Begüm Minkis

Geçmişin, geleceğimizde bir dönüm noktası oluşturmak üzere önümüze çıkacağı bir retro sürecine giriş yapıyoruz. Düşünce ve iletişimden sorumlu Merkür 2024 yılındaki ilk retrosunu Koç burcunun 27 derecesi ile 16 derecesi arasında gerçekleştirecek. 8 Nisan 2024’deki Güneş Tutulması anında da retro harekette olacak Merkür, geçmişin bitti sanarken tekrar önümüze çıkacağını, bazı hesaplaşmalar ve yinelenen durumları gösteriyor. Zodyağın öncüsü Koç burcundaki retro bizi sabırsız ve oyuncağını almaya çalışan bir çocuk gibi hissettirebilir. Acemisi olduğumuz durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bazen tökezlemiş gibi hissedebiliriz. Bireysel hayatlarda herkesi rakip ilan etmek, serserilik yapmak, sözel veya fiziksel saldırılar insanlar arasında dışlanmaya, sevilmemeye ve yalnızlaşmaya neden olabilir. Gaflar, sakarlıklar, yıkıcı öfke patlamaları ve kazalar retroda artış gösterebilir. Dereyi görmeden paçayı sıvamak, her şeye balıklama dalmak, her duyulana da inanmak ters tepebilir. Duygu kontrolü ve sağduyu ise kazanç hanesine yazacaktır.(Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Merkür Retro Takvimi (gölgeli etkilerle):

19 Mart 2024 – 1 Nisan 2024 Merkür geri hareket öncesi gölgeli günlerinde (16°27°Koç)
1 Nisan 2024 (01:14) – 3 Nisan 2024 (01:14) Merkür Durağan konumda (27° Koç)
3 Nisan 2024 (01:14) – 24 Nisan 2024 (15:54) Merkür Geri harekette (27°-16° Koç)
24 Nisan 2024 (15:54) – 26 Nisan 2024 (15:54) Merkür Durağan konumda (16°Koç)
26 Nisan 2024 (15:55) Merkür ileri harekette (16°Koç)
26 Nisan 2024 – 13 Mayıs 2024 Merkür ileri hareket sonrası gölgeli günlerinde (16°-27°)

Merkür Koç burcunda ileri hareketteyken pratiklik, yeni fikir ve planlar, tezcanlılık, yaratıcılık ve üretkenlik ön plana çıkar. Gelişmiş bir mizah yönü, orijinal düşünceler verebilir. Merkür Koç burcunda geri hareketteyken bu alanlarda sorunlar meydana gelmeye başlaması muhtemeldir. Acele davrandığımızda pek çok detayı atladığımızı, gözden kaçırdığımızı fark edebiliriz. Aynı şeyleri tekrar tekrar yapmak bizi sinirlendirebilir. Konsantrasyon eksikliği nedeniyle kaza ve sakarlıklarda artış görülebilir. Sağduyulu insanlar Merkür Koç retro sürecini daha barışçıl yönetebilir.

Merkür iletişim organlarını temsil ettiği için elektronik aletlerde teknik arızalar, ani internet/elektrik kesintileri, trafikte sorunlar ve rötarlar görülebilir. Yeni imza, anlaşma, sözleşmeler yapmamak gerekebilir fakat ertelenmiş bir durumsa herhangi bir sorun yaratmayabilir. Dev fırsat, İkramiye kazandınız, büyük teklif adı altında ağına almaya çalışan, dolandıranlarda artış görülebilir. Biraz günü geçirmeye odaklanmamız, geleceği fazla dert tasa etmememiz iyi olabilir bu süreçte. Zira uzun vadede iyi kötü pek çok şey değişime uğrayabilir. Yapılan hesaplar da muhtemelen çarşıya uymayacaktır. Her şeyden önce bizim fikirlerimizde değişiklik meydana gelebilir.

Bireysel konuları geliştirmek için harika etkiler olacak. Örneğin; yarım kalmış bir keman kursuna tekrar geri dönmek, tamamlanmayan derslerin sınavlarına girerek bitirmek gibi destekler de olabilir. Uzun zamandır yapmayı düşündüğünüz bir hayaliniz için ilk adımı da atabilirsiniz. İkinci el eşya alışverişleri bu süreçte daha çok piyasa yapabilir.
Koç burcu; genel beden sağlığıyla doğrudan ilişkili olduğu için sağlık olarak direnç daha kolay kırılabilir. Baş bölgesi, migren, vertigo, göz problemleri, tansiyon ve kanla ilgili sorunlar artış gösterebilir. Kanamalar, kesik, çizik ve yaralar görülebilir. Bu süreçte denge gerektiren sporları öğrenmek ve geliştirmek (bisiklet, buz bateni, sörf, kayak) için epey destekleyici.

İlişkileri iletişim bakımından epey sınayan yanlış anlaşılmalara açık bir süreç olacaktır. İlk önce kendi sınırlarımızı bilmek, karşımızdaki kişiye de söz hakkı tanımak, sınırları aşmamak ve görüşlere saygılı olmak gerekebilir. Zira bu tip tek taraflı, bir tarafın hüküm sürdüğü ilişkilerde dengeler bozulabilir.

Merkürü geri harekette olan insanlar etkileri iyi veya kötü daha kuvvetli biçimde hissedebilir. Eski sevgililerden dönüşleri bolca görüp duyabiliriz. Bu ilişkilerin bazıları yarım kalan yerden yollarına devam edebilirken bazı insanlarda geçmişte ilişkilerinin neden bittiğini daha iyi anlayacaktır. Bilhassa 19 Nisan 2024’de - + 5 gün Koç burcunda retro Merkür, Venüs ve Kuzey Ay Düğümü’nün kavuşumda ilerleyeceği zamanlar ilişkilerde sıradışı, heyecan veren ama etkisi kısa süren gelişmeler yaşanabilir.

Merkür retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Zaman makinasındaymış gibi hissedebilirsiniz. Yeni bir rota belirlemek her zamankinden daha zor gelebilir. Birden fazla seçenek kafanızı karıştırabilir. İlişkilerde ağzınıza geleni söylemekten geri durmalısınız aksi takdirde birileriyle aranız ciddi manada açılabilir. Sorunlarınıza yalnız çözüm bulmak zor gelebilir, bilgisine güvendiğiniz insanlara danışmaktan çekinmemelisiniz. Ertelediğiniz işleri daha fazla aksatmak istemeyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Her şeyin kontrolden çıkmasını istemiyorsanız sorumluluklarınızın farkına varmanız gerekebilir. Bu süreçte hayatınızdaki belirsizlikleri gidermek isteyebilirsiniz. Gizli sağlık sorunları varsa kendisini belli edebilir. Spiritüel çalışmalar ilginizi çekebilir. Geçmiş yaşamlarınıza yolculuk yapabilirsiniz. Çalışma ortamınızda arkanızdan dönen durumlar varsa önünüze gelebilir. Hırsızlık ve dolandırıcılıklara karşı temkinli olmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Eski arkadaşlarınızla görüşebilir, özlem giderebilirsiniz. Bazı tanıdıklarla bir mekanda denk gelebilirsiniz. Sürpriz karşılaşmalarınız da olabilir. Sevgilinizle arkadaş olarak kalmak isteyebilirsiniz. Kazançlarınızın önünü tıkayan durumlar toparlanabilir. Grup paylaşımları, ekibiniz içerisinde fikir ayrılıkları olabilir. Bencillik yapmamaya dikkat etmelisiniz. Aniden karar vererek gittiğiniz bir etkinlik hayatınıza yeni açılımlar getirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kariyer hayatınızda tıkanıklıklar olabilir, eskiden çalıştığınız şirket sizi tekrardan değerlendirmeye alabilir. İş hayatınızda acele karar verip gemileri yakmanız büyük pişmanlıklar getirebilir. Otorite figürleriyle gerilmeye açık olabilirsiniz. Geçmişte yaşadığınız fikir ayrılıkları tekrardan hortlayabilir. Aile içinde geleceğinizle ilgili yeterli destek göremediğinizi düşünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Uzamış hukuksal süreçleriniz varsa artık tamamlanmaya başlayabilir. Yarım kalan bir eğitim, proje veya tez üzerine çalışabilirsiniz. İletişim sorunlarınız size epey hata yaptırabilir. İmza atacağınız evraklar varsa eğer detayları tekrar tekrar okumalı, çevreden gelen duyumlar için kanıt istemelisiniz. Hayata bakış açınızı derin derin sorguladığınız bir süreç olabilir. Seyahatlerde ertelemeler, rotada yanlışlıklar ve eşyalarda kayıplar görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Unuttuğunuz, gözden kaçırdığınız ödemeleriniz ansızın ortaya çıkarak fazla masraf yapmanıza neden olabilir. Maddi konularda dürtüsel yapılan hamleler pişmanlık doğurabilir. Borca girmek ve yatırım planlamak için pek uygun bir süreç değil. Kin, intikam, düşmanlık ve nefret dolu söylemler başınıza bela almanıza neden olabileceğinden dikkat etmelisiniz. Okült ve psikolojik konular üzerinde araştırmalar yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İlişkilerinizde yanlış anlaşılmalara açık bir süreç olduğu için geleceğe dair yön vermek için uygun bir zaman olmayabilir. Eşiniz aksi ve tuhaf davranışlar sergileyebilir. Başkalarının sorunlarını kendilerinden daha çok düşünmeye eğiliminiz kendinizi ihmal etmenize neden olabilir. Kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Sizi iyi niyetle eleştiren insanları düşmanca algılayabilirsiniz bu süreçte. Çevrenizdeki kişilere sorumluluk vermeyi deneyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Çalışma arkadaşlarınızla iletişim kurmakta zorluk çekebilirsiniz bu süreçte. İş değiştirmek için uygun bir dönem olmayabilir. Eskiden çalıştığınız bir şirketle tekrardan görüşebilirsiniz. Sağlığınızla daha yakından ilgilenebilirsiniz. Yarım kalan bir tedavi sürecinizi tamamlayabilirsiniz. Estetik yaptırmak için uygun bir süreç değil. Bulaşıcı hastalık, salgınlara dikkat etmek gerekebilir. Bağımlılıklardan kurtulmak için kendinizi hazır hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aşkta macera arayışında olabilirsiniz. İlişkilerde fevri hareketlerden kaçınmalısınız. Aniden başlayan ilişkiler pişmanlık doğurabilir ve aniden de bitebilir. Normalde şansınız olmadığını düşündüğünüz alanlardan kısmetiniz açılabilir bu süreçte. Ertelediğiniz hobi, sportif faaliyetlere zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Spekülasyonda yanılma payınız çok yükselebilir. Arkadaşlarınızla ego çatışmasına girmemeye özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Evinizin eksiklikleriyle ve ailenizin duygusal ihtiyaçlarıyla daha çok ilgilenmeniz gerekebilir. Kariyeriniz ve eviniz arasında dengeyi sağlamakta zorluk çekebilirsiniz. Bencil istekleriniz ön plana çıkabilir, politik olmakta zorluk çekebilirsiniz. Bu süreçte taşınma, mülk alma/satma ve tadilat gibi konularda dikkatli hamleler yapmalısınız. Evde kazalar, elektronik aletlerde bozulmalar meydana gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İletişim kazaları, atacağınız imzalar, verdiğiniz sözler, yapacağınız gaflar ve yanlış kişiye atacağınız mailler konusunda çok dikkatli olmalısınız. Eğitim ve sınavların tekrarına girebilirsiniz. Trafikte çok hız yapmadan kurallara dikkat ederek ilerlemelisiniz. Aksi takdirde yüklü bir trafik cezası alabilirsiniz. Almayı düşündüğünüz elektronik aletlerin kusurlu olma ihtimaline karşı da dikkatli olmalısınız. Her duyduğunuza inanmayın bu süreçte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Maddi zorluk yaşamak istemiyorsanız paranıza mukayyet olmanız iyi olabilir. Gelir gider dengesi için muhasebe yapma gerekliliği duyabilirsiniz. Geçmişte vermiş olduğunuz borçlarınız varsa eğer geri alabilirsiniz. Sürpriz paralar cebinize girebilir. Gerektiğinde yardım ve destek istemekten çekinmemeniz gerekebilir. İkinci el eşyalar alabilir veya satabilirsiniz. Kendinize duyduğunuz özgüven ve özsevgiyi güçlendirmeye çalışabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Begüm Minkis
Sevgilerimle