Merve Çubuktepe

Çok önemli bir aya adım atıyoruz! Yılın ilk Ay tutulması 25 Mart 2024’te saat 09:00’da 5 derece Terazi burcunda gerçekleşecek. Ancak öncesinde de sayısız gündemimiz var. 10 Mart 2024’te Balık yeniayı ile Mart ayını açarken, 12 Mart 2024’te Venüs Balık ve 23 Mart 2024’te Mars Balık burcuna geçecek. Gökyüzü Balık burcu yoğunluğuna geçerken bazen sisler arasında kaybolup bazen de tam kaybolduğumuzu hissederken yepyeni şeyler bulacağız. Bu süreci fırtınalı ve sisli bir havada okyanusa açılarak bilinmeyene yolculuk gibi düşünebiliriz. Sezgileri anlamanın ve duygusal kontrolün çok önemli olacağı bu ay pek çok önemli keşif ve gelişmeye ev sahipliği yapabilir. Ve tüm bu geçişlerden sonra en sonunda karaya çıkış anını 25 Mart 2024’teki Terazi burcundaki Ay tutulması simgeliyor. Bir yolculuk biterken yeni bir macera başlayacak. Ve bir sonraki ay Güneş tutulması ile yeni maceramıza başlayacağız. Ancak önce yolculuğa çıkma ve onu tamamlama zamanı. Rastgele!

Ayın en önemli konusu tabii ki 10 Mart 2024’teki Balık burcundaki yeniay ve 25 Mart 2024’teki Terazi burcundaki Ay tutulması. İki yapı birbiriyle son derece alakalı. Sırayla bu gök olaylarını inceleyelim:

10 Mart 2024 saat 11:00’de 20 derece Balık burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Ay tutulmasından önceki yeniay olduğu için bu gök olayı son derece önemli zira büyük bir tamamlanma ve geçiş aşaması arifesinde son eylemleri gerçekleştirmek ve tohumları atmak adına önemli tesirler altında olacağız.

Yeniay anında Güneş-Ay ikilisi Neptün ile kavuşumda olduğu için ruhsal ve sezgisel anlamda çok yoğun bir enerji söz konusu. Ancak bunun hem aydınlık hem de karanlık yönü var elbette, zira kavuşum açıları nötrdür ve sürecin nasıl şekilleneceği tamamen seçimlerimize bağlıdır. Olumlu anlamda sezgilerimizin güçleneceği, iç ses ve rehberliğimize ulaşabileceğimiz, illüzyonları aşarken tamamlanma ve birlik hissine daha yaklaşacağımız bir yola girebiliriz. Ancak gölge yönüyle de yeniay anında etkin olan yıkıcı etkilere sahip Mars-Uranüs karesi sebebiyle hayaller, melankoli veya kendi bilinçaltı dehlizlerimizde kaybolma riski söz konusudur. Kurban psikolojisine girmemek ve kurtarıcı aramamak bu süreci en iyi şekilde yönetmemizi sağlayacaktır. Her sert açı illa felaket getirmek zorunda değildir, ancak biz kendimiz felaketi hazırlar veya hali hazırda olan bir felakete kendi özgür irademizle adım atmayı seçersek yapacak bir şey yoktur. Bu yüzden varlığımıza iyi gelmeyen, yıkıcı ve yorucu etkisi olan her şeyle bağımlılık olsa dahi kurtulmak ve mesafe koymak yeniay enerjisini en iyi şekilde kullanmamızı sağlayacaktır.

Neyse ki yeniayda yıkıcı tesirlerden ziyade iyicil etkiler daha güçlü; bu da olumlu çalışma ihtimalini güçlendirmekte. Yeniaya Uranüs olumlu altmışlık açı ile destek vereceği için biraz gayret gösterdiğimiz takdirde önce ruhsal düzlemde başlayıp sonra fiziksel düzleme tezahür edecek olumlu bir değişim hatta içsel devrim dalgasını başlatabiliriz. Yeniay haritasının tepe noktasında en hayırlı yıldızlardan biri Spica yerleşimde. Bu da ölüm yerine yaşam, karanlık yerine aydınlık, yıkmak yerine yaratımı seçtiğimiz takdirde tıpkı bahar gibi her şeyin tekrar çiçekleneceği bir döngünün başlanacağını göstermekte. Bu süreçte bazı vedalar ve yol ayrımları gerekebilir, zira Ay tutulması kapıda. Ancak bazen bir sonraki faza geçmek adına bazı şeyleri de geride bırakmak gerekir. Yeniay +-7 gün boyunca etkili olacak.

Yeniay etkisini yaşadıktan sonra ayın sonlarında gelirken bu ayın ve hatta yılın en önemli gökyüzü olaylarından birine adım atacağız. 25 Mart 2024 saat 09:00’da 5 derece Terazi burcunda bir Ay tutulması meydana gelecek. Yılın ilk tutulması nispeten iyicil etkilere sahip. Epeydir sert açılı tutulmalar deneyimledikten sonra bu tutulma taşları yerine oturtuyor diyebiliriz. Tutulma anında burç dışından da olsa Güneş-Neptün kavuşumunun etkin olması inancın zaferi ile ilişkilidir. Aynı zamanda saklanan ortaklıklar, usulsüzlükler çok çarpıcı şekilde açığa çıkabilir.

Merkür bu tutulmada açısız, işte buna dikkat etmek gerek. Zira Koç burcunda olması bir heves aksiyon almaya çat çat konuşmaya hatta biraz da kapasitemizin ötesinde atar gider yapıp çok büyük taahhütler vermeye bizi götürebilir ancak açısız konum iyi niyetimiz olsa dahi yön bulmakta zorlanabileceğimize işaret etmekte. Bu sebeple bir hareket planımızın olması bu süreçte çok önemli. Tutulma hem kafa karışıklığı yaratırken hem de hiç beklenmedik kişilerin görünür ve ünlü olmasına zemin hazırlamakta. Yeni yüzler ortaya çıkabilir ve yeni kanaat önderleri oluşabilir.

Bireysel düzlemde tutulma anında Venüs üç gezegenden birden (Jüpiter, Satürn, Uranüs) olumlu açı aldığı için bu tutulma ikili ilişkilerde son derece iyileştirici ve güçlendirici bir tesire sahip. Venüs bu esnada aşkla alakalı iyicil asteroit Cupido ile kavuşum da yapacağı için kalbi boş olanlar için aşk, güçlü ilişkisi olanlar için evliliği beraberinde getirebilir; küsler tekrar barışabilir. Tabii ki Ay tutulmaları kapanışları da temsil ettiği için vadesi dolan ilişkiler sonlanacaktır bu kaçınılmaz. Ancak…

Lütfen her Ay tutulması hatta herhangi bir gök olayı olduğunda depremler olacak, mahşerin dört atlısı gelecek, herkes ayrılıp boşanacak gibi saçma sapan demeçler verip kendi mutsuzluğu ve ilgi açlığını başkalarına yansıtmaya çalışan insanları dikkate alıp korkuya kapılmayın. Zihniniz korkuyla yüklenirse davranışlarınız değişir, korkuyla değişen davranışlar insanlara yaklaşımınızı değiştirir; bu da kendi kendini gerçekleştiren kehanet sürecini yaratır. Yani bir felaket tellalı olacakları “bildiği” için değil bilinçsizce kendinizi yıkıcı davranışa programladığınız için süreç oluşur. Buna izin vermemek gerek.

Bu Ay tutulması ne büyük deprem ne de yıkım ne de herkesi birbirinden koparacak bir yapıya sahip. Bazı insanlar sadece herkes kendisi gibi mutsuz olsun veya kendi mutsuzluklarına kılıf ve gerekçe göstermek için çözüm bulmak yerine bahane olarak yaşadıkları sarmallara felaketler eşlik etsin ister. Gökyüzündeki bu ay Balık burcu ve tutulma tesirleri bu duyguları daha da körükleyebilir. Oysaki tam tersi yok oluş yerine var olmayı seçersek kendimizden başlayarak her şeyi iyileştirme şansı bulabiliriz.

Ay boyunca birçok gezegen burç değişimine girecek. Sırayla inceleyelim:

10 Mart 2024’te Merkür Koç burcuna geçiş yapacak. Merkür zodyağın başına geri dönüyor. Merkür bu burçta sivri, net ve dobra iletişim tarzını temsil eder. Bu süreçte ülke gündeminde de demeçlerin son derece sertleşeceği adeta kılıçların havada uçuşacağı bir döneme adım atıyoruz. Bireysel düzlemde de içimizde tuttuklarımız hızla dışa dökülebilir. Girişimler için de iyi planlandığı takdirde olumlu bir zamandır. Agresyon, dürtüsellik ve düşünülmemiş söylemlere karşı ekstra dikkatli olunmasında fayda vardır. Merkür önümüzdeki ay bu burçta retro yapacağı için Boğa burcuna kısa bir süre giriş yapsa da uzun bir süre Koç burcunda kalacak, retro etkilerini önümüzdeki ay konuşacağız. Merkür 3 Nisan 2024’te kısa bir süre Koç burcundan Boğa burcuna geçse de retro konumda 10 Nisan 2024’te tekrar Koç burcuna dönecek ve 15 Mayıs 2024’e kadar burçta kalacak.

12 Mart 2024’te Venüs Balık burcuna geçiş yapacak. Venüs bu burçta yücelim denen güçlü pozisyondadır. Venüs Balık burcundayken en temel manasıyla fedakârlık, anlayış ve sonsuz bir sabır ile ilişkilidir. Sonsuz sevgi ve merhametin sembolü olduğu için ve en önemlisi de o duygu kaybetmemek adına büyük sorunlar olsa dahi hemen affetme ve sorunları görmezden gelme eğilimi görülebilir.

Ancak unutmayalım ki bu transit aşırı beklentilerin getirdiği hayal kırıklığı ve kurban psikolojisini de sembolize edebilir. Bu sebeple de altı boş, yalan içeren ve sömürü odaklı insan ilişkilerin gerçek yüzü görünür hale gelebilir. Balık burcu doğrudan sanatla ilişkili olduğu için süreç boyunca sanatsal faaliyetlere daha fazla odaklanmak, yeteneklerimizi değerlendirmek hatta ustalaşmak için ders almak ruha çok iyi gelebilir. Kendimiz sanat icra etmiyorsak dahi sanatı hayatımızın içine daha fazla dahil etmek hayatımızı renklendirecektir. Ayrıca bu transit yardımlaşma ve merhamet duygusu ile alakalıdır. “Az sadaka çok belayı defeder” sözünü hatırlayalım. Venüs 5 Nisan 2024’e kadar bu burçta kalacak.

20 Mart 2024’te Güneş Koç burcuna geçiş yapacak. Astrolojik açıdan yeni bir döngü başlıyor ve ilkbahar ekinoksu gerçekleşiyor. Umarım bu yeni döngü, tıpkı gece ve gündüz süresinin eşitlenmesi gibi herkese denge ve bütünlük getirir. Güneş Koç burcundayken bireysellik ve kararlılık artar. Ne istediğimize karar vermek ve hayata geçirme arzusu daha ön plana çıkacaktır. Tüm Koçların doğum günü kutlu olsun yeni yaşınız size güzellikler getirsin! Güneş 19 Nisan 2024’e kadar bu burçta kalacak.

23 Mart 2024’te Mars Balık burcuna geçiş yapacak. Balık burcundaki Mars, duyguların derin sularından yükselirken, bilinçdışının gizemli kıyılarına doğru yol alır. Bu yolculukta, netlik ve kararlılık sık sık sislerle örtülüdür. Mars’ın Balık’ta nereden geldiği belirsizdir; bu yüzden motive olmak, içsel pusulanızı ayarlamakta zorlanabilirsiniz. İstekler, hayallerin ve özlemlerin renkli yelkenleriyle şekillenirken, bazen bu rüya gemisi verimsiz sulara sürüklenebilir. Hayatın zorluklarından kaçmak, kendini uyuşturmak cazip gelebilir. Ancak bu durum kendi kuyunuzu kazmak anlamına gelebilir. Kurtarılmayı beklemek ya da başkalarını kurtarmak isterken, kendinizi kaybetme tehlikesi vardır. Öfke duygusu bilinçsizce kendimizi de yutacak fırtınaları yaratabilir ve çaresizlik hissi de ayrıca bir silah olarak kullanılabilir. Bu dönemde içsel pusulamızı ayarlamak ve hayallerinizle gerçek dünyayı dengelemek önemlidir. Mars bu mistik ve sisli sularda yelken açarken bilinçli bir kaptan gibi hareket etmek bu okyanusun derinliklerinde kaybolmamanızı sağlar. Mars 30 Nisan 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Mart ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Mart 2024 / Güneş-Jüpiter Altmışlığı: Kendi potansiyelimizi daha iyi görebilir, hedeflerimize odaklanabilir ve başarıya doğru ilerlemek için gerekli adımları atabiliriz. İnançlarımızı güçlendirebilir, yeni fırsatlarla karşılaşabilir ve başkalarına yardım etme arzumuz artabilir. Bu dönemde kendimizi ifade etmek, risk almak ve büyük düşünmek için cesaret bulabiliriz. Kendimizi geniş bir perspektiften görmek, başarıya olan inancımızı artırırken, aynı zamanda başkalarına da ilham verme potansiyelimiz vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

1 Mart 2024 / Venüs-Chiron Altmışlığı: Duygusal ve ruhsal konularda şifalanma getirebilen bu açı özellikle birey veya taraflar adım attığında kalbi yaralanmaları dengeleyebilir; barışma, uzlaşma ve ortak paydada buluşmak söz konusu olabilir. Öfke yerine anlayış, empati ve şefkat çok şeyi değiştirebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

3 Mart 2024 / Venüs-Uranüs Karesi: Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

4 Mart 2024 / Merkür-Uranüs Altmışlığı: Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

7 Mart 2024 / Mars-Chiron Altmışlığı: Hareket enerjisini kullanarak kendimizi iyileştirebiliriz. Spora başlamak, ilk seferde olumlu sonuçlanmamış bir cerrahi müdahaleyi tekrar etmek gibi durumlar adına açı kalıbı değerlendirilebilir. Ruhsal yaralarımızı ancak cesaret ve eylemle iyileştirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Mart 2024 / Jüpiter-Juno Üçgeni: Bu açı kalıbı evlilik teklifleri, ilişkilerin boyut atlaması veya mevcut ilişkilerin sorunlarının çözülmesi adına iyileştirici bir etkiye sahiptir. Karşılıklı anlayış ve hoşgörü ile çözülmez gibi görünen problemlerin geride kalma şansı vardır. Ayrıca her türlü söz, nişan ve evlilik gibi konular için de değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Mart 2024 / Merkür-Neptün Kavuşumu: Özellikle bu açı kalıbı en güçlü olanlardan biri ve tüm çalışmalar için değerlendirilebilir. Hayal gücümüz çok yüksek çalışabilir, sanatsal ve yaratıcı üretime açık olabiliriz, ilham perileri adeta bizim için mesai yapabilir. Sadece dalgınlık, unutkanlık görülebileceğinden her şeyi not alıp, ajandayla ilerlemekte fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Mart 2024 / Balık Burcunda Yeniay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

10 Mart 2024 / Mars-Uranüs Karesi: Bu açı olayları iyice öngörülemez ve kaotik yapmakta. Planlar alt üst olabilir, ani gelişmeler bireysel ve makro gündemi sarsabilir. Öfke kontrolünü iyi sağlamak çok önemli olacak, bir anlık gafletlerle bir çuval inciri berbat etme riski var. Bin düşünüp bir söylememiz, eyleme geçmemizde fayda var. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

10 Mart 2024 / Güneş-Uranüs Altmışlığı: Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. Yaratıcılık, kalıp dışı olanı düşünmek ve uygulamak mümkündür. Dinamik, yaratıcı ve üretkenliği arttıran bir tesirdir. Ruhumuzu istersek daha özgür kılabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

10 Mart 2024 / Merkür Koç Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

11 Mart 2024 / Merkür-Plüton Altmışlığı: Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

12 Mart 2024 / Venüs Balık Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

17 Mart 2024 / Güneş-Neptün Kavuşum: Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biri. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. Bu açı kişiyi aldanmaya açık hale getirebildiğinden gerçekçiliği elden bırakmamak çok önemlidir, illüzyonlara kapılmamak çok önemli. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Mart 2024 / Güneş Koç Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

20 Mart 2024 / Merkür-Chiron Kavuşumu: Egomuzun oldukça hassas olacağı bu dönemde geçmiş ve şimdi iç içe geçebilir. Özellikle tüm insan ilişkilerinde geçmişe dayalı olumsuz referanslarla karar verme eğilimimiz artabilir. Oysaki tam tersi tam da bu an objektif olup geçmişin rehberliğiyle doğru cevapları bulma zamanıdır. Bu açı kalıbı her türlü ibadet ve ruhsal şifa çalışması için idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

21 Mart 2024 / Güneş-Plüton Altmışlığı: Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına destekleyicidir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Kendimizi olumlu anlamda dönüştürme ve gelişme şansı söz konudur. Çaba gösterirsek sağlığımızı dengeleyebilir, korkuları yenebilir veya zararlı bir alışkanlığı bırakabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

22 Mart 2024 / Venüs-Satürn Kavuşumu: Bu açı kalıbı duygusal ve maddi konularda kendi özgürlük ve isteklerimizi merkeze alırken kişisel sınırlarımızı da çizmemizi desteklemekte. Daha anlayışlı, herkesi düşünen çoğulcu bir yapı söz konusudur. Duygusal veya maddi konularda herkesin menfaati ve kişisel isteklerini dikkat almak önemli olacaktır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Mart 2024 / Mars Balık Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

24 Mart 2024 / Venüs-Jüpiter Altmışlığı: Bu açı iyimserlik, neşe, maddi avantajlar, sevgi ve güzelliği ölçülü bir şekilde büyütme ile bağlantılıdır. Ufak fırsatlardan bile mutluluk yakalayabilir ve değerlendirmek isteyebiliriz. Güzelleşmek, bakım ve imaj değişikliği adına olumlu etkidir. İlişkilerde bozulan dengeleri onarmak az çabayla dahi mümkün olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

25 Mart 2024 / Terazi Burcunda Ay Tutulması: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

28 Mart 2024 / Venüs-Uranüs Altmışlığı: Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Aşk ve duygularda beklenmedik güzel gelişmeler, ilham ve estetik duygusu canlanabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mart 2024 Ay Fazı Takvimi:
1 Mart 2024 00:00 – 3 Mart 2024 18:22: Küçülen Ay
3 Mart 2024 18:23 – 7 Mart 2024 07:02: Son Dördün
7 Mart 2024 07:03 – 10 Mart 2024 11:59: Balzamik Ay
10 Mart 2024 12:00 – 13 Mart 2024 17:31: Yeniay
13 Mart 2024 17:32 – 17 Mart 2024 07:09: Hilal
17 Mart 2024 07:10 – 21 Mart 2024 06:26: İlk Dördün
21 Mart 2024 06:27 – 25 Mart 2024 09:59: Büyüyen Ay
25 Mart 2024 10:00 – 29 Mart 2024 11:31: Dolunay
29 Mart 2024 11:32 – 2 Nisan 2024 06:13: Küçülen Ay

Mart 2024 Ay Boşlukta Takvimi:
2 Mart 2024 10:48 – 2 Mart 2024 16:56: Ay Akrep
4 Mart 2024 18:41 – 5 Mart 2024 00:15: Ay Yay
6 Mart 2024 22:36 – 7 Mart 2024 03:39: Ay Oğlak
8 Mart 2024 21:56 – 9 Mart 2024 04:03: Ay Kova
10 Mart 2024 22:46 – 11 Mart 2024 03:19: Ay Balık
12 Mart 2024 14:09 – 13 Mart 2024 03:28: Ay Koç
15 Mart 2024 01:30 – 15 Mart 2024 06:15: Ay Boğa
17 Mart 2024 07:44 – 17 Mart 2024 12:41: Ay İkizler
19 Mart 2024 21:53 – 19 Mart 2024 22:32: Ay Yengeç
22 Mart 2024 09:35 – 22 Mart 2024 10:42: Ay Aslan
24 Mart 2024 18:50 – 24 Mart 2024 23:37: Ay Başak
27 Mart 2024 02:10 – 27 Mart 2024 12:02: Ay Terazi
29 Mart 2024 18:40 – 29 Mart 2024 22:51: Ay Akrep

İlham ve umut dolu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe