Merve Çubuktepe

Nisan ayı yılın en çarpıcı ve hareketli aylarından biri. Tam anlamıyla bir tahterevalliye benziyor. Daha ayın ilk gününden Merkür durağan konumda başlayıp, 1-26 Nisan 2024 arasında Merkür retro dönemi yaşayarak geçmişe bir yolculuk yapacağız. Bu yolculuk bol içsel hesaplaşma, yüzleşme ve iyi kullananlar için yeni keşiflerle dolu olacak. Diğer yandan en önemlisi 8 Nisan 2024’te 19 derece Koç burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Bitmedi 21 Nisan 2024’te Dünya savaşından Arap baharına pek çok küresel olayı tetikleyen Jüpiter-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Her açı ve tutulma felaket getirmek zorunda değildir, ancak bu tür yapılar çok büyük değişimleri tetiklerler. Nitekim tesirini ülkemizde de hissetmeye başladık bile. Bu değişim dalgası bireysel ve küresel olarak bu ay dalga dalga daha artarken bireysel düzlemde de kendi dünyamızda hiç keşfetmediğimiz şeyleri keşfedebiliriz, bazı yolları ayırırken yepyeni diyarlara yelken açabiliriz. Ayın çoğu Merkür retroda geçeceği için rehberlik alanımız geçmiş olacak, geçmişten gelen olaylardan dersler çıkarmak ve geleceği inşa etmek bu ayın en önemli konusu olacak. Ayın son günlerinde Merkür düz harekete geçtiğinde ise sarı ışık sönecek ve yeşil ışık yanacak, işte o zaman hazırlıklarını yapanlar için zafere koşma vakti gelecek. Güzel bir ay olsun…

Tarih sırasıyla Nisan ayını incelemeye başlarsak eğer, bu ayın tutulmalarla birlikte en önemli konusu pek tabii ki Merkür retrosu. Merkür 1-3 Nisan 2024 tarihleri arasında durağan konumda kaldıktan sonra 27-16 derece Koç burcunda gerileyecek. Merkür 24 Nisan 2024’e kadar retrosuna devam edip 25-26 Nisan 2024’ü durağan konumda geçirdikten sonra ileri hareketine başlayacak. Öncelikle takvime bir göz atalım:

Merkür retrosunun takvimi şu şekilde:
Merkür Durağan Konumda: 1 Nisan 2024 01:15 – 3 Nisan 2024 01:14 (27 derece Koç)
Merkür Retro Dönemi: 3 Nisan 2024 01:14 – 24 Nisan 2024 15:53 (27-16 derece Koç)
Merkür Durağan Konumda: 24 Nisan 2024 15:54 – 26 Nisan 15:53 (16 derece Koç)
Merkür İleri Harekette: 26 Nisan 2024 15:54 (16 derece Koç)

Merkür iletişimi temsil ettiği için elektronik cihazlarda teknik arızalar, beklenmedik internet veya elektrik kesintileri, trafik sorunları, araç arızaları gibi problemler sıkça yaşanabilir. Yeni anlaşmalar ve imzalar bireysel harita özel pozitif bir etki almıyorsa tavsiye edilmez, ancak bu tür etkinlikler ertelenmişse yani yarım kalan bir iş ele alınıyorsa tam tersi olumlu bir tesire sahiptir.

Bu dönemde sahte fırsatlar, piyasa manipülasyonları artabilir ve dolandırıcılık girişimleri sıklaşabilir; tetikte olmak lazım. Fikirlerimiz hızla değişebileceği için dövme yapmak, radikal imaj değişimi gibi konularda çok emin olmadıkça beklemede kalmakta fayda vardır.

Bireysel gelişim için bu dönem oldukça destekleyici olabilir. Örneğin yarım bırakılan bir müzik kursuna geri dönmek veya tamamlanmayan derslerin sınavlarına girmek gibi adımlar atılabilir. Uzun zamandır hayal edilen bir hedef için ilk adımı atmak da mümkündür. Ayrıca ikinci el eşya alışverişleri, alım satım süreçleri bu dönemde daha avantajlı olabilir.

