Begüm Minkis

Yine önemli bir dolunayla karşınızdayız. 24 Nisan 2024’de İstanbul saatine göre 02:48’de 4° Akrep burcunda Plütonyen dolunay gerçekleşecek. Plütonik doğada olan gökyüzü olayları nihayetinde dönüştürücüdür. Dolunay anında çok önemli bir açı olan Boğa burcundaki Jüpiter – Uranüs kavuşumu da değişimin adrenalin yüklü biçimde, birden ve sürpriz şekilde olacağını gösteriyor. Tüm sırlar açığa çıkabilir. Büyük aydınlanmalar yaşanabilir. Bir yılda olmayan şey bir anda olabilir! Sorunlu ilişkilerde geciçi ayrılıklar görülebilirken, geçmişten gelen aşklara da ikinci şanslar verilebilir. Dolunay 15 gün süreyle etkili olacaktır.

Hem dünya çapında hem bireysel bazda olağanüstü durumlarla karşılaşmamız mümkün. Güvenlik alanında kalmak için direten değil; gerektiğinde riske giren, savaşan, değişime razı olanın küllerinden yeniden doğduğunu ve büyük bir sıçramayla ilerlediğini görebiliriz. Bu dolunayla artık harekete geçilmeden boş boş oyalanılan her saniye büyük kayıp olarak dönmeye başlayabilir.

Hayatta kalma, bir şeyleri kazanma güdümüz dolunayla artıyor. Bir konuda yarışa hazır hissedebiliriz. Bir an önce olsun dediğimiz şeyler için ise iyice odaklanmak gerekecek. Bizi o yola sürükleyen bencil ihtiraslarımız mı? Yoksa gerçekten hakkımız mı yeniyor? Bunu iyi ölçüp tartamayan ve açgözlülük yapanlar da maalesef dolunay’ın kaybeden tarafında olmaya mahkum gibi duruyor. İyi bir temizlik ve düzen yapmamızı destekleyen bu süreci verimli şekilde kullanmak ise bizlere düşüyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Unutulmamalıdır ki her son aslında bir başlangıçtır. Yeni bir şeye başlamak ve ona alan açmak için ilk önce boşluk yaratmak gereklidir. İşte bu dolunay tüm bunları yapabilmemize olanak tanıyabilir. Toksik her davranış, insan ve ortamdan uzak durmakta yarar olabilir. Dolunayla birlikte mücadele veremediğimiz, aynı yolu paylaşamadığımız insanlar yoldan çekilirken, bazı ilişkilerin de küllerinden dirildiğini görebiliriz.

Akrep burcu; finansal konular, maddi manevi paylaşımlar, miras, vergiler, sigorta, tazminat, ortaklıklar ve kriz yönetimiyle ilgilidir. Odağımız buralara çevrilebilir. Mali denetimler sıklaştırılabilir. Hakkımız yeniyormuş gibi hissedebilir, olaylara karşı hırs, tutku, takıntı ve kıskançlık besleyebiliriz. Ancak tüm bu duyguların yerli olup olmadığına bakmak, aşırılıklara kaçmamak gerek. Gerçekten hak etmediğimiz bir şeyde diretiyor ve negatif duygularla etrafımıza zarar veriyorsak sistem bizi oradan çekip alabilir, elimizdekileri bile kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bırakabilir. Bunları bilerek temkinli yol almak gerekli.

Ölüm ve yeniden doğuş Akrep dolunaylarının konusudur. Vadesi dolan her şey hayatımızdan çıkabilir. Akrep burcunun dizpositörü Mars gezegeni dolunay anında Balık burcunda Neptünle kavuşuyor. Şifalandırıcı, kendimizi teslimiyet duygusuyla akışa bırakmayı kolaylaştırıcı bir etki verebilir. Ancak kör sevda tadında sıkıntılı durumları da doğurabilir. Okült çalışmalar bu dolunayla çok tesirli olabilir. Ruhsal özelliklerini kötü emeller için kullanan ve niyeti bozuk insanların büyük rezaletleri açığa çıkabilir.

Kendimizi sevmeden önceliklendirmeden karşımızdaki kişiye bir şey veremez, değerli hissettiremeyiz. Özgüven eksikliği, sevgi yetersizliği ve utangaçlıklar ilişkilerde problem yaratabilir. Üçlü şahısların olduğu, yasak ve manipüle edici skandal ilişkiler ortaya çıkarken büyük bir temizlik yapılabilir. Bırakılan şey belki de ilişkilerin gelişmesine engel olan fikir ve düşünceler de olabilir. Eski sevgililer dolunayla kapıya dayanabilir. Bitti denilen yerde tekrar bir araya gelerek ilişkileri canlandırmak da mümkün olabilir. Öte yandan olayların en derinine inmek, araştırmalar yapmak, doğruyu bulmak ve en gerçek hislerimizi karşımızdaki kişilere açmak isteyebiliriz.

Dolunay’ın yükseleni 10° Kova burcu olacak. Kova burcu birden fazla kişinin aynı anda kaderini ilgilendiren durumlarla, kabalıklarla ilgilidir. Bu dolunay bu sebeple toplumu ilgilendiren bitiş ve başlangıçları tetikleyebilir. Yeni adımlar, teknoloji, sosyal medya, gelecek planları, meslekten elde edilen gelirler, özgürlük arayışları, arkadaşlık ilişkileri ve grup bağlantılarıyla ilgili fikirsel değişikliklere neden olabilir. Dolunay anında Koç burcunda Merkür ve Kuzey Ay Düğümü’nün kavuşumda bulunuyor olması zeka, dahice fikirler, iyi iletişim, pazarlama, satış ve ikna becerileri konusunda eksiklikler varsa gelişime açık olduğumuzu gösteriyor. Mantık ve sezgiyi iyi harmanlayan fazla uçlara kaçmayan kişiler başarılı olabilir.

Etkili sabit yıldızlara göz atarsak eğer yükselen yönetici gezegeni Satürn’ün Achernar sabit yıldızı üzerinde olduğunu görüyoruz. Bu yıldız bazı konularla ilgili hızlı sonlanma, değişim riskiyle karşı karşıya kalınabileceğini göstermektedir. İlahi müdahaleler, korumalar da devreye girebilir. Hayatımızdan çıkanlar belki de bizi belalardan koruyor olabilir. Hiçbir konuda büyük konuşmamak gerekiyor. Plüton da Altair sabit yıldızı üzerinde bulunuyor. Hızlı zenginleşme, kariyerde güçlenme getiren fakat aniden yükseldiği yerden düşme, sağlığın bozulması ve toplumsal felakatler de getirebilen ciddi bir yıldızdır.

Dolunayın sabian sembolü devasa kayalıklarla dolu bir kıyı. Olası bir zarardan korunmak için bazı konulara karşı bariyer koymak ve güvenlik önlemleri almak gerekebilir. Suyun gücü ve taşıyıcılığına kimse engel olamaz. Zamanla nasıl taşları şekillendiriyorsa kaderimizde de kendiliğinden ağır ağır gelişen koşullar büyük değişimlere zemin hazırlar. Olması gereken yerde olanlar olur. Ufak gibi gözüken adımlar zamanla büyük bir farklılığa yol açabilir.

Türkiye haritasında 5.evde, ülkenin gücü, hedefleri ve yöneticisini temsil eden Güneş’in üzerinde gerçekleşecek dolunay, doğrudan ülkemizi ilgilendiren bir olayın olacağını gösteriyor. Bilhassa görevden alınmaları, koltuk değişimleri, güçlü kişilerin hastalıkları ve ailevi değişimleri tetikleyebilir. Gençler, eğlence sektörü, etkinlikler, spor müsabakalarıyla ilgili gergin durumlar söz konusu olabilir. Sağlık konusunda da genital organlar, kalın bağırsaklar, kanla ilgili sorunlar, yumurtalıklar, üriner sistem rahatsızlıkları konusunda dikkatli olmak gerekebilir.

Akrep Dolunayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Para paylaşımlarınızı gözden geçirebilirsiniz. Kendi değerlerinizi geliştirme, özgüveni geliştirme zamanı. Borçlarınız varsa kapatabilirsiniz. Ayak bağlarından kurtulabilirsiniz. Sürpriz uygun fiyatlı alışverişler yapabilirsiniz. Hiçbir suçunuz yokken ilişkilerinizde krizler ve tartışmalar bitmek bilmiyorsa insanları ya olduğu gibi kabul edin ya da hayatınızdan çıkarın. Sezgileriniz size her konuda doğru yolu gösterecektir. Sorumluluklardan ve otoriteden kaçma eğilimi gösterebilirsiniz. Boyunuzdan büyük işlere girmemeye özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İlişkiler yoluyla kendinizi daha iyi tanıyabilirsiniz. Aşırı uyumlu olmaktan ziyade gerektiğinde sorumluluk almayı öğrenmelisiniz. Ruhsal ve bedensel sağlığınızı daha iyi noktaya getirmek için çabalayabilirsiniz. Yaptığınız tüm iyiliklere rağmen size karşı düşmanlık besleyen insanları fark ederseniz hayatınızdan çıkarmak boynunuzun borcu gibi düşünebilirsiniz. Güvenmediğiniz insanlarla maddi paylaşımlardan uzak durmanızda yarar var. Taşınma, anlaşma veya seyahatlerde iptal, erteleme gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İş hayatınızda aniden beliren ancak geçmişte belli bir temeli de olan huzursuzluklar tekrar kendini hatırlatabilir ve sizi değişime zorlayabilir. İşinizi, yanınızda çalışanları ve anlaştığınız kurumları değiştirebilirsiniz. Sağlık sorunları iş temponuza yansıyabilir. Diyet ve spor benzeri girişimlerde bulunmak isteyebilirsiniz. Çocuk yapmayı düşünebilirsiniz. Kullandığınız ilaçlar varsa dikkat etmekte yarar var psikolojinize olumsuz etki edebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aşkınızı itiraf etmek veya ispatlamak için uygun zamanlara giriyorsunuz. Hobinizi işe çevirebilirsiniz. Yetenekleriniz sayesinde yan gelir elde edebilirsiniz. Aniden herkesin gözdesi olabilirsiniz. Bir alanda tanınabilirsiniz. Beklenmedik hamileliklere dikkat etmek gerek. Cinsel hayatınız hareketlenebilir. Partnerinizle her konuda çekiminiz artabilir. Olumsuz skandallara karışmamaya özen göstermeniz gerek. Gizli olan her şey açığa çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Özel hayatınızı ilgilendiren büyük değişiklikler olabilir. Kıskançlık, intikam ve haset duyguların olduğu yerlerden uzaklaşabilirsiniz. Miraslar varsa bölüşülebilir, iş hayatınızda başarılı olabilirsiniz ve istemediğiniz sürekli sorun çıkaran bir evden taşınabilirsiniz. Doğduğunuz yerden uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Aile bireylerinizin sağlığı iyi değilse dikkat etmeniz gerekebilir. İş sebepli taşınmanız, aile işi varsa oradan ayrılmanız mümkün gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Tam emin olmadığınız konularda büyük konuşmamaya dikkat etmelisiniz. Hatalı yargılar ve söylemler başınıza iş açabilir. Hayata farklı perspektiften bakmaya başlayabilirsiniz. Yeni insan bağlantıları kurmaya vakit harcamanız iyi olabilir. İşiniz gereği internet ve sosyal medya alanında yeni girişimler yapabilirsiniz. Yurt dışına açılmayı, seyahat etmeyi düşünebilirsiniz. Kardeş, kuzen ve komşularla karşılıklı rahatsızlık verme söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Ortaklı bir işten para kazanmayı veya evlilik yoluyla kaynakları birleştirmeyi düşünebilirsiniz. Bankalarla görüşmeleriniz sıklaşabilir. Yatırım yapabilir, kredi çekebilirsiniz. Özdeğer eksikliği yaşıyorsanız ilişkilerinizin dengesi yerinden oynayabilir. Size iyi bir gelecek vaad eden insanlara yeterince güvenemediğiniz için kendinizi geri plana alabilirsiniz. Fırsatları kaçırmamak için gözünüzü dört açmanız gerek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Herkesin sizi konuşacağı bir dolunay olabilir. Kendinizi ilişkiler yoluyla ortaya koyabilirsiniz. Sizin varlığınız hayatınızdaki kişileri maddi manevi değerli kılabilir. Vefalı, sadık, güvenilir insanlar size önemli kaynaklar sunabilir. Psikolojik olarak sizi yıpratan bir konuyla vedalaşabilirsiniz. Dış görüntünüzde yapacağınız değişim başkaları tarafından beğenilebilir. Hoşlandığınız biri varsa eğer duygularınızı açabilirsiniz. İlişki, evlilik teklifleri olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kontrolünüz dışında gelişmeler kaderinizi değiştirebilir. Size haksızlık yapan, arkanızdan iş çeviren insanlar varsa eğer artık daha fazla saklanamayabilirler. Sağlık sorunlarınız toparlanma yoluna girebilir. Düzenli çalışmak, belli bir rutine göre ilerlemek gereken bir sürece giriyorsunuz. Gördüğünüz rüyaları bu süreçte not alabilirsiniz. Planlarınız doğrultusunda yaptığınız bazı hatalar ve eksiklikleri düzeltmeye odaklanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Gelecek planlarınızı hayata geçirmek için gereken enerji ve cesareti kendinizde bulabilirsiniz. Bir arkadaşınızın sizinle rekabet ettiğini düşünebilirsiniz. Kalabalık ve eğlenceli ortamlarda vakit geçirebilirsiniz. Uzun zamandır bir türlü gerçekleştiremediğiniz için başınızı ağrıtan istediğiniz ve hayalini kurduğunuz bir şey hızla gerçekleşebilir. Kendi işinizi kurabilir, ani ünlenme yaşayabilir, şans gerektiren işlemlerden para kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kariyer yönünüzde iz bırakan bir değişikliğe gidebilirsiniz. Çalıştığınız yerde patronlar değişebilir. Hedefleriniz doğrultusunda yakınlarınızdan tam destek bulabilirsiniz. Bir yere ait hissetme ve adanma zamanınız gelmiş olabilir. Evde çalışmaya başlayabilir, geçmişte size verilen bir terfi sözü olduysa yerine getirilebilir. Kendi işinizi yapıyorsanız ofisinizi taşıyabilirsiniz. Gizli olaylar nedeniyle skandallara karışmamaya özen göstermek gerek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kısa bir eğitim veya seyahat fırsatı yakalayabilirsiniz. Anlaşma, toplantı ve sunumlarla ilgilenebilirsiniz. İnançlarınızı, görüşlerinizi ve hayat felsefenizi gözden geçirmek için iyi zamanlar. Doğruluğundan emin olmadığınız hiçbir şeye inanmamanız gerek. Sizin planlarınız doğru işleyebilir, fikirleriniz ve bilginiz sayesinde insanları peşinizden sürükleyebilirsiniz. Maceraya atılabilirsiniz. Yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis