Burçin Tezay

Bu haftanın en öne çıkan görünüm ve transitleri Venüs’ün İkizler burcuna geçmesi, Merkür-Satürn karesi, Güneş-Satürn üçgeni, Mars-Jüpiter altmışlığı ve en bombası da Mars-Pluto kavuşumu.

Venüs 24 Nisan 2018 tarihinde saat 19:39’da İkizler burcuna geçiyor ve bu burçtaki seyahatini 19 Mayıs 2018’de tamamlayacak.

Venüs aşkı, zevki, sevgi alışveriş şeklini, estetik değerlerimizi, ilişkiye yaklaşım tarzımızı, diğer cinsle ilişkileri, nasıl rahatladığımızı iştahımızı sembolize eder. Bunun yanı sıra Venüs parayı ve değerler sistemimizi de temsil etmektedir. Bu dönemde ikili ve sosyal ilişkilerimiz hız kazanacaktır. Daha çok sosyalleşmek ve daha çok gezip görmek ihtiyacında olacağız. Yeni kişilerle tanışabilir ve bu kişilerden yeni şeyler öğrenip ufkumuzu geliştirebiliriz. Ancak, bu yeni tanıştığımız kişilerle olan arkadaşlığımız uzun soluklu olmayabilir ve sadece o ana ve döneme ait olarak kalabilir. Bu dönemde, daha çok okumak ve araştırmak isteği içinde olabiliriz. Bekar olanlar bakımından flört edeceğimiz kişilerle derin bir ilişki kurmak pek olası değildir, gel-geç bir ilişki olarak kalabilir. Çabuk aşık olup çabuk da sıkılabiliriz. Sadece eğlenmek ve iyi vakit geçirmek arzusunda olabiliriz. Bu zaman zarfında paramızı daha çok kitaplara ve kültürel faaliyetlere harcayabiliriz.

26 Nisan 2018 tarihinde Merkür-Satürn karesi kesinleşecek ve etkisi 5 güne yayılacak. Bu süre zarfında, kendimizi olumsuz ve depresif düşünceler içinde bulabiliriz. Durumlar karşısında endişeli ve vesveseli tavırlar takınabiliriz. İletişim ve seyahat konularında gecikmeler ve ertelenmeler yaşanabilir. Yine aynı gün içinde Mars-Pluto kavuşumu gerçekleşecek ve etkisi Mayıs başına kadar sürecek. Çok güçlü enerjileri açığa çıkaran bir kavuşum bu zira Mars üst oktavı olan Pluto ile birleşiyor. Dokunduğu yeri dönüşüme uğratabilecek bir enerji adeta. Hayatımızdaki eskimiş ve pejmürde olmuş konuları geride bırakıp yeniye yer açmamız için bize muazzam bir fırsat sunuyor. Bazı konularda da insanüstü çabalar içinde de bulabiliriz kendimizi. Öte yandan, içimizde biriktirdiğimiz öfke, intikam duyguları büyük bir ivmeyle su yüzüne çıkabilir ve nahoş sonuçlar yaratabilir. Suç ve şiddet olaylarında artışlar yaşanabilir ve toplumda her türlü suça karşı olan savaşımlar da yoğunlaşabilir. Spora başlamak ve vücudumuzu forma sokmak için de içimizde kuvvetli bir istek hissedebilir ve bu yönde başlangıçlar yapabiliriz. Cinsel dürtülerimiz daha çok güçlenebilir ve cinsel suçlarda da artışlar görülebilir. Dünya astrolojisinde Mars-Pluto etkileşimleri savaşlara, yıkımlara, kavgalara, şiddete, teröre neden olur. Bundan başka, depremler, heyelanlar, volkan patlaması gibi doğal afetlere de yol açabilmektedir. Yangınlara ve patlamalara da sebebiyet verebilir bu görünüm.

29 Nisan 2018 tarihinde ise, Güneş-Satürn üçgeni kesinleşecek. Etkisi 1 haftaya yayılacak. Yapılandırmamız gereken işler için gereken disiplini ve odaklanmayı sağlayabiliriz. Bazı konularda sorumluluk almamız gerekebilir. Uzun saatlere yayılan çalışmalar yapabiliriz. Baba, erkek ya da otorite figürlerinden destek görebiliriz.

Gün bazında etkileri inceleyecek olursak eğer: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 23.4.2018
Ay Aslan burcunda ilerliyor. Kendimizi yaratıcı bir biçimde ifade edebiliriz. Çocuklarımızla iyi vakit geçirebiliriz. Alışveriş yapmak, eğlenmek, kendimize bakım yapmak açısından da hoş bir gün olabilir. Bugün zaten 23 Nisan. Ay’ın Aslan burcunda olması da hoş çünkü Aslan burcu çocuklarla ilgili bir burçtur. Herkesin ve çocuklarımızın bayramını kutlarım. Sabah saatlerinde oluşacak olan Ay-Merkür üçgeni duygularımızla mantığımızın dengede olabileceğini gösteriyor. Ayrıca, zekamız da keskinleşiyor. Bir şey çalışmak ve ezberlemek için de değerlendirilebilir. Günün etkilerinden en fazla fayda sağlayabilecek burçlar Aslan, Koç ve Yay’dır.

Salı – 24.4.2018
Ay Aslan burcunda ilerliyor. Kendimizi yaratıcı bir biçimde ifade edebileceğimiz bir gün. Sabah saatlerinde meydana gelecek olan Ay-Jüpiter karesi sağlıksız ve aşırı duygusal reaksiyonlara neden olabilir. Yeme-içmede de artış görülebilir. Aslan, Koç, Yay, Akrep, Yengeç, Balık burçları bu açıdan olumsuz bir şekilde etkilenebilir. Saat 8:05’te Mars-Jüpiter 60’lık açısı meydana geliyor. İnançlarımız için mücadele edebilme gücünü ve iyimserliğini yakalayabiliriz, doğru yerde, doğru zamanda bulunabilir, aksiyon almakta zorlanmayabiliriz ve gereken cesareti bulabiliriz. Saat 19:40’da Venüs İkizler burcuna geçiyor. 19 Mayıs 2018’ tarihine kadar ikili ve sosyal ilişkilerimiz hız kazanacaktır. Yazıda bu geçişle ilgili detayları bulabilirsiniz. Akşam saatlerinde Ay-Uranüs üçgeni de kesinleşiyor. Duygusal açıdan bağımsızlaşmak arzusundayız. Sıra dışı ve sürprizli durumlar meydana gelebilir. Tepkisel ve özgürlükçü davranışlar görülebilir. Ay saat 21:39’da boşluğa girdikten sonra 23:40’da Başak burcuna geçiyor. Detaylara önem vermek ve titizlik ön plana çıkmaya başlıyor.

Çarşamba – 25.4.2018
Ay Başak burcunda ilerliyor. Yapacağımız işlerde titizlik, detaylara önem vermek ön planda. Evinizi, bahçenizi, balkonunuzu derleyip toplamak için uygun bir görünümdür. Fazla eşyalardan ve ıvır zıvırdan da kurtulabilirsiniz. Saat 00:04’te Ay-Venüs karesi oluşuyor. İkili ilişkilerde gerginlikler yaşanabilir ve hoşgörü azalabilir. Sabah saatlerinde Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor. İyimserlik hissi içinde olabiliriz. İkili ve sosyal ilişkilerde dengeyi ve uyumu yakalayabiliriz. Saat 15:30’da oluşacak olan Ay-Satürn üçgeni konsantrasyonumuzu artırarak bizi disipline ediyor. Aile ile organizasyonlar yapmak, bir araya gelmek ve evi düzenlemek için olumlu bir açıdır. Bugün Merkür-Satürn karesi de kesinleşiyor. Detayları yazının girişinde bulabilirsiniz. Günün olumlu etkilerinden Başak, Boğa, Oğlak burçları yararlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 26.4.2018
Ay Başak burcunda ilerlemekte. Çalışkan, titiz ve eleştireliz. Sabah saatlerinde Ay-Jüpiter 60’lık açısı kesinleşiyor. İyimser duygular içinde olabiliriz ve yeme içmede de artışlar görülebilir. Bugün Merkür-Satürn karesi de kesinleşiyor. Detayları yazının girişinde bulabilirsiniz. Bu kare Oğlak, Terazi, Yengeç, Koç, Yay, Aslan burçları için zorlayıcı olabilir. Öğleden sonra Mars-Pluto kavuşumu kesinleşecek ve Ay ise bu ikiliyle üçgen açı kuracak. Bu güçlü ve yoğun açıyı Ay bu açısıyla daha da dinamikleştiriyor. Mars-Pluto kavuşumunun etkilerini yazının girişinde bulabilirsiniz. Saat 12:49’da Ay boşluğa giriyor. Ay boşluktayken yeni işlere başlanmamalıdır daha ziyade elimizdeki işleri bitirmemiz uygun olur. Uykuya denk geldiğinde genelde kabuslar görülebiliyor Ay boşluktayken.

Cuma – 27.4.2018
Ay Terazi burcunda ilerliyor. İkili ilişkilerin, uyum ve denge arayışının öne çıktığı bir gün. Sabah saatlerinde Ay-Chiron karşıtlığı oluşuyor. Duygularımızı ifade etmede sorun yaşayabiliriz ve dış etkenlere karşı hassas hale gelebiliriz. Sabahın ilerleyen saatlerinde Ay-Venüs üçgeni meydana geliyor. İlişkilerde uyumlu ve rahat enerji akışı sağlanabilir. Yaratıcı ve sanatsal faaliyetlerde bulunmak için güzel görünümdür. Bu görünümden daha ziyade Terazi, İkizler, Kova burçları faydalanabilir. Gece saatlerinde Ay-Merkür karşıtlığı kesinleşiyor. Duygularımızla mantığımız çelişebilir ve kararsızlıklar yaşayabiliriz. Ayrıca, Ay-Satürn karesi de oluşuyor. Dolayısıyla, depresif ve melankolik duygular içine de girebiliriz. Bu açılar Oğlak, Koç, Yengeç burçlarını negatif etkileyebilir.

Cumartesi – 28.4.2018
Ay Terazi burcunda ilerlemesine devam ediyor. İkili ilişkilerdeki uyum ve dengeye vurgu yapıyor. Akşam üstü saatlerinden itibaren Ay, Mars-Pluto kavuşumuyla kare açı yapıyor. Dolayısıyla, agresif ve sert enerjileri tetikliyor. Kazalarda, kavgalarda, tartışmalarda ve sakarlıklarda artışlar görülebilir, özellikle gece saatlerinde. Terazi, Oğlak ve Yengeç burçları günün genel enerjisinden en olumsuz olarak etkilenebilecek burçlardır.

Pazar – 29.4.2018
Ay saat 8:31’de boşluğa giriyor ama öncesinde Uranüs ile karşıt açı yapıyor. Ani, beklenmedik ve gerilimli durumlara sebebiyet verebilir bu açı. Saat 10:11’de Ay Akrep burcuna geçiyor. Duygularımız derinleşiyor ve sezgilerimiz kuvvetleniyor. Olaylar karşısında sabırlı ve metanetliyiz. Öğleden sonra Güneş-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Yapılandırmamız gereken işler için gereken disiplini ve odaklanmayı sağlayabiliriz. Bazı konularda sorumluluk almamız gerekebilir. Uzun saatlere yayılan çalışmalar yapabiliriz. Baba, erkek ya da otorite figürlerinden destek görebiliriz. Günün etkilerinden olumlu olarak yararlanabilecek burçlar Akrep, Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç ve Balık burçlarıdır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Herkese bereketli ve güzel bir hafta dilerim.
Burçin Tezay