Unutmayalım ki bu bir Merkür retrosu ve tüm ilişkiler bu evrede tökezleyebilir ve yanlış anlamalara açık olabilir. Sınırların belirlenmesi, karşılıklı saygı ve anlayışın korunması önemlidir. Tek taraflı ilişkilerde dengesizlikler yaşanabilir. Özellikle Merkür Koç burcunda çok dediğim dedik bir halde olduğu için hali hazırda Nisan ayı boyunca etkin olan tutulmalar tesirleri sebebiyle çok fazla ilişki tuzla buz olabilir. Ancak retroda bu durumlar gerçekleşeceği için hepsi kalıcı bir tuz-buz durumu olmayacak, bazıları kaldığı yerden devam edecektir. Yine de restleri çekerken iyi düşünmek ve gemileri gerçekten bir daha binmeyeceksek yakmakta fayda var. :) Olumlu anlamda ise eğer taraflar inat etmez, mantıklı ve kapsayıcı davranırlarsa gerçekten bağ ve değer içeren ilişkilerin de tamir olma şansı söz konusudur.

Ve 8 Nisan 2024’te retro etkili bir Güneş tutulması var, ilişkilerde çok fazla olay, ezber bozulması, başlangıç ve bitişler bizi bekler. Üstelik retro olduğu için hiçbir şey net değil, yani bu pilav çok su kaldırır. :) Hiçbir şeyi kesin oldu bitti diye yorumlamamak lazım.

Gelelim ayın hatta yılın ilk yarısının en önemli gökyüzü olayı olan Güneş tutulmasına… 8 Nisan 2024 saat 21:20’de 19 derece Koç burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulmanın başrolü tutulma anında Güneş ve Ay ile tam kavuşum açısı yapan Chiron olacak. Yaralarımızı sararken taze ve güçlü bir başlangıcın arifesindeyiz. Ancak tutulma anında Merkür retro olduğu için bu başlangıcı bir sonraki ay olan Mayıs’ta yapmak daha avantajlı olabilir. Tutulma özellikle kendi işini yapan veya yapmak isteyenler için son derece destekleyici durumda.

Tutulma anında Jüpiter-Uranüs kavuşum açısına çok yakın durumda, bu bağlamda Koç burcunun da savaş temasıyla birleşince global düzlemde savaş ve ülkeler arası askeri gerilimi tetikleyen bir tesir oluşturabilir.

Tutulma anında Güneş, Betelgeuse isimli hayırlı bir yıldızla paralel konumda; Mars, Rigel etkisi devrede. Sert gündemler olsa da dünyada olumlu gelişmelerin yaşanmaya başlayacağı, köhne düzene karşı bireysel bir uyanma sürecini bu tutulma tetikleyebilir.

Bireysel düzlemde gerçekten inandığımız bir konuya kendimizi adayıp odaklayarak en yüksek seviyeye çıkma sürecini temsil eden bu tutulmayı en etkin şekilde kullanmak adına odaklanmamız gereken temalar şu şekilde: İlk zorlukta pes etmemek, odağı kaybetmemek ve inandığımız şey için sonuna kadar savaşmak.

5 Nisan 2024’te Venüs Koç burcuna geçiş yapacak. Venüs yüceldiği Balık burcundan Koç burcuna adım atıyor. İlişkilerde bireysellik ihtiyacının ve cinsel tansiyonun artışı, ilk görüşte aşklar, aşk ve tutkuyu karıştırmak, bir anda ayrılıp bir anda barışmak gibi durumlar sıkça görülebilir. İlişkide sürekli talep eden, ya da istediğimizi alınca aniden giden taraf olmak mümkündür. Zaman zaman tamamen dürtüsel ve fevri hareketlerimizden kendimiz de zarar görebiliriz, dikkat. Olumlu yönüyle özgürlüğümüzü, bastırdığımız şeyleri dışarı vurmayı ve savaşçı dişil arketipi temsil eder. Venüs Koç kovalayan bir enerji olmamalıdır, özümde fethedilme arzusu yatar. Tıpkı Yunan Av tanrıçası Artemis gibi. Sabır ve sabırsızlıkla imtihan olurlar genelde. Venüs 29 Nisan 2024’e kadar bu burçta kalacak.

19 Nisan 2024’te Güneş Boğa burcuna geçiş yapacak. Tüm Boğaların doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız size güzellikler getirsin! Güneş Boğa burcunda baharın başlangıcından bizi alıp çiçeklerin açtığı ve doğanın tam anlamıyla uyandığı o ahenkli döneme getirir. Bir şeyleri sağlamlaştırma, güzelleştirme zamanıdır. Doğayla temas ve beş duyuyu etkin şekilde kullanmak ruha her zamankinden daha iyi gelir. Tüm Boğaların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin! Güneş 20 Mayıs 2024’e kadar bu burçta kalacak.

21 Nisan 2024’te Jüpiter-Uranüs Kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbının etkisi oldukça uzun süreli ve Dünya astrolojisi açısından son derece büyük bir öneme sahip. Açının etkin olduğu zamanlarda Dünya Savaşından ihtilallere, Arap baharından toplumsal ayaklanmalara pek çok kritik gelişmenin olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda bu açı kalıbı yine aynı şekilde makro koşullar üzerinde büyük değişimleri belki bir anda değil ancak yıl içerisinde çok çarpıcı bir şekilde ortaya çıkaracaktır. Boğa burcu vurgusu olduğu için kıtlık, küresel ekonomik krizin büyümesi, piyasalarda çarpıcı iniş çıkışlar, yıkılmaz görülen yapıların batması, küresel oyuna hiç beklenmedik yeni oyuncuların dahil olması, kitlesel hak arayışı ve ayaklanmalar gibi motifleri görebiliriz.

Bireysel düzlemde sadece haritası özel etki alacak kişilerin deneyimleyeceği bu açı başta alışması zor, ezber bozan ve son derece sarsıcı değişimleri beraberinde getirebilir. Ancak bu bir kavuşum açısı, olumsuz açı değil. Yani ezberlerimizi tamamen değiştirmemiz gerektiren bir süreçteyiz. Çağa ayak uydurmak, yenilenmek, inat ettiğimiz ve değişime kapalı olduğumuz konularda ayak diremek yerine yeni bir şeyler yapmak vaktidir. Kısır döngüleri kıranları bu süreçte tahmin ettiklerinden büyük fırsatlar bekliyor olabilir.

24 Nisan 2024’te saat 02:48’de 4 derece Akrep burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Tutulmalar döneminden sonraki ilk dolunayı deneyimleyeceğiz ve Merkür hala Retro konumda olacak. Geçmişe dair sert bir hesaplaşma yaşayabileceğimiz bu dolunay acı veya karanlık olsa da bazı gerçeklerle yüzleşme ve vedalaşma temasına vurgu yapıyor.

Dolunay anında Plüton sert bir görünümle etkin olacağı için duygusal açıdan bir miktar hırpalanmış hissedebiliriz, ancak tam da Merkür retrosunun son aşamasına gelirken bu dolunayı tam bir yüzleşme ve kapanış süreci olarak görebiliriz. Zira bu dolunaydan sonra Merkür düz harekete dönerken bizimle kalanların kalıcı, gidenlerin veya veda ettiklerimizin ise sadece bir vakit yaşam planımızda rolü olan eşlikçiler olduğunu anlayacağız. Ancak her şey bir yerde bir şekilde gerekli ve büyük döngünün bir parçası. Korkularımızla yüzleşir ve gerekirse bir şeyleri “kaybedersek” asıl o zaman daha çok şey kazanma ve aydınlanma şansı buluruz.

29 Nisan 2024’te Venüs Boğa burcuna geçiş yapacak. Venüs yönettiği Boğa burcundayken kurulan ikili ilişkiler ve ortaklıklar sağlam temellere oturmaya meyillidir. Belirsizliklerden ziyade eli yüzü düzgün ilişkilerin oluşmasına çok daha meyilli bir etkileşim söz konusudur. Sadakat ve bağlılık bu dönemde anahtar kelimedir ilişkilerde; nitekim haritanızdaki etkilere göre de bu konuda sizi tatmin etmeyen bir ilişkiniz varsa tutulmaların da etkisiyle yollar hızla ayrılabilir. Sağlam ilişkiler kalıcı olarak yapılanır ve güçlenir. Finansal konularda doğru ve hesaplanmış adımlar atıldığı takdirde bereket ve kazanç söz konusudur. Bu dönem toprak almak, tarım yapmak, kişisel bakım ve doğal ürünlere odaklanmak ekstra kar getirebilir. Venüs 23 Mayıs 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Mars 30 Nisan 2024’te Koç burcuna geçiş yapacak. Mars yönettiği Koç burcuna adım atıyor. Bu transit bir şeyleri başlatmak, keşfetmek, özgürleşmek ve kazanmak için ideal bir etki yaratır. Bağımsızlık duygusu çok önemlidir. Bu dönemde kimsenin işimize karışmasını istemeyip aşırı şekilde kendi istek ve kararlarımıza odaklanabilir, abartırsak önemli uyarıları kaçırıp hatalı kararlar da alabiliriz. Cesaretle körlüğü karıştırmamak son derece önemlidir. Gölge yön olarak bir anda gaza gelip onlarca işe başlayıp hepsini yarım bırakmak da mümkündür. Yani cesaretin yanında kararlılık ve odaklanma da başarıya giden yolda son derece önemli olacaktır. 9 Haziran 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Nisan ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

1 Nisan 2024 / Merkür Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

3 Nisan 2024 / Merkür Retrosu Başlıyor: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

3 Nisan 2024 / Venüs-Neptün Kavuşumu: Yılın en romantik açı kalıplarından biri. Hem de Merkür retro olduğu için tam bir barışma açısından bahsediyoruz. Bu açı kalıbı koşulsuz sevgi, romantizm ve kendini adamakla doğrudan alakalıdır. Açı kalıbı yeni aşk ilişkileri veya mevcut bir ilişkinin ciddiyete binmesi gibi etkileri beraberinde getirebilir. Barışma ve affetmek adına da güçlü bir tesir söz konusudur. Açı kalıbı+-5 gün etkili.

5 Nisan 2024 / Venüs Koç Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

6 Nisan 2024 / Venüs-Plüton Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

8 Nisan 2024 / Koç Burcunda Güneş Tutulması: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

8 Nisan 2024 / Güneş-Chiron Kavuşumu: Tam da Güneş tutulması günü kesinleşecek olan bu açı vesilesiyle kendimizi gözden geçirebileceğimiz bir süreç, yıkıcı anı veya deneyimlerin dahi doğru dersler alınarak yapıcı etkilere dönüşmesi söz konusu olabilir. Kendimizi daha fazla irdeleyebilir hatta acımasız olabiliriz, ego patlamaları da görülebilir. Bu düzlemde en doğrusu empati kurmak ancak bireysel alandan da taviz vermemektir. Dengeleri korumak son derece önemli. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Nisan 2024 / Mars-Satürn Kavuşumu: Bu açı ciddi anlamda bir zorlanma, çatışma etkisi içeriyor. İnat, saplantı veya ben bilirim/ben yeneceğim saplantısı insan ilişkilerine zarar verebilir. Piyasalar adına da zorlayıcı tesirler, ek zamlar, yaptırımlar gündeme gelebilir. Sınırları ortadan kaldırmak isterken haddinden fazla şeye zarar verme, düzenleri gereksiz yere yıkma ve kaos yaratma durumu söz konusu olabilir. Toplumsal gerilim, isyan ve tepki temalarına açıklık yaratır. Ancak tepkiler aynı sertlikte bastırılabilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

12 Nisan 2024 / Güneş-Merkür Kavuşumu: Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Kararsızlıklar görülebilir, akıl ve mantık odağıyla karar vermek bu süreçte önemlidir. Merkür retro konumda açı gerçekleşeceği için alacağımız haberler genelde geçmişten gelen olay ve kişilerle ilgili olacaktır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

15 Nisan 2024 / Merkür-Chiron Kavuşumu: Egomuzun oldukça hassas olacağı bu dönemde geçmiş ve şimdi iç içe geçebilir. Özellikle tüm insan ilişkilerinde geçmişe dayalı olumsuz referanslarla karar verme eğilimimiz artabilir. Bu açı kalıbı her türlü ibadet ve ruhsal şifa çalışması için idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

17 Nisan 2024 / Venüs-KAD Kavuşumu: Bu iyicil açı kalıbı duygusal konularda beklenmedik keyifli sürprizleri beraberinde getirebilir. Yeni flört ve çekimler söz konusu olabilir. Ayrıca birlikte başarmak, ekip çalışmaları için çok uygundur. Merkür retro döneminde olduğumuz için eski ilişkilerde canlanma ve tekrar barışmalar görülebilir, ancak kalıcılık durumu retrodan sonra belli olacaktır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Nisan 2024 / Merkür-Venüs Kavuşumu: Açının etkisiyle iletişim becerilerimiz ve sosyal etkileşimlerimiz artar. İnsanlarla daha kolay bir şekilde bağlantı kurabilir, duygusal olarak anlaşılabiliriz. İlişkilerimizde daha yumuşak bir dil kullanarak sevdiklerimize duygusal destek verebiliriz. Bu enerjiyi kullanarak ilişkilerimizi derinleştirebilir ve keyif aldığımız şeylere odaklanabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Nisan 2024 / Güneş Boğa Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

19 Nisan 2024 / Mars-Jüpiter Altmışlığı: Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlık ve hırs artar. İyi hesaplanmış cesaret ve rekabet arzusu bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. İnandığımız bir şeyi hayata geçirmek adına harika bir tesirdir. Ayrıca spor, diyet ve kaslanma için destek verir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

20 Nisan 2024 / Mars-Uranüs Altmışlığı: Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi etkili çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Cesaret, efor ve yaratıcılık gerektiren konuları geliştirmek ve çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

21 Nisan 2024 / Jüpiter-Uranüs Kavuşumu: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

21 Nisan 2024 / Venüs-Chiron Kavuşumu: Kavuşum açı nötr doğada olduğu için zorlu halinde duygusal yaralanmalara açıklık veren bu açı kalıbını olumlu kullanmanın en iyi yolu içimizdeki şefkati kendimize yöneltmektir. Açının etkili olduğu dönemde ani ve sivri demeçler, patlatıcı duygulara karşı ekstra dikkat etmekte fayda vardır. Zira anlık tepkiler uzun vadeli krizleri tetikleyebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

21 Nisan 2024 / Güneş-Plüton Karesi: İlişkilerde saplantı, kısıtlama ve kontrol takıntısı kaynaklı sorunlar yükselişe geçebilir. Değiştirilmesi gereken tutumların tüm gerçekliği ile farkına varabiliriz. Tutku odaklı, karanlık ve saplantılı düşünceler ilişkilerde engel yaratabilir. Kaybedeceğimizi bildiğimiz savaşlara girmemeli, otorite figürleri ile ilişkileri dengede tutmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

24 Nisan 2024 / Akrep Burcunda Dolunay: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

24 Nisan 2024 / Merkür Durağan Konumda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

26 Nisan 2024 / Güneş-Juno Üçgeni: Bu açı kalıbı ikili ilişkilerde canlandırıcı ayrıca boyut atlatan bir tesire sahiptir. Özellikle eril enerji daha aktif durumdadır, misal bir ilişki koptuysa veya sessizlik hakimse eril enerji tarafından hareket gelebilir. Merkür retrosunun tam son evresinde oluşan bu açı kalıbı özellikle Nisan ayında söz, nişan ve nikah gibi konular gerçekleşecekse tercih edilebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

26 Nisan 2024 / Merkür Retrosu Sona Erdi: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

29 Nisan 2024 / Güneş-Vesta Altmışlığı: İnancı güçlendiren ve daha da konsantre kılan bu açı kalıbı her türlü ruhsal çalışma ve kişisel gelişim faaliyeti için çok uygundur. Bir konuyu kafamıza taktıysak, başarmak adına tam bir inanca sahipsek hayata geçirmek adına harika bir destek söz konusudur. Ruhsal ve fiziksel bedeni onarmak, güçlenmek ve ön plana çıkmak adına da olumlu tesirler mevcuttur.

29 Nisan 2024 / Mars-Neptün Kavuşumu: Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Dalgınlık, aldanma ve manipülasyonlara karşı dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

29 Nisan 2024 / Venüs Boğa Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

30 Nisan 2024 / Mars Koç Burcunda: Açıklaması ilk bölümde belirtilmiştir.

Nisan 2024 Ay Fazı Takvimi:
29 Mart 2024 11:32 – 2 Nisan 2024 06:13: Küçülen Ay
2 Nisan 2024 06:14 – 5 Nisan 2024 16:12: Son Dördün
5 Nisan 2024 16:13 – 8 Nisan 2024 21:19: Balzamik Ay
8 Nisan 2024 21:20 – 12 Nisan 2024 05:05: Yeniay (Güneş Tutulması)
12 Nisan 2024 05:06 – 15 Nisan 2024 22:11: Hilal
15 Nisan 2024 22:12 – 20 Nisan 2024 00:13: İlk Dördün
20 Nisan 2024 00:14 – 24 Nisan 2024 02:47: Büyüyen Ay
24 Nisan 2024 02:48 – 27 Nisan 2024 23:52: Dolunay
27 Nisan 2024 23:53 – 1 Mayıs 2024 14:26: Küçülen Ay

Nisan 2024 Ay Boşlukta Takvimi:
1 Nisan 2024 03:17 – 1 Nisan 2024 07:06: Ay Yay
3 Nisan 2024 08:41 – 3 Nisan 2024 12:08: Ay Oğlak
5 Nisan 2024 08:40 – 5 Nisan 2024 14:13: Ay Kova
7 Nisan 2024 11:28 – 7 Nisan 2024 14:25: Ay Balık
9 Nisan 2024 05:39 – 9 Nisan 2024 14:24: Ay Koç
11 Nisan 2024 13:05 – 11 Nisan 2024 15:59: Ay Boğa
13 Nisan 2024 17:47 – 13 Nisan 2024 20:46: Ay İkizler
16 Nisan 2024 02:23 – 16 Nisan 05:25: Ay Yengeç
18 Nisan 2024 15:03 – 18 Nisan 2024 17:11: Ay Aslan
21 Nisan 2024 03:20 – 21 Nisan 2024 06:09: Ay Başak
23 Nisan 2024 02:25 – 23 Nisan 2024 18:20: Ay Terazi
26 Nisan 2024 02:17 – 26 Nisan 2024 04:38: Ay Akrep
28 Nisan 2024 10:32 – 28 Nisan 2024 12:38: Ay Yay
30 Nisan 2024 18:19 – 30 Nisan 2024 18:20: Ay Oğlak

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir ay dileğiyle,
Merve Çubuktepe