Begüm Minkis

25 Ocak 2024’de İstanbul’a göre 20:53:58’de 5° Aslan burcunda güçlü bir dolunay gerçekleşecek. Plüton ve Jüpiter gezegenleri dolunayla güç kazanırken bir döngünün sonuna geldiğimize işaret etmekte. Dünya çapında seslerin daha gür çıkması, alkışlanma isteğinde artışlar görülebilir. Plütonik etkiyle sarsıcı, değiştirici ve yapılandıran gelişmeler görebiliriz. Bireysel yaşantımıza geldiğimizde ise taklitlerin aslını yaşatacağı bilerek, egonun gölgesine düşmemeye ve asaletimizi korumaya özen göstermek gerekebilir. Doğal yeteneklerimiz nelerdir? Toplumdaki yerimiz ve görevimiz nedir? İçinde bulunduğumuz çevresel koşullarda hangi özelliklerimizi parlatabiliriz? Bunun için yeterli inanç ve özgüvene sahip miyiz? İşte bu s sorularının cevabını aramak ve bulmak açısından harika bir sürece giriyoruz. Güvenirliği korumak, tutarlılık göstermek ve şımarmamak bu dolunayın en büyük uyarısı olacak. Bir şeyler elde etmek isterken açgözlü, kibirli, zorba davrandığımızın farkına varamadan zorluklar da yaşayabiliriz. Temkinli ve sabırlı olmak hanemize artı bir puan kazandırabilir. Eski moda görüşlerde inatçılık yapmamak, geçmiş yerine artık geleceğe bakmak, bir döngüyle vedalaşmak gerekebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Bir şeylerin gözümüze sokulacağı, dikkatleri üzerimize çekebileceğimiz, gizlinin saklının kalmayacağı bir sürece girmekteyiz. Güneş yönetimindeki Aslan burcu sahnede göz önünde olan kişileri ifade eder. Liderler, yöneticiler, ünlüler, şovmenler ve sanat camiasını epey konuşabiliriz. Dolunay an haritasında 12.evde gerçekleştiği için şaşırtıcı durumlar, kadersel temalar ve skandallar gündemde yer bulabilir. Çocuk ve gençlere dair haberler de bu süreçte öne çıkabilir.

Kendi içimizdeki çocuk da bu süreçten nasibini alacaktır. Çılgınca eğlenmek isteyebiliriz. Kaybetme ihtimalini hiç düşünmeden riskli işlere atılabiliriz. Kaza ve sakarlıklara mahal vermek istemiyorsak aşırıya kaçıp kaçmadığımız konusunda dikkat etmemiz gerekebilir. Zira dolunayda Ay-Jüpiter, Güneş-Jüpiter kareleri bizi kontrolden çıkarabilecek durumlara eğilim gösterebileceğimizi göstermekte. Her şeyi dozunda ayarlamak gerek. Hobilerimize vakit ayırmak, yeteneklerimizi geliştirmek ve sporla ilgilenmek için iyi zamanlar olabilir.

Dolunay anında İstanbul’a göre 7° Başak burcu yükseliyor. Bolca çalışmamız gereken bizlere ter döktüren işlerle ilgilenebiliriz. Günlük görevler, angarya işler, temizlik ve düzen gerektiren koşullar önem kazanabilir. Her şeyi abartabilir, kafaya takabilir, etrafımıza karşı eleştirel bir duruş sergileyebiliriz. Her şey mükemmel olsun diye doğru zamanı beklemek gereksiz vakit kaybına neden olabilir. İnce hesaplarla Dimyat’a pirince giderken eldeki bulgurdan olmamaya dikkat etmek gerek.

Satürn an haritasında DSC aksında kavuşumda, ASC aksına karşıt açıda konumlanıyor. Satürn-Jüpiter, Satürn-Venüs altmışlık açılarıyla harita anında gizli bir uçurtma açı kalıbı oluştuğunu görmekteyiz. İlişkilerde sağlam ve uzun vadeli desteklerle adımlar atılabilir. Satürn, dürüst ve patavatsızlık arasındaki ince çizgiye dikkat edecek kişilerin özellikle arkasında durabilir, ödüller getirebilir. Düzenli bir ilişkiye geçmek, ortaklık başlatmak için de destekleyici tesirler var.

Hamal sabit yıldızı dolunay anında Ay ile paralel konumda bulunuyor. Hamal Koç takım yıldızının Alfa yıldızıdır. Mars ve Satürn doğasındadır. Pek hayırlı olaylar getirmez. Açlık, büyük yükler altına girmek, zorlu çalışma koşulları, gaddarlık, şiddet ve zulümü gösterir. Kadınlardan gizli düşmanlık, aile içi sorunlar getirebilir. Ancak zorluklardan sonra gelen başarı ve şifalanmayı ifade eder. Önümüzde kara kış, sert hava olaylarının olabileceğini de göstermektedir. Tiroid, boyun, göz rahatsızlıkları konusunda dikkat edilmesi iyi olabilir.

Dolunay anında öne çıkan bir diğer sabit yıldız Çalgıcı takım yıldızındaki Vega. Merkür ve Mars üzerinde bulunuyor. Venüs ve Merkür karakterindeki yıldız ticarette, siyasette, sanatta başarı getirebilir. Bilgiyle başarı kazanma, büyüleyici bir doğa, itibar, ün ve popülerlik getirebilir. İletişim konusunda karizmatik ve ikna edici bir duruş sergilenebilir. Ancak yıldızın potansiyelini tam olarak hissetmek için özgüven sorunlarına yönelmek, yalnızlıktan korkmamak ve korkuların üzerine gitmek gerekebilir.

Dolunay’ın sabian sembolü Muhafazakar eski moda bir kadının hippi bir kızla karşılaşması. Zıtlıklardan ve farklılıklardan gelen uyumun bu dolunayla önem kazanabileceğini göstermekte. Bu sayede alacağımız pek çok ders olabilir. Bu sembol adeta hem ebeveynlerimize karşı durmamız hem de onları örnek alarak taklit etme ihtiyacımızdaki çelişkiyi göstermektedir. Yargıyla hareket edersek farkındalık ve bilgeliye bizi götüren yoldan geri kalabileceğimizi ifade ediyor.

Türkiye’nin doğum haritasını incelediğimizde haritanın 2.evinde, ülkenin Güneşiyle partil kare açıda gerçekleşecek. Milli servetimiz, ekonomimiz, para piyasaları, bankalar, hazinelerimiz ve ünlü yatırımcılarımızla sansasyonel gelişmeler fakat bir yandan geliştiren adımlar gündeme gelebilir. Maddi konularda spekülasyon, abartılı bilgiler etrafta dolaşabilir. Manipülatif yönlendirmelerden uzak durmak gerekebilir. Zira ani ve kısa süreli yükselişler olabilir. Ülkenin lideri, devlet kademelerindeki kişilerle ilgili stresli, bedenen güçten düşürücü gelişmeler olabilir. Medyada kayıp-hasta çocuklar, organ mafyaları, pedofili olaylarıyla ilişkili haberler izleyebiliriz.

Kalp krizleri, çarpıntı, kolestrol, ritim bozukluğu, damar tıkanıklığı, omurilik zedelenmesi, kas yırtılmaları ve dolaşım sistemi bozukluklarının en çok görülebileceği zamanlar olabileceğinden sağlık sorunları olan insanların kontrollerini aksatmamaları, yaşam biçimlerini düzeltmeleri iyi olabilir.

Aslan Dolunayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Projeleriniz, girişim ve yatırımlarınızla ilişkili son dokunuşları yapabilir, kazançlar yakalayabilirsiniz. Uzaklara seyahat planları gerçekleştirebilirsiniz. Tanınma ve popülerlik yaşama fırsatı yakalayabilirsiniz. Gizli olaylar ortaya çıkabilir. Aşkta kalbinizi çarptıran gelişmeler olabilir. Sevdiğinizi ve sevildiğinizi partnerinizle karşılıklı açık, dürüst ve cömert davranışlarla gösterebilirsiniz. Bir arkadaşınızın sizden hoşlandığını da fark edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yuvanızın sorumluluklarıyla daha çok ilgilendiğiniz, toprak yatırımı düşünebileceğiniz, taşınabileceğiniz, düzeni değiştirdiğiniz ve masraf yaptığınız bir süreç olabilir. Evliyseniz çocuk sahibi olmaya karar verebilirsiniz. Evinizde hobilerinizi icra edeceğiniz bir yer dizayn edebilir, çocuk odası tasarlayabilir, kutlamalar yapabilir, sevdiğiniz dostlarınızı ağırlayabilirsiniz. Özel hayatınızın gizliliğine, ev güvenliğine daha çok önem vermeniz de iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bilgi ve zekanızla projelerinizi tamamlayabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. İletişim diliniz sivri olabileceği için içinde bulunduğunuz ortamlarda üslubunuzu iyi ayarlamanız gerekebilir. Her duyduğunuza inanmamanız ve gerçekliğini sorgulamanız iyi olabilir. Eğitime yazılmak, yeni araç gereçler kullanmayı öğrenmek ve yayıncılık yapmak için iyi bir zaman olabilir. Kardeşlerinizle daha yardımlaşma içerisinde olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Paranızı iyi finanse etmeniz gereken bir sürece giriyorsunuz. Gelir gider dengenizi ilgilendiren değişimler olabilir. Sportif konular, hobiler ve çocuklarınıza abartılı masraflar tadınızı kaçırabilir. İşinizden elde ettiğiniz gelir kapasitesinde artış olabileceği gözüküyor. İş değişimi de yapabilirsiniz. Yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz ortamlara vakit ayırmanız psikolojinize iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Genel hayatınızı ilgilendiren büyük değişiklikler olabilir. Ben biz dengesini en çok kurmanız gereken zamanlardasınız. Yalnızsanız bir ilişki hayatınızı tümüyle dönüşüme uğratabilir. Hayatınıza iş nedenli önemli kişiler girebilir. Bu süreçte sınırlarınızı zorlayan, sizi kontrol etmek isteyen insanlardan uzaklaşabilir, bazı kişileri de hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Sportif uğraşılarla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Uzak bir yere seyahate çıkabilirsiniz. Bu süreçte her yere yetişemeyeceğinizi bilerek hareket etmelisiniz. Negatif enerjili ve kötü niyetli insanlardan uzak durmanız size iyi gelebilir. Sağlık sorunu yaşadığınız bir konuda net teşhis koyulabilir ve tedaviye başlayabilirsiniz. Yaşam biçiminizi gözden geçirmek ve kötü alışkanlıkları bırakmak için de iyi bir zaman olabilir. Bilmeniz öğrenmeniz gereken ama sizden saklanan şeyler varsa eğer ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Farklı ortamlara girmek, ekip çalışmalarına katılmak ve yeni arkadaşlıklar edinmek konusunda destekleniyorsunuz. Davet ve organizasyonlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ek işleriniz, miraslar sayesinde elinize ekstra paralar geçebilir. Çocuğunuz varsa karşılıklı güç çatışmalarına girmemeye özen göstermelisiniz. Kimileriniz ailesinden destek alarak kendi işini de kurabileceği gözüküyor. Bu süreçte geleceğe dair beklentileriniz büyük oranda değişebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kariyerinizde çıkış yakalayacağınız, hedeflerinizi gerçekleştirerek dikkatleri üzerinize toplayabileceğiniz bir süreç olabilir. Kimsenin buyurunduğu altına girmek istemeyebilir, bu sebeple kendi işinizi kurmak veyahut evinize çıkmak isteyebilirsiniz. Otorite figürleriyle aranızda ego çatışmaları yaşanabilir, siz de astlarınıza kibirli davranışlarda bulunabilirsiniz. Bu süreçte üzerinizde biriken gergin enerjiyi farklı kanallara aktararak dağıtmanız iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İnançlarınızı, ideallerinizi sorguladığınız, büyük fikirler peşinden gittiğiniz bir süreç olabilir. İmza, anlaşmalar gerçekleştirebilirsiniz. Egonuzu güçlenebilir. Kendi geleceğinizi daha çok düşünmeye başlayabilirsiniz. Mesleğinize katkısı olacak bir alanda ustalık kazanabilir ve sertifika alabilirsiniz. Yurt dışına veya farklı bir şehre taşınmak isteyebilirsiniz. Kültürel olarak alışmış olduğunuz değerden çok farklı bir çevreye girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Psikolojinizi derinden etkileyen gelişmeler olabilir. Gizli aşklara eğilim gösterebilirsiniz. Aşk hayatınızda cinsellik önem kazanabilir. Evliyseniz çocuk yapmaya da karar verebilirsiniz. Çocuklarınız varsa masrafları artabilir bu süreçte. Miras, tazminat, prim, nafaka, ikramiye, sigortalar vasıtasıyla sizi tatmin edebilecek ek kazançlarınız olabilir. Maddi açıdan abartılı borçlara girebilirsiniz. Okült çalışmalar yapmak ve terapi almak için iyi bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Eşiniz, ortağınız, sevgilinizin sorunlarıyla daha çok ilgilenmeniz gerekebilir. İnsanların size karşı durduğunu hissedebilirsiniz. Güç çekişmeleri ve inatlaşmalar olabilir. Niyeti bozuk, size düşmanlık besleyen insanlar varsa bu süreçte kartlar masaya dökülebilir ve yüzleşmeler yaşanabilir. Kendinizde hoşunuza gitmeyen ilişkilerinizi olumsuz etkileyen özellikleriniz varsa değiştirmeye niyet edebilirsiniz. İyi giden bir ilişkiniz varsa yuva kurmaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Meslek hayatınızda görev değişimleri olabilir ve daha iyi konuma gelebilirsiniz. Bir projenin sonuna gelebilirsiniz. Temizlik ve düzen konularıyla daha çok ilgilenerek sağlık işlemlerinden geçebilirsiniz. Rutin hayatınız hareketlenebilir. Yoğun kardiyo çalışmaları yapabilirsiniz. Kalp, dolaşım sorunlarınız varsa muayeneden geçebilirsiniz. Spora veyahut diyete başlayabilirsiniz. Bünyenizi zorlayacak durumlardan da uzak durmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis