Merve Çubuktepe

Yılın en önemli haftalarından birindeyiz. 8 Nisan 2024 saat 21:20’de 19 derece Koç burcunda bir Güneş tutulması yaşayacağız. Üstelik tutulma anında Merkür retro konumda olacak. Geçmişi masaya yatırırken bir yandan da çok şeyi gözden geçireceğimiz, dengeleri oldukça değiştirebilecek güçlü bir hafta bizleri bekliyor. Üstelik bu hafta 10 Nisan 2024’te haftanın hatta ayın kritik açı kalıplarından Mars-Satürn kavuşumu kesinleşecek. Dengelerin aniden değişebileceği kritik bir haftadayız. Hemen aksiyon almak yerine gözlemek, plan yapmak ve sonra adım atmak en iyisi. Çok güçlü bir dönüştürücü tesir yaşayacağız, bu bağlamda hangi burçtan olursak olalım herkesin bir şekilde kabuk değiştireceği yepyeni bir döneme adım atıyoruz. Tutulmanın gerçekleşeceği Koç burcu askeri hareketlerle ilgilidir, bu bağlamda global düzlemde savaş ve ülkeler arası askeri gerilimi tetikleyen bir tesir oluşturabilir. Ayrıca Mars ve Satürn kavuşuma ilerliyor, Koç burcu da Mars da yangın ve patlamalarla ilişkilidir, maalesef ülkemizden de bu tür haberler bu dönem sık sık alıyoruz, inşallah sona erer.

8 Nisan 2024 saat 21:20’de 19 derece Koç burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulmanın başrolü tutulma anında Güneş ve Ay ile tam kavuşum açısı yapan Chiron olacak. Yaralarımızı sararken taze ve güçlü bir başlangıcın arifesindeyiz. Ancak tutulma anında Merkür retro olduğu için bu başlangıcı bir sonraki ay olan Mayıs’ta yapmak daha avantajlı olabilir. Tutulma özellikle kendi işini yapan veya yapmak isteyenler için son derece destekleyici durumda.

Tutulma anında Jüpiter-Uranüs kavuşum açısına çok yakın durumda, bu bağlamda Koç burcunun da savaş temasıyla birleşince global düzlemde savaş ve ülkeler arası askeri gerilimi tetikleyen bir tesir oluşturabilir. Ayrıca Mars ve Satürn kavuşuma ilerliyor, Koç burcu da Mars da yangın ve patlamalarla ilişkilidir, maalesef ülkemizden de bu tür haberler bu dönem sık sık alıyoruz, inşallah sona erer. Ancak tutulmadan iki gün sonra Mars-Satürn kavuştuğu için gerilimli süreçlerin haftanın genelinde yayılması mümkün.

Sert gündemler olsa da dünyada olumlu gelişmelerin yaşanmaya başlayacağı, köhne düzene karşı bireysel bir uyanma sürecini bu tutulma tetikleyebilir.

Bireysel düzlemde gerçekten inandığımız bir konuya kendimizi adayıp odaklayarak en yüksek seviyeye çıkma sürecini temsil eden bu tutulmayı en etkin şekilde kullanmak adına odaklanmamız gereken temalar şu şekilde: İlk zorlukta pes etmemek, odağı kaybetmemek ve inandığımız şey için sonuna kadar savaşmak. Nisan ayı boyunca büyük bir değişim ve dönüşüm enerjisi içerisine gireceğiz, Güneş tutulmasının etkisiyle bu ayın sonunda kendimizi bambaşka bir düzlemde bulmamız mümkün.

Haftanın önemli açılarına gelirsek eğer güçlü kavuşum açıları haftanın genelinde yayılıyor. Güneş tutulmasının da etkileriyle birlikte bu hafta bazen soğuk duş bazen de bir uyandırma zili görevi gören yoğun ve dönüştürücü açı kalıplarıyla karşı karşıyayız.

8 Nisan 2024’te Güneş-Chiron Kavuşumu kesinleşecek. Tam da Güneş tutulması günü kesinleşecek olan bu açı vesilesiyle kendimizi gözden geçirebileceğimiz bir süreç, yıkıcı anı veya deneyimlerin dahi doğru dersler alınarak yapıcı etkilere dönüşmesi söz konusu olabilir. Kendimizi daha fazla irdeleyebilir hatta acımasız olabiliriz, ego patlamaları da görülebilir. Bu düzlemde en doğrusu empati kurmak ancak bireysel alandan da taviz vermemektir. Dengeleri korumak son derece önemli. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Nisan 2024’te Mars-Satürn Kavuşumu kesinleşecek. Bu açı ciddi anlamda bir zorlanma, çatışma etkisi içeriyor. İnat, saplantı veya ben bilirim/ben yeneceğim saplantısı insan ilişkilerine zarar verebilir. Piyasalar adına da zorlayıcı tesirler, ek zamlar, yaptırımlar gündeme gelebilir. Sınırları ortadan kaldırmak isterken haddinden fazla şeye zarar verme, düzenleri gereksiz yere yıkma ve kaos yaratma durumu söz konusu olabilir. Toplumsal gerilim, isyan ve tepki temalarına açıklık yaratır. Ancak tepkiler aynı sertlikte bastırılabilir. Ayrıca yangın, patlama ve kazaları arttırabilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

12 Nisan 2024’te Güneş-Merkür Kavuşumu kesinleşecek. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Kararsızlıklar görülebilir, akıl ve mantık odağıyla karar vermek bu süreçte önemlidir. Merkür retro konumda açı gerçekleşeceği için alacağımız haberler genelde geçmişten gelen olay ve kişilerle ilgili olacaktır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 08.04.2024: Güneş tutulması gününe geldik. Yılın en önemli anlarından birindeyiz, ancak etkisi birkaç aya yayılacaktır. Ay Koç burcunda ve saat 13:18-17:18 arasında Ay düğümleriyle olumlu pozisyonda olacak. Bu aralık her türlü ruhsal çalışma ve kolektif iş için uygundur. Saat 21:20’de 19 derece Koç burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulmanın başrolü tutulma anında Güneş ve Ay ile tam kavuşum açısı yapan Chiron olacak. Yaralarımızı sararken taze ve güçlü bir başlangıcın arifesindeyiz. Ancak tutulma anında Merkür retro olduğu için bu başlangıcı bir sonraki ay olan Mayıs’ta yapmak daha avantajlı olabilir. Tutulma özellikle kendi işini yapan veya yapmak isteyenler için son derece destekleyici durumda. Tutulma anında Jüpiter-Uranüs kavuşum açısına çok yakın durumda, bu bağlamda Koç burcunun da savaş temasıyla birleşince global düzlemde savaş ve ülkeler arası askeri gerilimi tetikleyen bir tesir oluşturabilir. Ayrıca Mars ve Satürn kavuşuma ilerliyor, Koç burcu da Mars da yangın ve patlamalarla ilişkilidir, maalesef ülkemizden de bu tür haberler bu dönem sık sık alıyoruz, inşallah sona erer. Ancak tutulmadan iki gün sonra Mars-Satürn kavuştuğu için gerilimli süreçlerin haftanın genelinde yayılması mümkün. Nisan ayı boyunca büyük bir değişim ve dönüşüm enerjisi içerisine gireceğiz, Güneş tutulmasının etkisiyle bu ayın sonunda kendimizi bambaşka bir düzlemde bulmamız mümkün. Günün ve tutulmanın Sabian sembolü “Kış günü parkta kuğu besleyen bir genç kız.” Bu sembol korunmaya ihtiyaç duymanın bir zayıflık olmadığını bize hatırlatır. Ve özellikle bu dönemlerde iyilik yap iyilik bul düsturunun daha güçlü çalışacağına dair haber verir. Daha büyük bir gerçeği aramak için yola çıkma zamanıdır. Ay Fazı: Yeniay (Güneş Tutulması).

Salı – 09.04.2024: Tutulmadan sonraki ilk gündeyiz. Ay Koç burcundaki yolculuğunun son deminde saat 05:39’da Merkür ile kavuşum açısı gerçekleştirdikten sonra 05:40-14:23 arasında boşlukta olacak. Dinlemek ve akışta kalmakta fayda var. Saat 14:25’te Ay boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçiş yapacak. İştah açılabilir, bol bol yiyebilir ve keyif yapabiliriz. Midelere dikkat. :) Akşam saatlerinde saat 15:34-19:34 arasında Ay-Plüton karesi etkin olduğu için geçici gerilim etkisi var, ufak tefek meseleleri büyütmemek en iyisi. Günün geri kalanında Ay sakin bir şekilde ilerleyecek ve Vesta olumlu etkisi altında olacak. Akşam ve geceyi karmaşık konulardan uzak, rutin konular, beş duyuyu tetikleyecek mümkünse doğa ile bütünleşik geçirmek ruhu da temizleyecektir. Günün Sabian sembolü “Güçle alevlenmiş boksör ringe adım atıyor.” Bu sembol fiziksel gücün önemini gösterir ve gelişmesi konusunda bize hatırlatma yapar. Fiziksel gücün yüksek olması ve kendini savunmayı bilmek doğru anda hayat kurtarıcı olabilir. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 10.04.2024: İyi bayramlar! Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor. Günün özellikle yarısı oldukça güçlü ve olumlu açı kalıplarına sahip. Saat 11:48-16:16 arası günün en verimli saatleri zira Ay, Mars ve Satürn ile olumlu görünümde olacak. Önemli işlerimizi özellikle bu saatlere denk getirebiliriz. Ancak… Akşam saatlerine geldiğimizde Ay saat 20:19’da Jüpiter ile kavuşum yapacak. Bu normalde olumlu bir açı kalıbıdır, ancak bu açıdan hemen sonra haftanın hatta ayın en sert açı kalıplarından Mars-Satürn kavuşumu saat 23:35’te devreye girecek. Akşam itibariyle hiçbir şeyi abartmamak ve mantık odaklı kalmak önemli. Bu açıyı özellikle incelersek eğer ciddi anlamda bir zorlanma, çatışma etkisi içeriyor. İnat, saplantı veya ben bilirim/ben yeneceğim saplantısı insan ilişkilerine zarar verebilir. Piyasalar adına da zorlayıcı tesirler, ek zamlar, yaptırımlar gündeme gelebilir. Sınırları ortadan kaldırmak isterken haddinden fazla şeye zarar verme, düzenleri gereksiz yere yıkma ve kaos yaratma durumu söz konusu olabilir. Toplumsal gerilim, isyan ve tepki temalarına açıklık yaratır. Ancak tepkiler aynı sertlikte bastırılabilir. Ayrıca yangın, patlama ve kazaları arttırabilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Günün Sabian sembolü “İstenilen her şeyin bahçesine açılan kapı.” Bugünkü Güneş-Jüpiter kavuşumu ile Sabian sembolü çok güzel bir kontrast yapmış. Bu sembol neşe, mutluluk ve şansı hissetmekle ilgilidir. Sadece mutluluğu bulmak adına kısa yollara sapma heyecanına kapılmak yerine doğru rotayı izlemek önemlidir. Bu olduğunda kapı da açılacaktır. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 11.04.2024: Ay Boğa burcunda günün ilk yarısında sakin ve olaysız yoluna devam ediyor, ancak bir önceki günden Mars-Satürn kavuşumunun sert tesirinin devam ettiğini de unutmayalım. Her türlü kavgacı ve arıza tipten uzak durmak, gereksiz tartışmalara girmemek en iyisi. Ay saat 11:03-13:02 arasında Neptün ile olumlu açı yapacak, bu aralık her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için çok uygundur. Ay bu açıdan sonra saat 13:03-15:58 arasında boşlukta kaldıktan sonra 15:59’da İkizler burcuna geçiş yapacak. Boşluk evresine önemli işlerimizi denk getirmemekte fayda var. Akşam saatleri huzur ve olumlu tesirler içermekte. Özellikle de 17:22-21:22 arasında Ay-Plüton üçgeni etkin olduğu için bu tesir sorunları çözmek, destek almak, insanları etkilemek ve ikna etmek adına son derece destekleyicidir. Günün Sabian sembolü “Yazlık elbiseli bir kadın değerli ve örtülü bir yük taşıyor.” Bu sembol masumiyet ve naifliğin yürek ısıtan güzelliğini bize hatırlatır. Zarafet ve incelik her zaman büyük erdemlerdir. Bu erdemler bizi olgunluğa taşır. Ay Fazı: Yeniay .

Cuma – 12.04.2024: Saat 02:02’de haftanın önemli açı kalıplarından Merkür-Güneş kavuşumu kesinleşecek. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Kararsızlıklar görülebilir, akıl ve mantık odağıyla karar vermek bu süreçte önemlidir. Merkür retro konumda açı gerçekleşeceği için alacağımız haberler genelde geçmişten gelen olay ve kişilerle ilgili olacaktır. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor ve özellikle sabah erken saatlerde 06:46-08:46 arasında Venüs’ün iyicil ve huzurlu tesiri ile güne başlıyoruz. Sadece gün içerisinde 15:48-19:48 arasındaki Ay-Satürn karesine dikkat, bu aralıkta süreçler gecikebilir, uzayabilir veya blokajlar görebiliriz. Önemli işlerimizi bu aralığa denk getirmemekte fayda var. Ve akşama doğru tansiyon bir tık daha artıyor, saat 19:50 itibariyle Ay-Mars karesi devrede. Ay, 10 Nisan’da kesinleşen Mars-Satürn kavuşumunu tetikleyeceği için özellikle günün ikinci yarısı daha gerilimli ve olaylı geçebilir, makro düzlemde çatışma, diplomatik kriz, yangın ve patlamalar gibi konular görülebilir; umarım sıkıntısız etki geçer gider. Ay saat 22:11’de Hilal fazına geçiş yapıyor. Günün Sabian sembolü “İçe doğru uçuşan bir bereket perdesi.” Bu sembol bir çabayı ortaya koymak adına gereken iyi niyeti temsil eder. Ancak her şeyin bir zamanı vardır. Kişi önce kendini korumalı ve ruhsal olarak kendini güvene almalıdır. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 13.04.2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay İkizler burcunda ve saat 00:06-04:06 arasında Chiron ile üçgen açı yapacak. Uyanık olanlar için bu aralık her türlü ruhsal pratik, şifa çalışması, tarot okuması gibi konular için idealdir. Güne güçlü ve dinamik etkilerle adım atacağız. Ay önce saat 05:42’de Merkür, sonra saat 09:34’te Güneş ile olumlu altmışlık açılar yapacak. Günün ilk yarısı harikulade etkilere sahip. Merkür retro olsa da her türlü önemli görüşme, imza, uzlaşma, başvuru gibi konuları özellikle 07:34-11:34 arasına denk getirebiliriz. Mevcut ilişkilerdeki sorunların çözülmesine dair de destekler söz konusu. Ay saat 17:44’te Neptün ile kare açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve saat 17:45-20:44 arasında boşlukta kalacak. Bu evrede dalgınlık, dikkatsizlik ve unutkanlık görülebilir; ayrıca yanılgılara ve manipülasyona açık olabiliriz dikkat. Önemli konuları bu aralığa denk getirmemekte fayda var. Saat 20:45 itibariyle ise Ay boşluktan çıkıp Yengeç burcuna geçiyor. Tekrar huzur ve dengeyi sağlamaya başlıyoruz. Akşam ve gece saatleri özellikle evde huzur bulmak, aile ile mutluluğu paylaşmak adına ideal tesirler içermekte. Günün Sabian sembolü “Çift anlamlı sözler iç ve dış manayı ortaya çıkarır.” Bu sembol bireyin içsel ve dışsal unsurları arasında oluşan doğal ve akışkan iş birliğini simgeler. Ayrıca ruhsal yönümüzü güçlendirmenin yanı sıra kültürel yönümüzü de güçlendirmemiz önemlidir. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 14.04.2024: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Yengeç burcuna yolculuğuna devam ediyor. Evde zaman geçirmek, Merkür Retro ve Ay Yengeç etkisiyle biraz nostalji yapmak, eski günleri yad etmek veya eskiden beri tanıdığımız ancak uzun süredir görüşemediğimiz kişilerle bir araya gelmek adına harika bir gün. Sabah saatlerinde 08:41’de Ay-Juno üçgeni kesinleşiyor. Günün ilk yarısı Merkür retro etkisiyle hem eskilerden dönüş hem de mevcut ilişkilerde sorunların çözülmesi ve orta yolun bulunması adına destekler içermekte. İlişkilerle ilgili konuları özellikle günün ilk yarısında masaya yatırabilirsiniz. Ancak akşam saatlerine geldiğimizde frene basmakta fayda var zira saat 16:23-20:23 arasında Ay-Venüs karesi etkin. Bu aralık tam tersi yanlış anlaşılmaların, duygusal aşırı reaksiyonların artabileceği bir evre. Bir şeyler olmuyorsa mola vermek ve tutturmamak önemli. Özetle önemli tüm işlerimizi en geç saat 15:23’e kadar bitirmek, mümkünse ilk yarısında tamamlamak en iyisi olacaktır. Günün Sabian sembolü “Bir adam servetinden vereceklerinin heyecanı ile dolu”. Hazır Balzamik faz devrede iken bir hayır yapmak, bağış yapmak veya sadaka vermek çok iyi olabilir. Bu eylemler paylaştıkça daha da gelen şükür ve bereket duygusu oluşturacaktır. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Umut ve ilham dolu bir hafta dileğiyle, iyi bayramlar!
Merve Çubuktepe