-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. +-5 gün etkili. Saat 17:58’de Merkür-Mars kavuşumu devrede. Açı kalıbı entelektüel farklılıklarla alakalı çatışmalar getirebilir. Zekâ odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zekâ ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 22:12 itibariyle Ay boşluktan çıkarak Başak burcuna geçiş yapıyor. Günün Sabian sembolü “Vitrinde duran güzel giydirilmiş balmumu heykeller.” Bu sembol gösterişli görünen her şeyin sahici olmayabileceğine dair bizi uyarmaktadır. Unutmayalım ki her parlayan altın değildir. Sahte tevazu ve kibarlığa dikkat etmek önemlidir. En çok konuşan ve gösteriş yapan kişiler aslında en zayıf ve kendine güvenmeyen kimselerdir. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 28.01.2024: Haftanın son gününe geldiğimizde haftanın iyicil açı kalıplarından Venüs-Satürn altmışlığı saat 09:03’te kesinleşiyor. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. İlişkileri olgunluk, sağduyu ve anlayışla ele almak faydalı olacaktır. Çocuksu tavırlar yerine olgun yaklaşım önemlidir. Eğer doğru adımlar atılırsa bu açı kalıbı bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 10:27’de Ay-Venüs üçgeninin kesinleşmesi bu iyicil etkiyi güçlendirmekte. Duygusal konular adına özellikle günün ilk yarısı harika tesirler içeriyor. Saat 10:34’te Uranüs ileri hareketine başlıyor. Bu tesir daha çok makro ve toplumsal düzlemde etkin olsa da Uranüs’ün ileri harekete geçişi değişim, farklılaşma ve yaratıcılık gibi temaların çok daha rahat ve olumlu bir şekilde akmasını sağlar. Farklı ve güçlü bir fikir çok daha hızlı bir şekilde hedefine ulaşabilir. Saat 11:09-14:09 arası günün en verimli zamanları zira Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. Bu aralık her türlü ticari, hukuki girişim ve resmi işlemi ele almak adına çok uygundur. Sadece 16:18-18:18 arasına dikkat, Mars transit Ay düğümleri ile kare pozisyona geçecek. Bu saatlerde gereksiz münakaşa ve agresyondan kaçınmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Rüyada görüldüğü gibi bir bayrak kartala dönüşüyor.” Bu sembol malum olanın gerçekleşeceğini gösterir. Tüm engellemelere rağmen bir lider doğacak ve yükselecektir. Haklı bir düşünce haksızlıkla mücadele edecek, başta bu mücadele beyhude gibi görünse de en sonunda adalet yerini bulacaktır. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe