Merve Çubuktepe

Bu hafta yılın ilk tutulmasını deneyimleyeceğiz. 25 Mart 2024 saat 10:00’da 5 derece Terazi burcunda bir Ay tutulması meydana gelecek. Bu tutulma yıl içerisindeki ilk değişim dalgasını başlatıyor. 2023 tutulmalarına göre karakteristiği daha yumuşak etkiler sahip olsa da Ay tutulmaları kaçınılmaz olarak değişim getirir. Değişim de pek tabii ki kolayca ve sakince olmaz, haliyle bir miktar taşlar yerinden oynayacak. Özellikle ilişkiler açısından tam bir dayanıklılık sınavı içerisindeyiz. Venüs’ün açıları oldukça çarpıcı durumda, Terazi semboliği ise doğrudan ikili ilişkilerle ilgilidir. Bu evrede bir anda hatta şaşırtan süratle kopan ilişkiler görebiliriz. Ancak unutmayalım ki tutulmadan hemen sonra Nisan 2024’te Merkür retro ve Güneş tutulması etkisi var. Yani bu pilav daha çok su kaldırır. Kopmalar, gelmeler, gitmeler, başlangıçlar, her şey olabilir ancak devamında tam olarak taşların nasıl oturacağını gökyüzünün biraz daha dengeleneceği Mayıs 2024’ten sonra görmeye başlayacağız. Terazi burcu adaletle de ilişkilidir. Bir anda gelen mucizevi bir ilahi adaletten bahsedemeyiz, ancak evet gökyüzünde Plüton Kova geçişinden beri gökyüzünde dengeler oldukça değişti. Bu sebepten ötürü de haksızlık yapan, sadece kendini düşünen, korkak ve çıkarcı kişilerin de büyük düş kırıklıklarını bu dönem, hatta sonrasında tüm yıl boyunca izleyeceğiz.

25 Mart 2024 saat 10:00’da 5 derece Terazi burcunda bir Ay tutulması meydana gelecek. Yılın ilk tutulması nispeten iyicil etkilere sahip. Epeydir sert açılı tutulmalar deneyimledikten sonra bu tutulma taşları yerine oturtuyor diyebiliriz.

Merkür’ün tutulma anında Koç burcunda olması bir heves aksiyon almaya çat çat konuşmaya hatta biraz da kapasitemizin ötesinde atar gider yapıp çok büyük taahhütler vermeye bizi götürebilir ancak açısız konum iyi niyetimiz olsa dahi yön bulmakta zorlanabileceğimize işaret etmekte. Bu sebeple bir hareket planımızın olması bu süreçte çok önemli.

İlişkiler açısından tam bir dayanıklılık sınavı içerisindeyiz. Venüs’ün açıları oldukça çarpıcı durumda, Terazi semboliği ise doğrudan ikili ilişkilerle ilgilidir. Bu evrede bir anda hatta şaşırtan süratle kopan ilişkiler görebiliriz. Ancak unutmayalım ki tutulmadan hemen sonra Nisan 2024’te Merkür retro ve Güneş tutulması etkisi var. Yani bu pilav daha çok su kaldırır. Kopmalar, gelmeler, gitmeler, başlangıçlar, her şey olabilir ancak devamında tam olarak taşların nasıl oturacağını gökyüzünün biraz daha dengeleneceği Mayıs 2024’ten sonra görmeye başlayacağız.

Lütfen her Ay tutulması hatta herhangi bir gök olayı olduğunda depremler olacak, mahşerin dört atlısı gelecek, herkes ayrılıp boşanacak gibi saçma sapan demeçler verip kendi mutsuzluğu ve ilgi açlığını başkalarına yansıtmaya çalışan insanları dikkate alıp korkuya kapılmayın. Gökyüzü etkileri önemlidir, ancak neyin nasıl olacağı bireysel haritalarımızın aldığı etki ve reaksiyonlarımızla ilgilidir.

Zihniniz korkuyla yüklenirse davranışlarınız değişir, korkuyla değişen davranışlar insanlara yaklaşımınızı değiştirir; bu da kendi kendini gerçekleştiren kehanet sürecini yaratır. Yani bir felaket tellalı olacakları “bildiği” için değil bilinçsizce kendinizi yıkıcı davranışa programladığınız için süreç oluşur. Buna izin vermemek gerek.

Terazi burcu adaletle de ilişkilidir. Bir anda gelen mucizevi bir ilahi adaletten bahsedemeyiz, ancak evet gökyüzünde Plüton Kova geçişinden beri gökyüzünde dengeler oldukça değişti. Bu sebepten ötürü de haksızlık yapan, sadece kendini düşünen, korkak ve çıkarcı kişilerin de büyük düş kırıklıklarını bu dönem, hatta sonrasında tüm yıl boyunca izleyeceğiz.

Hafta boyunca ay tutulması dışında Ay tutulması her şeye yetiyor gibi, pek fazla önemli ek açı kalıbı veya gezegen geçişi gözlemlemeyeceğiz. :) Sadece bir tane önemli açı kalıbı var:

28 Mart 2024’te Venüs-Uranüs Altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Aşk ve duygularda beklenmedik güzel gelişmeler, ilham ve estetik duygusu canlanabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 25 Mart 2024: Herkese iyi haftalar! Bugün büyük gün. Ay Terazi burcunda saat 03:10’da Plüton ile üçgen açı yaptıktan sonra saat tam 10:00 itibariyle 5 derece Terazi burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. İlişkiler açısından tam bir dayanıklılık sınavı içerisindeyiz. Venüs’ün açıları oldukça çarpıcı durumda, Terazi semboliği ise doğrudan ikili ilişkilerle ilgilidir. Bu evrede bir anda hatta şaşırtan süratle kopan ilişkiler görebiliriz. Ancak unutmayalım ki tutulmadan hemen sonra Nisan 2024’te Merkür retro ve Güneş tutulması etkisi var. Yani bu pilav daha çok su kaldırır. Kopmalar, gelmeler, gitmeler, başlangıçlar, her şey olabilir ancak devamında tam olarak taşların nasıl oturacağını gökyüzünün biraz daha dengeleneceği Mayıs 2024’ten sonra görmeye başlayacağız. Lütfen her Ay tutulması hatta herhangi bir gök olayı olduğunda depremler olacak, mahşerin dört atlısı gelecek, herkes ayrılıp boşanacak gibi saçma sapan demeçler verip kendi mutsuzluğu ve ilgi açlığını başkalarına yansıtmaya çalışan insanları dikkate alıp korkuya kapılmayın. Gökyüzü etkileri önemlidir, ancak neyin nasıl olacağı bireysel haritalarımızın aldığı etki ve reaksiyonlarımızla ilgilidir. Terazi burcu adaletle de ilişkilidir. Bir anda gelen mucizevi bir ilahi adaletten bahsedemeyiz, ancak evet gökyüzünde Plüton Kova geçişinden beri dengeler oldukça değişti. Bu sebepten ötürü de haksızlık yapan, sadece kendini düşünen, korkak ve çıkarcı kişilerin de büyük düş kırıklıklarını bu dönem, hatta sonrasında tüm yıl boyunca izleyeceğiz. Günün Sabian sembolü “Bir tarafı kırmızı ışıkla aydınlatılmış siyah bir kare.” Bu sembol bireysellikle ilgilidir. Kişi bir şeylerin güdümünde olduğu için huzursuzluk hissediyor olabilir. Bunu değiştirmek adına bilinçli ve güçlü şekilde çaba gösterme zamanıdır. Bir temaya aniden aşırı bir ilgi duymak mümkündür. Ay Fazı: Dolunay (Ay Tutulması).

Salı – 26 Mart 2024: Ay tutulmasından sonraki ilk gündeyiz ve tutulmanın dumanı hala tütüyor. Gün boyunca gerginlik, baş ağrısı, zaman zaman tahammülsüzlük hissi görülebilir; çok doğaldır. Ay Terazi burcunda saat 07:07’de karmik Güney Ay Düğümü ile kavuşum açısı gerçekleştiriyor. Gün boyunca kadersel karşılaşmalar, yüzleşmeler, bitiş ve başlangıçlar görebiliriz. İşaretleri iyi okumak ve sezgileri dinlemekte fayda var. Gün boyunca özellikle de akşam saatleri ruhsal çalışmalar, Tarot okumaları gibi temalar için de çok uygundur. Sadece 11:15-15:15 arasına dikkat, Ay-Chiron karşıtı etkin önemli işlerimizi bu aralığa denk getirmeyelim ve en önemlisi de duygusal patlama, fevri davranışlardan kaçınalım. Bu aralıkta kaş yaparken göz çıkarabiliriz. Günün geri kalanı daha sakin ve olaysız devam edecek, ancak yine de çok riskli işlerden uzak durmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “İki alemde birden kendini ifade eden bir adam.” Bu sembol düalite ile ilgilidir. Her şeyin zıttı ile var olduğunu ve anlam kazandığını hatırlamamız önemlidir. Kişi nefs ve hayvansal güdülerin kontrolüne kapılmamalıdır. Zira bu gerçekleştiğinde kişinin bir üstteki şuur seviyesine çıkma fırsatı söz konusudur. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 27 Mart 2024: Ay Terazi burcundaki yolculuğunun son demlerinde 02:08’de Merkür ile karşıt açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 02:09-12:01 arasında boşlukta kalacak, akabinde saat 12:02’de boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçiş yapacak. Önemli işlerimizi boşluk evresine denk getirmemekte fayda var. Ay geçişinden sonra sadece 13:37-17:17 arasındaki Ay-Plüton karesinin etkin olduğu alanı pas geçelim, bu evre biraz daha gergin ve hata yapmaya açık tesirler içeriyor. Günün en iyicil zamanları ise Ay-Mars üçgeninin etkin olduğu 17:18-21:18 arası olacak. Her türlü önemli işimizi, üşendiğimiz veya yarım bıraktığımız konuyu bu evrede harika bir şekilde ele alabiliriz. Ayrıca bu aralık egzersiz ve tüm spor faaliyetleri için çok uygundur. Günün Sabian sembolü “Doğu rüzgarının püsküllerini uçurduğu bir kadın şapkası.” Bu sembol özellikle doğu disiplinleriyle ilgilidir. İslamiyet, Orta Asya ve Uzak Doğunun bilgeliklerini incelemek, derinliklerine dalmak ruha çok iyi gelebilir. Ruh ve bedeni arındırmak için gereken uygulamaların yapılması bu süreçte önemlidir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 28 Mart 2024: Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bugün haftanın en olumlu ve en güzel etkilerine sahip günü. Çok iyi değerlendirmekte fayda var. Ay Akrep burcunda ve saat 12:30-16:30 arasında Ay-Satürn üçgeni etkin olduğu için, tıkır tıkır saat gibi çalışan destekleyici tesirler bizimle olacak. Kariyer, finans ve resmi konular başta olmak üzere her türlü önemli işimizi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Saat 16:58’de haftanın en iyi ve önemli açı kalıbı Venüs-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Aşk ve duygularda beklenmedik güzel gelişmeler, ilham ve estetik duygusu canlanabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Akşam saatlerinde de 21:15-23:15 arasında Güneş-Pallas üçgeni her türlü imza, başvuru ve önemli görüşme gibi konularda destekleyicimiz olacak. Günün Sabian Sembolü “Bir kâhin kristal küreye konsantre bir şekilde bakıyor.” Bu sembol sezgilerimizin rehberliğini dinlemeyi tavsiye eder. Şişirilmiş değil gerçek bir özgüven ve kişisel inanç söz konusudur. Eğer iç sesimizi gerçekten dinlersek doğru bir şekilde nerede ne zaman neyi yapacağımızı bilebiliriz. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 29 Mart 2024: Ay Akrep burcunda saat 06:01’de Venüs ile üçgen olumlu açı yaparak günü başlatıyor. İyimser, hevesli ve duygusal hissedebiliriz. Sabah saatleri özellikle öz bakım, güzellik işleri ve egzersiz için çok uygundur. Saat 11:32’de Ay fazı değişiyor, dolunaydan Küçülen Ay fazına adım atıyoruz. Saat 16:39-18:39 arasında Ay-Neptün üçgeni etkin olarak ruhsal açıdan son derece güçlü bir tesir oluşturacak. Bu aralık her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için çok uygundur, ayrıca sezgilerimiz son derece güçlü ve yol gösterici olabilir. Ay saat 18:40-22:51 arasında boşlukta kaldıktan sonra saat 22:52’de boşluktan çıkıp Yay burcuna geçiş yapacak. Boşluk öncesine önemli işlerimizi denk getirmemek ve akışta kalmakta fayda var. Gece geç saatlerde keyifli, rahat ve eğlenceye açık hissedebiliriz. Günün Sabian sembolü “Bir alim kadim semboller için yeni formlar oluşturuyor.” Bu sembol insani kavrayışın boyutlarının büyüyerek normalin ötesine çıkabileceğine işaret eder. Sezgi ve algılama gücümüz yükselebilir. Ancak bunları tarafsız ve doğru bir şekilde yorumlamamız gerekir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 30 Mart 2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay Yay burcunda saat 02:22’de Plüton ile olumlu açı yapsa da günün ilk yarısında özellikle saat 07:42-11:42 arasında Ay-Mars karesinin gergin tesiri ile başlayacağız. Basit olaylardan hızlı gerilebiliriz, özellikle yaygaracı ve kavgacı tiplerden uzak durmakta fayda var. Neyse ki öğleden sonra gökyüzü dengeleniyor ve son derece keyifli, rahat bir akış oluşmaya başlıyor. Ay-Pallas kavuşumunun etkin olduğu 13:15-17:15 arasına her türlü önemli görüşme, imza ve başvuru gibi süreçleri denk getirebiliriz. En önemlisi de saat 18:44 itibariyle Ay-Güneş üçgeni kesinleşirken günün duygusal konular ve ikili ilişkiler açısından en yapıcı evresine adım atacağız. Bu evre ikili ilişkilerde sorunları çözmek, denge bulmak ve bir anlaşmazlık varsa çözmek adına son derece etkilidir. Günün Sabian sembolü “Bir ülkenin hükümdarı resmen tanıtılıyor.” Bu sembol illaki uçuk yollar ve çözümlerin gerekmediğini bazen denenmiş ve tekdüze görünen seçimlerin de zaman zaman en iyi sonuçları verebileceğini hatırlatır. Kişi otorite ve kararlılığını sergilemelidir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 31 Mart 2024: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor. Ay saat 04:30 itibariyle transit Ay Düğümlerine olumlu açı yapacak özellikle sabahın erken saatlerinde ruhsal açıdan dengeli ve bütün hissedebilir, ruhsal çalışmalara odaklanabiliriz. Saat 08:38-12:38 arasında Ay-Chiron üçgeni de bu ruhsal ve şifalı etkiyi daha da yükseltmekte. Saat 13:55’te inanç ve adanmayı temsil eden asteroit Vesta Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Bu enerji vatansever duyguları, ailevi bağlılığı ve sadakati yükseltir. Kökümüze inebilir, özümüze dönüp çok önemli ders ve motivasyonlar bulabiliriz. Saat 19:05-23:05 arasında Ay-Venüs karesi etkin, tam da seçim sonuçlarının açıklanacağı saatler. Bu bağlamda şaşırtıcı olmayacak şekilde önce yanlış haber sonuçları, algı operasyonları, bazı yerlerde seçim ve sayım süreçlerinin çok uzaması ve günlere yayılması gibi durumlar görebiliriz. Ay tutulması etkisiyle herhangi bir partiden bağımsız çeşitli illerde şaşırtıcı sonuçlar göreceğimizi düşünüyorum. Günün Sabian sembolü “Beyaz kaz sürüsü berrak gökyüzünde uçuyor.” Bu sembol kişinin kendini keşif sürecinin vaktinin geldiğini gösterir. Ancak unutmamak gerekir ki hiçbir şey bir anda istikrarlı hale gelmez, öncesinde muhakkak tökezlemeler olacaktır. Bu gerçekleştiğinde hemen küsmek veya pes etmek yerine yola devam etmek lazımdır. İyi niyetli çabalar olgunlaşacak ve eninde sonunda meyve verecektir. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe