Begüm Minkis

2024 yılının en büyük yaşam olaylarını devreye sokacak Tam Güneş Tutulması, 8 Nisan tarihinde İstanbul’a göre saat 21:20’de 19° Koç burcunda gerçekleşecek. Tutulma anında Güneş en kudretli noktasında, şeref derecesinde bulunuyor olması ülkemiz başta olmak üzere kişisel yaşamlarımızda da duygularımızı kasıp kavuran, şoklar içinde bırakan gelişmelere zemin hazırlayacaktır. Uykudan uyanmaya ve silkinmeye hazır olun! Çünkü değişimler patır kütür gelebilir. En iyisi olmak için ter döken, işini layıkıyla yapan, çalışkanlık gösterenlerin kazanacağı bir süreç başlıyor. Güneş Tutulması ülkemizden görünmemekle birlikte bu sene başkanlık seçimlerine hazırlanan ve dünya siyasetine de etki eden Amerika’dan gözlemlenecek. Adalet kavramı bolca sorgulanırken yeni bir dünyanın temelleri de atılmaya başlanabilir. Marka önderleri, dünya çapındaki liderler, başkentler ve önemli sanatçılarla ilgili dramatik gelişmeler gelecek aylarda merkezimizde olabilir.

Bireysel hayatlarda ise Güneş Tutulması her türlü ilişkiyi dürterken dürüstlük sınavlarından geçirebilir. Yeni doğan ve zaman ilerledikçe büyük bir güç vaadi ortaya koyan yeniliklerin temelleri atılabilir. Peşinden gidecek cesaretiniz varsa bu tutulma ile hayallerin gerçeğe dönüştüğüne şahitlik edebilirsiniz . Hem de çok hızlı bir şekilde…
(Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Güneş Tutulması an haritasının 6.evinde meydana geliyor. Astrolojide 6.ev mücadele ve sorumlulukla ilgilidir. Düşmanlar, rakipler, en iyisi olmak için dökülen teri gösterir. Koç burcu da savaş, fetih, mücadele, savunma ve hareketle doğrudan bağlantılı olduğu için en azından girişilen işler hibeye gitmeyecek ve mutlak bireysel bir fayda da doğuracaktır. Hizmet ve sağlık sektörü önem kazanabilir. Her ölüm ve doğum bir tutulmayla meydana gelir. Bu tutulmayla yaşlı, lider, otorite figürlerinin sağlıkları bozulma riski taşıyor. Dünya çapında beyin ve kalp nedeniyle ani hastalık ve ölümler artış gösterebilir. Aynı zamanda yine bu alanlara tıp yeni tedaviler bulabilir.

Yaralı şifacı olarak bilinen Chiron asteroiti tutulma anında Güneş ve Ay ile partil kavuşumda olduğu için tutulmanın aktörü olacak. İletişimle ilgili Merkür de Koç burcunda geri harekette olduğu için geçmişte yara aldığımızı düşündüğümüz yerlerden bu sefer şifalanmaya başlayabiliriz. Dil yaraları, kötü kararlar telafi edilebilir. Sağlık sektöründe faydalı adımlar da atılabilir. Yeni tedavi yöntemleri bulunabilir.

Tutulma anının yükseleni ölüm ve yeniden doğuşla ilgili 10° Akrep burcu olacak. Yeni bir başlangıç yapabilmek bizi daha fazla ileriye taşımayan fazlalıklardan kurtulmaya başlayabiliriz. İyi bir hayat, iyi bir yaşam için ne gerekliyse kurallara özen gösterebiliriz.

Jüpiter ve Uranüs Boğa burcunda yükselen derecesine 7.evden karşıt açı yapıyor. İlişkiler arenasında beklenmeyeni beklemek gerek. Adeta özgürlük çanları çalabilir. ‘Yok canım bu kadar da olmaz’ denilen devrimsel gelişmeler kendisi gösterebilir. Sürpriz evlilik ve boşanmalar ağzımızı açık bırakabilir. Venüs de tutulma anında Koç burcunda zararlı konumda Plütonla kurduğu altmışlık açı iltimasların azalması, bireysel gücün öne çıkmasını vurguluyor.

Yükselen yöneticisi Mars ise Balık burcundaki Satürnle kavuşuyor. Karmanın lordu Satürn, geçtiğimiz 25 Mart Terazi Ay Tutulmasında da oldukça etkindi ve Venüs gezegeniyle kavuşuyordu. Tüm bunlar ilişkilerde eğer karşılıklı sadakat, olgunluk ve denge uyum yoksa Güneş Tutulması maalesef sen yoluna, ben yoluma dedirtebilir.

Şans, neşe ve bolluk temsilcisi Jüpiter de ayrıca Aldebaran kraliyet yıldızıyla paralel konumda bulunuyor. İlk önce bu yıldızın ne anlama geldiğini tekrar hatırlayalım. Aldebaran; Mars yönetiminde mor parlak bir yıldızdır. Doğunun gözcüsü olarak Mikail meleği ile sembolize edilir. Bedelli çalışan, kişiye özel görevler getiren bir kraliyet yıldızıdır. Büyük rızık kapıları açan, şan şöhret, askeri başarıya kavuşturan, insanları söz ve zekayla etkileyebilme becerisiyle ilgilidir. Ancak tüm bunlara erişmek veya koruyabilmek için ilk önce insani değerlerden, erdem ve ahlaktan uzaklaşmamak gerekir. Sapıtıldığı ve gevşenildiği takdirde verdiği tüm kudreti bir celsede geri alabilir, rezil edebilir.

Jüpiter gezegeni maalesef Aldebaran yıldızında pek rahat ve verimli hissedemez. Gözetim altında gibi hissedebiliriz. Tutulmayla bazı konularda kötü hükümler verilebilir. Vicdanen rahat olmayanlar hemen kendilerini toparlamaları iyi olabilir. Zira önümüzdeki aylarda pek çok kişi kendi kazdığı derin çukura düşme potansiyeli taşıyor. Bütün ticari yalanlar, usülsüzlükler ayyuka çıkabilir ve cezalandırılabilir. Kötü insanlar sebebiyle haksızlığa uğrayanlar da gücünü ve refahını tekrardan kazanabilir.

Güneş Tutulmasının sabian sembolü kışın kuşları besleyen genç bir kız. Bu sembol maneviyat ve hayırseverliğe vurgu getirebilir. Yaşamı sürdürebilmek için muhtaçlara, masumlara, çocuklara ve hayvanlara yardım etmenin önemine vurgu yapabilir. Besleyici bir el her an arkamızda olabilirken bazen biz de bu role girebiliriz. Kuş figürü pek çok kültürde alınacak önemli haberler, tatlı sohbetler, güçlü iletişimle özdeşleşmiştir.

Tutulma, Türkiye haritasının 11.ev girişinde meydana gelecek. Ülkemiz Akrep burcu. Tutulma anının yükseleni de Akrep olduğu için küllerimizden yeniden doğduğumuzu hissedebiliriz. Hizmet ve sağlık alanında büyük yenilikler yapılabilir. Ülkece gelecekten büyük şeyler beklediğimizi hissedebiliriz. Otorite figürlerinden talepler artabilir. Ayrıca mecliste önemli yenilikler kendisini gösterebilir. Gelecek aylarda etkinlikler, spor klüpleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili hareketlilik gözlemleyebiliriz.

Tutulmadan Koç, İkizler, Aslan, Yay ve Kova burçları daha rahat adapte olabilecekleri değişimleri kucaklarken Yengeç, Terazi ve Oğlaklar ise kendilerine adeta meydan okunuyormuş gibi hissedebilirler, bazı sınavları aşmaları gerekebilir ve özveri gösterdiklerinde sonu güzel bitebilir. Boğa, Başak, Akrep ve Balıkların hayatları hiç beklenmedik bir anda olumlu ya da olumsuz şekilde hızlı bir şekilde değişime sürüklenebilir.

Tutulmanın etkileri 8 Nisan, 16 Nisan, 5 Mayıs ve 26 Mayıs tarihlerinde gezegenler tarafından tetikleneceği için bu süreçlerde etkileri daha belirginleşebilir.

Güneş Tutulmasının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Tutulmayla hayatınızın dönüm noktasını yaşayabilirsiniz. Kadersel bir yöne sürüklenebilirsiniz. Bir şeyleri kaybetmekten, sıfırdan başlamaktan korkmamalısınız. Dış görüntünüzde büyük değişiklikler yapabilirsiniz. Baş bölgeniz biraz hassaslaşabilir. Migren, göz sorunları, beyinle ilgili hassasiyetler varsa kontrollerinizi yaptırmalısınız. Sporla yaşam biçiminizi değiştirebilirsiniz. Zorluklar karşısında mücadele etmekten geri durmayacaksınız. Kendi işinizi kurabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Sizden saklanan her şey tutulmayla aydınlığa kavuşuyor. Güçlü bir kitleyi peşinizden sürükleyebilirsiniz. Herkese güvenmemeniz ve sırtınızı dayamamanız iyi olabilir. Sizi kışkırtan kötü emellerine alet etmek isteyen insanlar olabilir. Hırsızlık ve dolandırıcılıklara karşı tetikte olmalısınız. Estetik, güzellik işlemlerine harcamalar yapabilirsiniz. Finansal konularda özellikle hayatınızın dönüm noktasını yaşayabilirsiniz. Sektörünüzü değiştirebilir veya mal, toprak yatırımı yapmayı düşünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Sosyal çevrenize yeni yüzler katılabilir. Büyük bir amacınızı gerçekleştirmek için harekete geçebilirsiniz. Ne düşündüğünüze gerçekten ne istediğinize dikkat edin çünkü her an gerçek olabilir. Kendinizi geliştirmeniz, iş bitiriciliğiniz, zekanız ve pratikliğiniz sayesinde ilerleyebilirsiniz. Kadersel bir sorumluluk üstlenebilirsiniz tutulmayla. Kariyerinizde büyük oynayabilir ve kendinizi ezdirmeyebilirsiniz. Ebeveynleriniz, otorite figürleriyle ilişkilerinizde saygılı olmaya özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kariyerinizle ilgili önemli bir yenilik hayatınıza dahil olabilir. Terfi edebilir, iş sebepli yurt dışına çıkabilir, kendi işinizi kurabilirsiniz. Başaracaklarınız konusunda çevreden gelen manipülasyonlara karşı duvar koyabilirsiniz. Güçlü tuttuğunuz inançlarınız sayesinde kimsenin sabredemediği ve yarı yoldan döndüğü büyük işleri başarabilirsiniz. Aile hayatınızda değişen dengeler sizi biraz zorlayabilir. Adalet savaşı verebilir, hukuki haklarınız neyse almak için tüm gücünüzü ortaya koyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kendinizi yetenekleriniz doğrultusunda geliştirecek, deneyim kazandıkça yaşam enerjinizi daha çok yükselteceksiniz. İçinizdeki çocuğu öldürmelerine izin vermemelisiniz. Çocuklarınızın geleceğini ilgilendiren güzel gelişmeler olabilir. Sizi olduğunuz gibi kabul etmeyen insanlar hayatınızdan çıkabilir. Ticari hayatınızda ani bir sıçrama, tanınma, parlama potansiyeliniz bulunuyor. Sağlık olarak genital organlar, rahim ve psikolojiye daha çok yönelmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İlişkilerdeki tüm sırlar açığa çıkabilir. İyi ve kötü insanları ayırt etmek için gerçeklerle yüzleşmeniz gerekebilir. Problemli ilerleyen bir evliliği bitirebilirsiniz. Bazı insanlarla aranıza mesafe koyarken, bekarsanız ciddi bir beraberliğin temelleri de atılmaya başlanabilir. Yurt dışında yeni bir hayat kurmayı, hiç görmediğiniz ülkeleri seyahat etmeyi ve tüm düzeninizi sıfırdan inşa etmek isteyebilirsiniz. Bir travmanız ve korkunuz çözülebilir. Genital organlar, rahim, böbrek ve bel bölgesindeki sağlık sorunlarına karşı dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hayatınız için dönüm noktası olacak güçlü bir ilişkiye başlayabilir veya uzun süredir devam eden beraberliğinizi sonlandırabilirsiniz. Ortaklık ve işbirliklerine açık olmalısınız. Birlik beraberlik içinde hareket etmek finansal hanenize kazanç olarak yansıyacaktır. Gerektiğinde yardım istemekten çekinmemelisiniz. Bir krizi fırsata çevirebilirsiniz. Davalar yoluyla tazminat, miras hak edişlerinizi alabilirsiniz. Estetik de düşünebilirsiniz tutulmayla. Kendinizdeki hataları fark etme ve dönüştürmeye daha gönüllü olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Çalışma hayatınızı ilgilendiren önemli bir değişikliğe gitmeniz mümkündür. Ekiplerinizi yenileyebilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız yanınıza asistan ve yardımcı alabilirsiniz. Müşteri portfoyunuz genişleyebilir. Kilo fazlanız varsa disiplinle sürdüreceğiniz spor ve diyet sayesinde daha fit bir bedene kavuşabilirsiniz. Aşk hayatınızda sorumluluk alarak ciddi adımlar atabilirsiniz. Evlilik yoluyla düzeninizi değiştirebilirsiniz. Eğer evliyseniz çocuk sahibi olmanın zamanı gelmiş olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Tutulmayla tüm toksik ilişkiler temizlenirken hayatınızda dönüm noktası yaratacak düzeyde birini hayatınıza alabilirsiniz. Yeni heyecan ve maceralara açılabilirsiniz. Hobileriniz, çocuklarınız, yatırımlarınızla çok yakından ilgilenebilirsiniz. İşletmenizi büyütebilirsiniz. Takım arkadaşlarınız büyüyebilir. Yeteneklerinizi iş hayatınıza daha çok kanalize edebilirsiniz. Sağlıkla ilgili kalp, damar yolları rahatsızlıklarına karşı dikkat etmelisiniz. Erken teşhis, düzenli kontroller bir sağlık sorunu olsa bile daha kolay tespit edilmesi ve şifalanmanıza yardımcı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Aile bireyleriyle ilgilenmenizin vakti gelmiş olabilir. Çocuklarınızın geleceklerine dair sevindirici gelişmeler olabilir, emekleriniz boşa gitmeyebilir, özel bir yeteneğini keşfedebilirsiniz. Yatırımlar sayesinde kazanabilirsiniz. Şansınıza güvenebilirsiniz. Yaşlı ve sağlık sorunu yaşayan insanlar varsa dikkatli olmanız gerekebilir. Taşınabilir, evinizi satabilir, evde değişiklikler yapabilir, mülk alabilir ve miras kazanabilirsiniz. Evden çalışmaya başlayabilir veya ofis tutabilirsiniz. Bekarsanız tek başınıza yaşama kararı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Gireceğiniz yeni topluluklarda alacağınız bilgiler, davetler, teklifler ve katılacağınız bir eğitim hayatınızı büyük oranda değiştirebilir. Sosyal medyanızı işiniz gereği daha etkili kullanmaya başlayabilirsiniz. Araç satın almayı ve yenilemeyi düşünebilirsiniz. Kardeşleriniz, kuzenleriniz, komşularınızla daha samimi bağlar kurabilirsiniz. Bir konuda kısıtlandığınızı, ilerleyemediğinizi düşünüyorsanız eğer özgürlüğünüze kavuşabilirsiniz. Büyük, geniş belki bahçeli bir eve taşınabilirsiniz. Yazlık bir yer satın alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Parasal açıdan dönüm noktası yaşayacak yeni gelişmeler hayatınıza iştirak edebilir. İşsizseniz büyük bir yardımla işe girebilir, kendi işinizin girişimcisi olmaya karar verebilir, maddi olarak sorumluluklarınızı arttırabilirsiniz. Uzun vadeli bir yatırım düşünebilirsiniz. Belki kendi evinize çıkmak belki evlenmek kaynaklı harcamalarınız artabilir. Beslenmenizi kontrol altına alarak kilo fazlanız varsa verebilirsiniz. Sanal ticaret, devlet yardımları, emeklilik, yurt dışı kaynaklı elinize bir para da geçebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis