Merve Çubuktepe

Bu hafta 29 Temmuz 2021’de kesinleşecek Mars-Jüpiter karşıtı haftanın en güçlü açısı olarak karşımıza çıkmakta. Açı kalıbı sebebiyle özellikle finansal anlamda hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Her türlü fevri hareketten kaçınılmalı. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Bu açı büyük riskler almayı çok kolay ve doğal bir şeymiş gibi hissettirebilir. Gözümüz daha kara olabilir ve mantıksız kararlara çok daha hızlı balıklama atlayabiliriz. Bu sebepten ötürü gerek finansal gerek hayatla alakalı “uç” noktadaki kararları bekletmekte fayda var. En azından birilerine danışmak da faydalı olabilir.

Makro etkilerde ise finansal açıdan dalgalanma, yeni zamlar, dini olaylarla ilgili gerilim ve saldırılar gündeme gelebilir. Yasal anlamda yeni skandallar ve ibret verici öykülere tanık olabiliriz. Provokasyona çok açık bir tesir olduğu için bireysel veya makroda manipülasyonlara kanmamak da çok önemli.

Özetle “risk al”, “Ne olacak”, “Kervan yolda düzülür”, “Bir şey olmaz” gibi tümceler bu hafta kesinlikle bize yardımcı olmuyor. Bazen hayatta “Risk budur” demek gerekse bile o hafta bu hafta değil.

28 Temmuz 2021’de Merkür Aslan burcuna geçiş yapacak. Merkür burada daha cüretkâr, iddialıdır. Düşünce ve istekler daha doğrudan, baskın ve gururla dile getirilir. Kibirli demeçler ortaya çıkabilir, bazen ölçü kaçabilir. Ancak diğer yandan Merkür Aslan iyi bir hatip sembolüdür, insanları coşturmak, liderlik etmek ve bir amaç için birleşmek adına da kuvvetli bir tesirdir. Gösterişli sevgi sözcükleri, taahhütler gündeme gelebilir. Merkür 12 Ağustos 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek.

Mars 29 Temmuz 2021’de Başak burcuna geçiş yapacak. Önümüzdeki ayı daha çok etkileyecek bu gelişme kılı kırk yarma, detayların önemini vurguluyor. Aksiyonları dikkatle yapmak, hatasız iş çıkarmak önemlidir. Mükemmeliyeti arayan bu form istediği noktaya ulaşamadığında agresifleşebilir. Bu konum spora başlamak, sağlıklı beslenme ve detoks için idealdir. Kişilerin mevcut takıntıları bu dönemde daha vurgulu hale gelebilir. Mars bu burçta 15 Eylül 2021’e kadar kalacak.

Jüpiter retro hareketine devam ediyor ve 28 Temmuz 2021’de Kova burcuna geri dönecek. Bu bağlamda özgürlük, insan hakları, demokrasi ve bireysel özgürlüklerimiz hakkında bir sorgulama sürecine giriş yapacağız. Bu çerçevede hak ihlalleri ve problemler artabilir. Diğer yandan bu temalarla alakalı karmik hesaplaşmaları olan kişilerin de yüzleşme yaşayacağı zamanlardır.

Jüpiter retrosunun kalan sürecine dair takvim şu şekilde:
Jüpiter Kova Burcunda Retro – 28 Temmuz 2021 15:41 - 29°59’ Kova Burcunda
Jüpiter Durağan Konumda – 17 Ekim 2021 08:30 - 22 derece Kova Burcunda
Jüpiter İleri Harekette – 19 Ekim 2021 08:30 - 22 derece Kova Burcunda
Jüpiter Balık Burcunda – 29 Aralık 2021 07:10 - 0 derece Balık Burcunda

Güneş ve Merkür 1 Ağustos 2021’de Aslan burcunda kavuşum yapacaklar. Aslan burcunda gösterişli bir konumda oluşacak olan bu kavuşum bir şeylere başlamak, harekete geçmek ve inisiyatif almak adına ideal bir tesir. Ruhsal çalışmalar için de değerlendirilebilir elbette ancak asıl konumuz inisiyatif, liderlik ve aksiyon. Yani sadece düşünce boyutunda kalanı değil asıl harekete geçeni ödüllendiren bir açı.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 26.07.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Kova burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 01:13’te Mars ile karşıt açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 01:13-05:30 arasında boşlukta olduğu için bu saatlerde Mars etkisiyle de zor uykuya dalma, uykunun bölünmesi veya gergin rüyalar görülebilir. Uyku öncesi hazırlığımızı iyi yapmamız faydalı olacaktır. Ay saat 05:31 itibariyle boşluktan çıkıyor ve Balık burcuna geçiş yapıyor. Üzerine 05:55’te Ay-Jüpiter kavuşumu devrede. Son derece ruhani, hayal gücü ve ilhamı bol bir güne başlıyoruz. Sabah erken saatler meditasyon, ibadet ve ruhsal çalışmalar için çok uygun. Ay saat 09:39’da Merkür ile BiQuintile ve 09:58’de Uranüs ile Quintile iyicil açılar yapacağı için saat 08:30-11:00 arası bugünün en verimli ve üretken saatleri diyebiliriz. Her türlü işimiz için bu zamanlar kullanılabilir. Saat 15:03’te Ay-Venüs karşıtlığı kesinleşirken özellikle +-2 saat boyunca duygusal konular ve insan ilişkilerinde dikkatli olmalıyız. Olaylar bir anda büyüyebilir veya aşırı alınganlık gösterebiliriz. Gece saatlerinde Ay-Plüton yarım karesi de bu dalgalı tesiri gün sonuna kadar devam ettirmekte. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 27.07.2021: Ay Balık burcunda saat 07:27’de Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapıyor. +-2 saat boyunca güne hızlı, dinamik ve keyifli başlayabiliriz. Bu saatler günün en iyicil zamanları. Saat 11:06’da Güneş-Uranüs Novile açısı kesinleşiyor. Öğle saatlerinde beklenmedik olaylar yaşıyorsanız hemen kızıp tepki vermek yerine anlamaya çalışmak size beklenmedik kapı ve yolları gösterebilir. Ve saat 17:00’de Ay-Güneş 135’lik açısı devreye girerken Ay fazı değişiyor ve Küçülen Ay fazına geçiyoruz. Bu faz bir şeyleri öğrenmek, aktarmak ve kolektif hareket adına idealdir. En basit örnekle bir şeyi merak ediyorsak hemen birine sormak yerine Google’dan araştırıp kendimiz bulabilir hatta yeni bilgiler de edinebiliriz. Saat 22:47’de Ay-Neptün kavuşumu kesinleşirken günün en ruhani saatlerine geliyoruz. +-2 saatlik süre ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun durumda. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 28.07.2021: Saat 03:11’de Merkür Aslan burcuna geçiş yapıyor. Merkür burada daha cüretkâr, iddialıdır. Düşünce ve istekler daha doğrudan, baskın ve gururla dile getirilir. Kibirli demeçler ortaya çıkabilir, bazen ölçü kaçabilir. Ancak diğer yandan Merkür Aslan iyi bir hatip sembolüdür, insanları coşturmak, liderlik etmek ve bir amaç için birleşmek adına da kuvvetli bir tesirdir. Gösterişli sevgi sözcükleri, taahhütler gündeme gelebilir. Merkür 12 Ağustos 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek. Ay Balık burcunda saat 03:12’de Plüton ile altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor ve saat 03:12-11:58 arasında boşlukta. Önemli işlerinizi bu zaman aralığına denk getirmenizi önermem. Ve saat 11:58 de Ay boşluktan çıkıp Koç burcuna geçiyor; hız, heves ve inisiyatif kazanmaya başlıyoruz. Saat 13:41’de kesinleşen Ay-Merkür üçgeni düşünsel hızımızı arttırırken önemli konuşma, başvuru, yazışma gibi konularda güzel bir avantaj oluşturuyor. Saat 14:42’de retro konumda yolculuğuna devam eden Jüpiter burç değiştirerek Kova burcuna dönüyor. Bu bağlamda özgürlük, insan hakları, demokrasi ve bireysel özgürlüklerimiz hakkında bir sorgulama sürecine giriş yapacağız. Bu konulara hak ihlalleri ve problemler artabilir. Diğer yandan bu temalarla alakalı karmik hesaplaşmaları olan kişilerin de yüzleşme yaşayacağı zamanlardır. Retro 19 Ekim 2021’e kadar sürecek. Günün sonunda saat 23:18’de Ay-Güneş üçgeni günün son saatlerini ikili ilişkiler, uyum, anlaşma adına destekleyici bir hale dönüştürüyor. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Perşembe – 29.07.2021: Ay Koç burcunda ve saat 07:53’te Satürn ile altmışlık olumlu açı yapacak. +-2 saat önemli işlerimizi kararlılık ve ciddiyetle yapmak adına avantajlı. Ancak saat 12:26’da Ay-Chiron kavuşumu ile hava değişmeye başlıyor. Daha kırılgan ve yaralanmaya açık olabiliriz. Ve saat 17:50’de haftanın en önemli ve zorlu açısı Mars-Jüpiter karşıtı kesinleşiyor. Açı kalıbı sebebiyle finansal anlamda da hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınılmalı. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Makro etkilerde ise finansal açıdan dalgalanma, yeni zamlar, dini olaylarla ilgili gerilim ve saldırılar gündeme gelebilir. Yasal anlamda yeni skandallar ve ibret verici öykülere tanık olabiliriz. Provokasyona çok açık bir tesir olduğu için bireysel veya makroda manipülasyonlara kanmamak da çok önemli. Ve 22:32’de Mars açıdan sonra Başak burcuna geçiş yapıyor. Önümüzdeki ayı daha çok etkileyecek bu gelişme kılı kırk yarma, detayların önemini vurguluyor. Aksiyonları dikkatle yapmak, hatasız iş çıkarmak önemlidir. Mükemmeliyeti arayan bu form istediği noktaya ulaşamadığında agresifleşebilir. Bu konum spora başlamak, sağlıklı beslenme ve detoks için idealdir. Kişilerin mevcut takıntıları bu dönemde daha vurgulu hale gelebilir. Mars bu burçta 15 Eylül 2021’e kadar kalacak. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 30.07.2021: Ay Koç burcunda ve saat 12:43’te Plüton ile kare sert açı yapıyor. Öğlen saatleri özellikle 10:43-14:43 aralığı günün en patlayıcı, gerilime ve çatışmaya açık saatleri. Bu saatlerde duygu kontrolünü iyi yapmak ve tepkileri dengelemekte fayda var. Saat 13:30’da Mars-Satürn BiNovile sert açısı da bu durumun şiddetini yükseltmekte. Ay saat 21:37’de Jüpiter ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Bu bağlamda boşluk öncesi 19:37-21:36 arası günün kariyer, finans, hayati kararlar gibi konularda en iyicil zamanları diyebiliriz. Ay saat 21:38-22:09 arasında kısa bir süre boşlukta kalıp Boğa burcuna geçecek. Ve ilk açısı 23:25’te Mars ile olumlu üçgen açı. Gece geç saatlerde çok daha aktif ve üretken olabilir, üşendiğiniz işleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 31.07.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Boğa burcunda saat 12:23’te Merkür ile kare sert açı yapacak. Saat 10:23-14:23 arası fikir çatışmaları, iletişim problemleri ve yanlış anlaşılmalara açık olabilir; dikkat. Üzerine saat 15:15’te Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve Son Dördün fazına geçiyoruz. Bu açı gerilimlidir ve özellikle eril-dişil dengesini bozar. Anlaşmak ve orta yolu bulmak zor olabilir. Diğer yandan otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle de çatışma yaratabilir. Açıkçası oldukça gergin bir gündeyiz ve kolayca modumuz düşebilir. İnsanlara çok odaklanmak yerine kendimize dönmek ve sevdiğimiz şeylere odaklanmak en faydalısı gibi görünüyor. Buna ek olarak 18:47’de Ay-Satürn karesi de kesinleştiği için bugün zor ve hatta çözümsüz meseleleri zorlamamak en doğrusu. Saat 21:40’ta Ay-Venüs üçgeni sonunda tansiyonu düşürüyor ve günün geri kalanında huzurlu bir atmosfer oluşturmaya başlıyor. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 01.08.2021: Ay Boğa burcunda saat 03:34’te Uranüs ile kavuşum açısı yapıyor. Bu saatlerde ilginç rüyalar görebilir, aniden uyanabilirsiniz. Saat 16:07’de haftanın önemli açılarından Merkür-Güneş kavuşumu kesinleşiyor. Özellikle saat 14:07-18:07 arasında etkisi maksimumda olacak. Aslan burcunda gösterişli bir konumda oluşacak olan bu kavuşum bir şeylere başlamak, harekete geçmek ve inisiyatif almak adına ideal bir tesir. Ruhsal çalışmalar için de değerlendirilebilir elbette ancak asıl konumuz inisiyatif, liderlik ve aksiyon. Yani sadece düşünce boyutunda kalanı değil asıl harekete geçeni ödüllendiren bir açı. Buna ek olarak saat 20:13’te Ay-Neptün altmışlığı da devrede olacak. +-2 saatlik evreyi de ayrıca ruhsal çalışmalar için değerlendirebilirsiniz. Bu açı kalıbı yaratıcılık, sanatsal ifade ve müzik adına da ilham vericidir. Saat 23:49’da Merkür-Satürn karşıtı kesinleşiyor. Bir sonraki haftayı daha çok etkileyen bu açı iletişim blokajları, ifade zorlukları ve soğukluk gibi tesirleri beraberinde getirebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe